“Нетфликс” отказао “Џесику Џоунс” и “Панишера”

Глас Српске
“Нетфликс” отказао “Џесику Џоунс” и “Панишера”

Као што је било и очекивано “Нетфликс” и “Марвел” су службено одлучили да ће отказати обје преостале заједничке серије, које је вољела и обожавала многобројна публика широм свијета - “Панишер” и “Џесика Џоунс”. “Панишер” је недавно имао другу сезону, док ће се трећа сезона “Џесике Џоунс” појавити нешто касније ове године на “Нетфликсу”.

- Одлучили смо да надолазећа трећа сезона “Џесике Џоунс” буде њена посљедња сезона. Захвални смо Мелиси Росенберг, глумици Кристен Рајтер и читавој екипи за невјероватне сезоне ове серије. Захвални смо “Марвелу” за пет година сарадње и фановима коју су пратили серију од самог почетка - наведено је у саопштењу “Нетфликса”.

Ове двије серије су се тако придружиле раније отказаном “Дердевилу”, “Ајрон Фисту” и “Луку Кејџу”. “Дердевил” је отказан у новембру прошле године, након три сезоне, “Ајрон Фист” и “Лук Кејџ” у октобру након двије сезоне.

- У име “Марвел” телевизије нисмо могли бити поноснији на своју публику. Партнер наше мреже је одлучио да неће причати приче о овим изузетним ликовима, али знате да је “Марвел” бољи од тога. Као што је отац Мета Мурдока једном рекао: “Величина човјека није у томе како поднесе пад, него у начину на који се поново уздигне” - навео је Џеф Лоеб, у име “Марвела”.

Платформа “Хулу” је најавила да би врло радо вратила све наведене серије на свом сервису, али то се, вјероватно неће догодити. “Нетфликс” је од 2013. године емитовао свеукупно дванаест сезона “Марвелових” серија. Ко је тачно крив за овај масакр с отказивањем серија можда никад неће бити потпуно разјашњено, али чини се да је “Дизни” у све уплео своје прсте, јер нису хтјели да имају своје “некретнине” на конкурентском сервису за емитовање. “Дизни плус” долази касније ове године и биће доступан, бар на почетку, само на подручју Сјеверне Америке. Сви који се надају да ће ове серије завршити на “Дизни плус каналу” можда би требало да смање очекивања. Наиме, у уговору поменутих серија постоји клаузула која наводи да се ликови не смију појављивати ни у каквом играном формату минимално двије године од отказивања на “Нетфликсу”. Али, упркос свему, шансе да се све поменуте серије у будућности појаве у неким другачијим верзијама и на за сада непознатим платформама су велике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана