Стадо најгледанији српски филм у 2016. години

Танјуг
Стадо најгледанији српски филм у 2016. години

Београд - Редитељски првенац Николе Које "Стадо" најгледанији је српски филм у 2016. години, саопштили су продуценти на основу података о броју продатих улазница у биоскопима широм Србије, према којима је ту сатиричну комедију за мјесец и по погледало више од 170.000 гледалаца.

Пораст гледаности "Стада" и даље се очекује, јер је још на редовном репертоару биоскопа у Србији. Сходно томе, продукција је припремила поклон изненађења који ће 200.000. гледаоцу уручити дио ауторске и глумачке екипе тог филма који ће 10. јануара имати премијеру у Хрватској, а дан касније и у Словенији. Никола Којо, редитељ, продуцент и главни глумац филма "Стадо", изразио је задовољство тиме што су људи препознали вриједност тог филма и његову жељу да "истинито говори о времену у којем живимо".

- Посебно ми је драго због људи који су веровали у овај тим и у овај филм и који су помогли да се он дочепа биоскопског мрака упркос покушајима да се спречи снимање и завршетак филма, па чак и да буде виђен ван великих градова. У земљи где се деца лече СМС порукама, 200.000 прегледа је велики број чак и на друштвеним мрежама - изјавио је Којо.

Којо је захвалио и свим гледаоцима који су "у овако тешким временима успели да одвоје новац за биоскопску улазницу и тиме показали да још постоји критична маса која верује да су култура и образовање превентиве".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана