Olivera Katarina publici u Kanu zapjevala Đelem, đelem

Tanjug
Olivera Katarina publici u Kanu zapjevala Đelem, đelem

Kan - Pola vijeka nakon premijernog prikazivanja, u Kanu je u okviru uglednog oficijelnog programa "Kanski klasici" prikazan film "Skupljači perja" Aleksandra Saše Petrovića.

Projekciji filma prisustvovala je glumica Olivera Katarina, koja je na oduševljenje prisutnih na prijemu organizovanom u čast ponovne kanske projekcije kultnog Petrovićevog filma zapjevala u svijetu i dalje prepoznatljivu pjesmu "Đelem, đelem".

Puno emocija bilo je i u festivalskoj dvorani "Bunjuel", gdje su se publici, pored Olivere Katarine, obratili zvaničnik Kanskog festivala Žerald Dućausoj i direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić.

Neposredno pred projekciju restaurisane kopije "Skupljača perja" Olivera Katarina se u emotivnom obraćanju prisjetila kolega sa kojima je stvarala ovo djelo, te je sinoćnu projekciju posvetila njima, koji, nažalost, više nisu sa nama.

Pantelić je zahvalio prisutnim članovima porodice Aleksandra Petrovića, kanskim čelnicima, prisutnoj legendarnoj glumici, producentskoj i distributerskoj kući, te kolegama iz Jugoslovenske kinoteke, koja je zaslužna za ponovno prikazivanje filma na najprestižnijem svjetskom filmskom festivalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana