Почело снимање филма “Јахачи” Доминика Менцеја: Никола Којо као бајкер Петер

Агенције
Почело снимање филма “Јахачи” Доминика Менцеја: Никола Којо као бајкер Петер

Снимање филма “Јахачи”, дебитантског остварења редитеља Доминика Менцеја, а према сценарију Бориса Гргуровића почело је прије неколико дана у Хрватској, саопштили су из Филмског центра Србије.

 

 

Ријеч је о копродукцији Словеније, Хрватске, Србије и БиХ.

Главне улоге у филму тумаче младе глумачке звезде из Словеније - Тимон Штурбеј, који се прославио прошлогодишњим филмом “Посљедице”, Петја Лабович, као и наш прослављени глумац Никола Којо, коме је повјерена улога бајкера Петера. Лик прослављеног глумца представља неку врсту менторске, очинске фигуре.

У питању је роуд-муви, прича о двојици сеоских младића који, инспирисани филмом “Голи у седлу”, преправљају своје “томосе” и крећу на пут.

Антон у нади да ће задивити девојку у коју је заљубљен, а Тома у потрази за одговорима на своје религијске визије.

Из БиХ учествују глумци Елма Јуковић, Давор Јањић, Славен Кнезовић те композитор филмске музике Дадо Џихан, члан легендарне Топ листе надреалиста и композитор у филму “У земљи крви и меда” Анђелине Џоли.

- У овом филму играм сластичарку у малом мјесту гдје мотористи одсједају. Лијепо је искуство радити с том екипом и имати могућност упознати Николу Коју на сету и радити с њим. Он је врхунски глумац и сјајан човјек - рекла је глумица Елма Јуковић.

Пројекат се реализује у копродукцији компанија “Старагара”, “Антиталент”, “Sense Production” и “Нови Филм”, а подржан је од стране Словенског филмског центра, студија ВИБА Филм, Радио-телевизије Словеније, Филмског центра Србије и Фондације за кинематографију Сарајева.

Развој пројекта подржан је од стране програма Креативна Европа МЕДИА и RE-ACT.

Поред писца сценарија Бориса Гргуровића, међу умјетничким сарадницима су и сниматељ звука Иван Антић и мајстор за шминку и маске Татјана Липановић.

Пројекат је развијан кроз прво издање интернационалног програма Гете Института – “First Films First”, који воде Стефан Арсенијевић и Вања Ковачевић, а ментор на развоју сценарија био је Срђан Кољевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана