Роберт де Ниро режира Причу из Бронкса

Приредила: Александра Маџар
Роберт де Ниро режира Причу из Бронкса

Њујорк - Славни глумац Роберт де Ниро режираће сљедеће године мјузикл "Прича из Бронкса", који ће бити адаптација истоименог филма са којим се 1993. године први пут опробао иза камере.

Прича, чија је радња смјештена у бурне шездесете године прошлог вијека, говори о дјечаку из Бронкса којег током одрастања прате двије снажне личности - његов отац и локални мафијаш.

"Прича из Бронкса" је првобитно настала као монодрама коју је написао Чез Палминтери у тренутку фрустрације што не може да добије ниједну значајнију улогу.

- Пошто нису хтјели да ми дају велику улогу, одлучио сам да је сам себи напишем - казао је једном приликом Палминтери, који је са својом представом постигао велики успјех.

Касније је Де Ниро откупио права за филм који је сам режирао и у којем је глумио дјечаковог оца, док је Палминтерију повјерио улогу мафијаша.

Музику за нови мјузикл написаће Алан Менкен, познат по томе што је компоновао пјесме бројних Дизнијевих филмова, као што су "Мала сирена", "Љепотица и звијер", "Аладин" и "Покахонтас".

Тај филм је редитељски деби Роберта де Нира, који послије овог филма није режирао пуних 13 година.

"Прича из Бронкса" генерално је оцијењена као други велики филмови из мафијашког жанра. Садржи неколико сцена насиља, укључујући оне у којима чланови мафије брутално претуку бајкерску банду и трагични напад Калогерових пријатеља на црначку четврт.

Сниман је на три локације у Њујорку. Иако је радња у потпуности смјештена у Бронкс, само се једна од ове три локације налазила у њему.

Филм почиње у шездесетим са сином Лоренза Анела којег тумачи Роберт де Ниро, Калогером, који бива свједок убиства које је починио локални мафијашки шеф Сони. Будући да га није издао полицији, Калогеро се почиње свиђати Сонију. Дјечак почиње виђати Сонија у његовом локалу, дјелимично због емоционално одбојног оца, возача аутобуса који једва спаја крај с крајем. Осам година послије, 1968. Калогеро је израстао у младића и мора се одлучити којим ће путем кренути, очевим или Сонијевим. Почиње се виђати с тамнопутом дјевојком Џејн, али то крије, јер се дружи с расистима, који нападају њеног брата и његове пријатеље. Калогерови расистички пријатељи касније смишљају план како ће напасти црначку четврт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана