Oskar u sjenci holivudskih skandala

Glas Srpske
Oskar u sjenci holivudskih skandala

Los Anđeles - Holivud je u dilemi šta će biti sa narednom dodjelom "Oskara". Ako se ceremonija nastavi po planu, apsolutno svaki njen detalj će podsjećati na Harvija Vajnštajna i skandal koji je obilježio 2017. godinu.

Novinar "Njujork posta" Kajli Smit napisao je kolumnu u kojoj sugeriše da bi dodjelu "Oskara" trebalo ukinuti, kao i da će Holivud pokazati pravo kajanje ako se odrekne nečeg što najviše voli. I, kako bi uopšte poslije svega mogla da izgleda dodjela "Oskara" zakazana za 4. mart?

- Svako pojavljivanje dječijih zvijezda će vas natjerati da razmišljate o optužbama za pedofiliju. Kventin Tarantino, Met Dejmon, Džordž Kluni i mnogi drugi su zabrinuti za svoje karijere jer nisu ranije progovorili o seksualnom predatoru i navodnom silovatelju Harviju Vajnštajnu sa kojim su i sami sarađivali. Svaka žena koja izađe da drži govor smatraće da mora da priča o nepravdi u industriji, a svi će sa sumnjom gledati u one kojima ovo ne bude tema govora. Da li će Kejsi Aflek, prošlogodišnji dobitnik "Oskara" za najboljeg glumca, moći da uruči nagradu za najbolju glumicu, a da niko ne pomisli o optužbama za seksualno uznemiravanje koje su kasnije prerasle u nagodbe sa dvije koleginice. Jednu od njih je navodno napastvovao dok je spavala - navedeno je u kolumni.

Smit kaže da nikakve alternative neće biti moguće kada je riječ o dodjeli prestižnih nagrada. 

- Ignorisanje skandala, kao što je namjeravao da uradi Džimi Kimel više nije opcija. Šale na račun ovih otkrića takođe nisu rješenje. To bi samo podsjetilo ljude na to koliko su puta komičari od Seta Mekfarlana do Tine Fej aludirali na bolesne radnje u Holivudu, bez konkretnih detalja. Sljedeća dodjela "Oskara" mora da ostavi jak utisak! Pravi Holivud koji će ih sve spasiti. A onda postoji i tako očigledno rješenje: vrijeme je da otkažemo "Oskare" - piše Smit u kolumni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana