Отворена Ревија руског филма

Срна
Отворена Ревија руског филма

Бањалука - Пројекцијом филма “Пушкин. Посљедњи дуел” у Студентском позоришту у Бањалуци вечерас је отворена Ревија руског филма, на којој ће бити приказана укупно четири филма.

Извршни директор Удружења Српско-руског пријатељства “Братство” Тања Малешевић истакла је да је ријеч о ревији савременог руског филма.

“Филмови су инспирисани неким од најистакнутијих представника руске литературе и књижевности, као што су Александар Сергејевич Пушкин, Николај Васиљевић Гогољ, Михаил Љермонтов, те Владимир Висоцки”, рекла је Малешевићева Срни.

Она је подсјетила да је ово пета по реду ревија која се организује у Бањалуци, те да на њима публика увијек тражи мјесто више.

“Бањалучка публика је веома заинтересована за руску кинематографију, коју немамо прилику често гледати на телевизији”, рекла је Малешевићева.

Аташе за културу амбасаде Русије у БиХ Лилија Сабирова нагласила је да Амбасада Русије подржава сваку промоцију руске културе, језика и науке.

“Ревија руског филма је одлична прилика за интеракцију са публиком, те ми је велико задовољство што ће се кроз ове филмове публици приближити живот и рад великана руске културе”, рекла је Сабирова.

У наредна три дана публика ће у оквиру ревије моћи да погледа филмове “Љермонтов”, “Гогољ. Почетак” и “Висоцки. Хвала што сам жив”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана