Prajor i Vajlder: Prijateljstvo preseljeno na nebo VIDEO

Agencije
Prajor i Vajlder: Prijateljstvo preseljeno na nebo VIDEO

"Mislio je da su njih dvojica zajedno nenadmašni. Uvijek je govorio: ‘Taj čovjek je genije i uz to je dobar čovjek – to je sigurno".

Možda i najprepoznatljiviji komični duo svih vremena – Ričard Prajor i Džin Vajlder - pojavio se u više filmova koji važe za klasike. Ričard je umro 2005. kada je imao samo 65 godina, a Džin u nedjelju u 84. godini života.


Ričard se uvijek divio Džinu, ispričala je Prajorova ćerka, glumica Rejn Prajor, povodom smrti slavnog komičara. Ona kaže da su zajedno bili nenadmašni.

"Mislim da su jedan drugom pomagali da uzrastaju kao umjetnici svog žanra, ali i izvan toga", smatra ona. "Oni su ljudi koji postavljaju scenu izvan okvira Lorela i Hardija."

Ričard, koji je bio veliki ljubitelj dobrog provoda, imao je duboko poštovanje i divljenje prema Vajlderu.

"Vajlder je bio brižno ljudsko biće, ali znam da se van posla nije mnogo družio s mojim tatom, jer su bili različiti", kaže Prajorova. "Njihove prirode su bile različite. Gospodin Vajlder slao je poruku: ‘Tu sam za tebe. Radim svoj posao i dobro funkcionišemo zajedno, a slobodno vreme ću provesti u svom treznom životu’. U tom smislu, bio je normalan čovjek za razliku od mog oca. Međutim, u pogledu dobrote i darežljivosti, među njima je postojala magija."

Prajorova kaže da je njen otac imao visoko mišljenje o Vajlderu i da ga nikad nije promjenio.

"Ričard je smatrao da je Vajlder izuzetan. Mislio je da su njih dvojica izuzetni. Uvek je govorio: ‘Taj čovjek je genije, a uz to i dobar čovjek – to je sigurno.’.

Prajorova je često odlazila da posjeti oca na snimanju, gdje je upoznala Vajldera i zavoljela ga.

"Bio je nežna duša, koju je lako voljeti - dobra osoba, prijatan i strpljiv i nikad nisam čula od njega nijednu ružnu riječ o bilo kome, čak ni na snimanju", kaže ona.

Prajorova kaže da joj je Vajlderova smrt teško pala, ali da u sebi pronalazi i sreću.

"Tužna sam zbog sveta komedije, ali sam srećna zato što će gospodin Vajlder sada biti sa ljubavlju svog života Džildom Redner i što će pozdraviti moga tatu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana