Снимање серије “Кости” у пуном јеку: У главним улогама Љубиша Савановић и Јово Максић

Данко Кузмановић
Снимање серије “Кости” у пуном јеку: У главним улогама Љубиша Савановић и Јово Максић

Бањалука - Глумачки двојац који чине Љубиша Савановић и Јово Максић носиће радњу серије “Кости”, другог дијела трилогије о граду Бањалука, о људима који живе у послијератном хаосу, систему у којем су потпуно разорене и породичне, и друштвене, и културне вриједности, који већ увелико снимају на бројним локацијама.

Коста, име ликова које ови глумци тумаче, једино им је заједничко и повезује њихове потпуно различите и несвакидашње судбине, које ће се константно преплитати.

Љубиша Савановић и Јово Максић већ су завршили прва снимања и не крију задовољство што су управо њима повјерене главне улоге. С обзиром на то да се за “Кости” припремају мјесецима, истичу да су се на одређен начин и саживјели са ликовима које тумаче.

- Када говоримо о серији “Месо”, ја сам дефинитивно један од највећих обожавалаца тог пројекта и могу рећи да је то једна од најбољих серија која се појавила у посљедњих неколико година. Тада сам себи рекао да бих волио то да играм, тако да су се моји глумачки снови некако остварили добијањем улоге у “Костима”. Као што кажу - пази шта желиш, можда ти се и оствари - истиче Максић.

Главни глумци серије нарочито наглашавају важност овог пројекта због будућности филмске индустрије наших простора, али и због чињенице да се центар кинематографије ове регије шири и ван Београда. Надају се да ће испунити очекивања и, уз уиграну екипу “Босоноге продукције”, што увјерљивије представити задате ликове.

- Улога коју тумачим веома је интересантна и сматрам да је дошла у право вријеме. Лично ми представља велики изазов и заиста је част бити дио одличне глумачке поставе. Имена нећемо откривати, али дефинитивно могу рећи да на пројекту раде сјајни глумци и да је режисер направио одличну подјелу улога - каже Савановић, који је запажено појављивање имао и у “Месу”.

Екипа серије “Кости” тренутно је у току интензивног снимања. До почетка јула кроз сет ће проћи више од 50 глумаца и 500 статиста. Серија “Кости”, која ће на мале екране стићи наредне године, ради се у копродукцији Радио-телевизије Србије и “Босоноге продукције” из Бањалуке, а под редитељском палицом Саше Хајдуковића, сценаристе Николе Пејаковића и продуцента серије Бранкице Јанковић.

Раније је Бранкица Јанковић казала да је продукцијски тим осмислио и припремио све до најситнијих детаља.

- Изузетно сам поносна што смо успјели да, у овим тешким временима за културу, сакупимо снаге и храбрости да се окушамо поново у овом изазовном и великом продукцијском подухвату, те да овај млади и талентовани тим људи има прилику да ствара у истим условима као њихове колеге у региону. Велику захвалност дугујемо господину Бујошевићу, цијелом тиму РТС-а, са којим сарађујемо, прије свега на чињеници да су препознали наш ентузијазам и омогућили нам да дамо прилику многим младим људима из Републике Српске да покажу своје раскошне таленте - казала је Јанковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана