Српски Rabbitland осваја и Холивуд

Б92
Српски Rabbitland осваја и Холивуд

Вишеструко награђивани анимирани филм "Rabbitland" Ане Недељковић и Николе Мајдака Јр. увршћен је у такмичарски програм престижног филмског фестивала "AFI FEST ", који се одржава од 6. до 13. новембра у Холивуду, у организацији Америчког филмског института.

 

Премијерно приказан на Берлинском филмском фестивалу 2013. године, "Rabbitland" је управо у Берлину започео успјешан фестивалски живот, освојивши награду Кристални медвјед.

Од тада је ово остварење о необичним зечевима без мозга приказано на више од 70 фестивала широм свијета, гдје је освајало бројне награде.

Слиједећа станица на коју стижу ружичастин зечеви је управо Холивуд. Наредног мјесеца ово остварење такмичиће се у селекцији краткометражних остварења на AFI FEST -у. У селекцији краткометражних филмова нашло се 45 остварења из цијелог свијета.

Фестивал ће 6. новембра отворити свјетска премијера филма Most Violent" Year" редитеља и сценаристе Џеј Сија Чендора, у којем главне улоге играју Оскар Ајзак и Џесика Частејн. За затварање 13. новембра најављена је премијера филма "Foxcatcher" који режира Бенет Милер, са Стивијем Карелом, Чејнингом Тејтумом, Марком Рафалом и Ванесом Редгрејв у главним улогама.

Заштитно лице овогодишњег издања фестивала је чувена глумица Софија Лорен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана