Na mliječnom putu u formi serije od pet epizoda

A. G.
Na mliječnom putu u formi serije od pet epizoda

Banjaluka - Proslavljeni reditelj Emir Kusturica potpisao je juče sa Radio-televizijom Republike Srpske Ugovor o koprodukciji serije i filma "Na mliječnom putu".

Ugovor su potpisali Kusturica i generalni direktor RTRS-a Draško Milinović.

- Ovo je serija koja nastaje kao i svi moji filmovi iz mukotrpnog procesa u kome snimim uvijek pet puta više nego što treba. Sada se vraćamo nečemu što je posebno zadovoljstvo jer će ta priča o ratu i o ljubavi koja je snimana u Republici Srpskoj biti prikazana u pet epizoda - rekao je Kusturica govoreći o filmu i seriji u kojima igra slavna Monika Beluči. 

On kaže da je potpisao ugovor za snimanje serije "Raskoljnikov" čiji će producent biti Bi-Bi-Si, a da će takođe jedan film snimati u Kini koji će biti prikazan u 27.000 bioskopa.

- Doživio sam da iznegiram svoje stavove iz vremena kada sam imao 25 godina. Tada smo moje moje kolege i ja prezirali televiziju u svakom pogledu zbog toga što smo vjerovali da je ona mjesto gdje se zapravo ne probija estetika filma i to je bilo tačno. Ali stvari su se sada bitno promijenile - istakao je Kusturica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana