Преминула Кери Фишер, принцеза Леја из Ратова Звијезда

Б92
Преминула Кери Фишер, принцеза Леја из Ратова Звијезда

Позната америчка глумица Кери Фишер (60), најпознатија по улози принцезе Леје у "Ратовима звијезда", преминула је након што је прије неколико дана имала срчани удар, преносе свјетски медији.

Порпарол њене породице Сајмон Холс потврдио је ту информацију, наводи "Холивуд рипортер".

Фишерова је 24. децембра претрпјела срчани удар на лету од Лондона до Лос Анђелеса, 15 минута прије слетања авиона. У Лондону је била на турнеји поводом промоције њене нове књиге.

Фишерова, рођена 21. октобра 1956. је кћерка пјевача Едија Фишера и глумице Деби Рејнолдс, први пут се појавила на филму 1975. године, у комедији "Shampoo". Ипак, улога принцезе Лејеу оригиналној трилогији "Ратови звијезда" је била та која ју је поставила на свјетксу сцену.

Режисер Џорџ Лукас је тада сматрао да је Кери "сувише нападна за принцезу", али је било невјероватне хемије између ње и колеге, глумца Харисона Форда, са којим је имала аферу током снимања.

Фишерова је тада филмском свијету понудила нешто другачије: хероину која је дјеловала против стандардих тропа научне фантастике. Појавила се у бројним филмовима и серијама, попут "Када је Хари упознао Сели", "Хана и њене сестре" од Вуди Алена, а имали смо прилику и да је видимо у серијама попут "Породичног човјека" и "Секс и град".

Појавила се и седмом дијелу "Ратова звијезда", „Буђење силе" из прошле године. Такође, лик принцезе Леје, али урађен компјутерском анимацијом, појавио се и у новом филму из универзума "Ратова звијезда" - "Rogue One" - који је тренутно у биоскопима.

Фишерова је била више од "принцезе Леје". Написала је четири романа и три књиге мемоара, а такође је била сматрана за најбољим "доктором за сценарија", јер је помагала у преправљању сценарија за филмове попут "Hook", "Lethal Weapon 3", "Sistrer Act ", "The Wedding singer", али и за три наставка "Ратова звијезда".

У посљедњих неколико година, Фишерова је отворено говорила о менталним проблемима и проблемима са наркотицима са којима се соучавала.

Иако је имала богату и завидну каријеру, била је и остаће упамћена као принцеза Леја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана