Паклене улице рецепт за пуне благајне

Приредила: Александра Глишић
Паклене улице рецепт за пуне благајне

Лос Анђелес - Филм "Паклене улице 8", који је премијерно приказан 14. априла, на биоскопским благајнама већ је зарадио вртоглавих 685,5 милиона долара.

Послије "Паклених улица 7" из 2015, једног од филмова који су најбрже у историји зарадили милијарду долара на благајнама и шестог по реду највећег свјетског филма свих времена, стигло је најновије поглавље овог серијала.

Продуцент серијала "Паклене улице" Нил Мориц потврдио је да ће десети наставак ове изузетно успјешне франшизе бити уједно и посљедњи.

Иако се и раније причало да ће осми наставак "Паклених улица" бити први дио завршне трилогије, ти наводи сада су и званично потврђени.

- Наш план је да ступимо у акцију што прије, са идејом да то мора бити велика прича. Искрено, тренутно водимо разговоре о неким изузетно великим темама и стварима, једино што још немамо најјаснију представу о томе шта с тим желимо да урадимо - рекао је Мориц.

Додаје да знају отприлике како ће изгледати крај франшизе, али не знају какви ће бити догађаји који се одигравају у међувремену.

У новом наставку Дом и Лети су на меденом мјесецу, Брајан и Миа су се повукли из игре, а остатак екипе ослобођен је свих оптужби. Овај тим који вјечито путује по свијету почео је да води нешто налик нормалном животу. Али кад мистериозна жена (оскаровка Шарлиз Терон) заведе Дома у свијет криминала из ког изгледа да не може побјећи и кад изда оне најближе њему, екипа ће се сусрести са најтежим изазовом који ће их довести пред тест какав никад прије нису имали.

Од обала Кубе и улица Њујорка, преко ледених равница код Баренцовог мора, елитна јединица ће прећи цијели свијет не би ли спријечила анархисту да покрене хаос на свјетској сцени... У филму "Паклене улице 8" Вину Дизелу се придружују звијезде из претходних дијелова, укључујући Двејна Џонсона, Џејсона Стејтама, Мишел Родригез, Тајриса Гибсона, Криса Бриџиса, Натали Емануел, Елсу Патаки и Курта Расела. Поред Теронове, у серијалу се први пут појављују Скот Иствуд и оскаровка Хелен Мирен.

Драма као подстрек за снимање 

- "Паклене улице 8" говоре о посљедицама једног битног догађаја који пријети да разбије све оно у шта вјерујете. Шта ће се десити кад централна фигура ваше породице, она која је стално говорила да никад не смијете окренути леђа породици, уради управо то? Шта ће се десити ако он крене мрачном путањом и његова породица мора да му се супротстави? То је јединствена и помало застрашујућа помисао. Представља одличну драму за франшизу и дала нам је разлог да наставимо да снимамо - записао је сценариста Крис Морган.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана