Прајор и Вајлдер: Пријатељство пресељено на небо VIDEO

Агенције
Прајор и Вајлдер: Пријатељство пресељено на небо VIDEO

"Мислио је да су њих двојица заједно ненадмашни. Увијек је говорио: ‘Тај човјек је геније и уз то је добар човјек – то је сигурно".

Можда и најпрепознатљивији комични дуо свих времена – Ричард Прајор и Џин Вајлдер - појавио се у више филмова који важе за класике. Ричард је умро 2005. када је имао само 65 година, а Џин у недјељу у 84. години живота.


Ричард се увијек дивио Џину, испричала је Прајорова ћерка, глумица Рејн Прајор, поводом смрти славног комичара. Она каже да су заједно били ненадмашни.

"Мислим да су један другом помагали да узрастају као умјетници свог жанра, али и изван тога", сматра она. "Они су људи који постављају сцену изван оквира Лорела и Хардија."

Ричард, који је био велики љубитељ доброг провода, имао је дубоко поштовање и дивљење према Вајлдеру.

"Вајлдер је био брижно људско биће, али знам да се ван посла није много дружио с мојим татом, јер су били различити", каже Прајорова. "Њихове природе су биле различите. Господин Вајлдер слао је поруку: ‘Ту сам за тебе. Радим свој посао и добро функционишемо заједно, а слободно време ћу провести у свом трезном животу’. У том смислу, био је нормалан човјек за разлику од мог оца. Међутим, у погледу доброте и дарежљивости, међу њима је постојала магија."

Прајорова каже да је њен отац имао високо мишљење о Вајлдеру и да га никад није промјенио.

"Ричард је сматрао да је Вајлдер изузетан. Мислио је да су њих двојица изузетни. Увек је говорио: ‘Тај човјек је геније, а уз то и добар човјек – то је сигурно.’.

Прајорова је често одлазила да посјети оца на снимању, гдје је упознала Вајлдера и завољела га.

"Био је нежна душа, коју је лако вољети - добра особа, пријатан и стрпљив и никад нисам чула од њега ниједну ружну ријеч о било коме, чак ни на снимању", каже она.

Прајорова каже да јој је Вајлдерова смрт тешко пала, али да у себи проналази и срећу.

"Тужна сам због света комедије, али сам срећна зато што ће господин Вајлдер сада бити са љубављу свог живота Џилдом Реднер и што ће поздравити мога тату."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана