Пет занимљивости које нисте знали о култном филму Кум VIDEO

Агенције
Пет занимљивости које нисте знали о култном филму Кум VIDEO

Ријетки су они који никада нису погледали филмски класик "Кум" из давне 1972. године.

Овај филм се и данас радо памти, а на долазећем Трибека филмском фестивалу, преостала екипа из филма ће се окупити након скоро 45 година.


Оснивач Трибеке, Роберт де Ниро, уједно и један од протагониста филма, окупиће режисера Френсиса Форда Кополу, Ала Паћина, Дајану Китон, Роберта Дувала, Џејмса Кана и Талију Шајер.

Нажалост, овом догађају неће присуствовати Марлон Брандо, који је преминуо 2004. године.

Многи не знају да је снимање "Кума" за већину глумаца било изузетно забавно.

Док су пред камерама били озбиљни и опасни, Брандо, Џејмс Кан и Роберт Дувал такмичили су се иза камера у томе ко ће најбоље да покаже своју голу задњицу. Титулу је 'освојио' Брандо, који је улетио на вјенчање и задњицом 'сликао' све госте.

Сигурно нисте знали да је Ал Паћино за своју улогу добио само 35.000 долара, колико су добили и Џејмс Кан и Дајана Китон. Ал је између првог и другог дијела снимио хит "Серпико", па је за други дио "Кума" добио чак 600.000 долара.

Умјесто Марлона Бранда, улогу Дон Вита Корлеонеа је замало добио Орсон Велс. Управо се Велс налазио у ужем избору за ту улогу, али је захтијевано да скине скоро 20 килограма. Копола је на крају одустао од глумца јер је сматрао да је Брандо бољи избор.

Џејмс Кан је ради потребе тумачења улоге улогу Сонија Корлеонеа носио вјештачке зубе. С обзиром на то да је филм сниман 1972. године, израда није била толико квалитетна, па су га често жуљали.

Роберт де Ниро је био на аудицијама за неколико улога, али се тек годинама касније сазнало да је једна од њих била за Сонија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана