Ово је најбољи филм свих времена VIDEO

Агенције
Ово је најбољи филм свих времена VIDEO

Прича о Млади која се буди из коме након што су јој Бил и убице пуцале у главу на вјенчању и креће у осветнички поход,

одушевљава свијет деценију и по. Наиме, магазин "Гледај и слушај" (Watch and listen) спровео је анкету по којој је "Kill Bill " (Убити Била) проглашен за најбољи филм свих времена. Филм је на овој листи иза себе оставио "Кума", "Бјекство из затвора", "Грађанина Кејна" или рецимо "Казабланку", који доминирају на различитим листама овог типа.

"Kill Bill" је замишљен као четворосатни филм - ипак, када је Тарантино схватио да има превише сцена које жели да сними, и да неће све ни стати у та епска четири сата, одлучио је да објави филм из два дијела. Ко не зна - Kill Bill је кунг-фу, самурајска, вестерн прича о плаћеној убици Црној Мамби, која одлучује да престане да се бави својим послом.

Она започиње миран породични живот у Тексасу, али њеном шефу Билу се то не допада. Проналази је на дан њене свадбе, када је Млада већ у поодмаклој трудноћи и убија госте и пуца јој у главу.

Млада успијева да преживи и креће у немилосрдну освету…

Сада да кренемо са занимљивостима!

Млада као швајцарски сат!

Када О-Рен прети Млади у првом дијелу говорећи јој "Надам се да имаш снаге - нећеш издржати ни пет минута", онда јој одсијеца скалп за 4 минута и 59 секунди!

Има ли "Kill Billа" у Петпарачким причама?

Да - у паузама између снимања још једног Тарантиновог филма с Умом Турман се и родила идеја о снимању филмова "Kill Bill"! Квентин и Ума су причали какве филмове воле - Тарантино је рекао да воли кунг-фу филмове седамдесетих, а онда су он и Ума причали како би било супер да неки филм почне тако што се у кадру види пребијена млада…

Један од филмова са најмање псовки

Kill Bill је први филм Квентина Тарантина у којем се чувено "фуцк" изговара мање од сто пута. Безобразлук у овом филму је сведен тек на 17 псовки!

Он није био први на листи

Квентин Тарантино није одмах пикирао Дејвида Карадина за улогу Била – прије њега је желио Кевина Костнера, потом Џека Николсона, Курта Расела, Микија Рурка, Берта Ренолдса и Ворена Битија, који је на крају рекао: "Не разумијем о чему се ради у филму."

Ишчупај око и смеј се!

Овако је размишљала Дерил Хана, која у филму игра Ел. Ел је требало само да вришти када јој Млада ишчупа око, али је Хана мислила да би било смијешно да се залети у зид, јер ће то насмијати редитеља. Била је у праву - смијао се и задржао сцену!

Гдје су проститутке?

Када Тарантино жели да сними сцену у борделу, он унајми праве проститутке. Када се Млада налази с Естебаном у борделу, не налази се у филмском студију уређеном да личи на борде - налази се у правом борделу у Мексику, гдје се у кадру могу видјети праве раднице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана