Kolege i prijatenji se uz taktove Zvonka Bogdana oprostili od Ive Gregurevića

Agencije
Kolege i prijatenji se uz taktove Zvonka Bogdana oprostili od Ive Gregurevića

Veliki glumac sahranjen je na zagrebačkom groblju Mirogoju, a tamburaši su tom prilikom svirali njegovu omiljenu pjesmu Zvonka Bogdana.

Vijest o smrti Ive Gregurevića 2. januara potresla je Hrvatsku i čitav region. Veliki glumac sahranjen je na zagrebačkom groblju Mirogoju, a tamburaši su tom prilikom svirali njegovu omiljenu pjesmu “Milov'o sam garave i plave” Zvonka Bogdana.

Sahrani su prisustvovale mnogobrojne poznate ličnosti, među kojima su bili i Perica Martinović, Božidar Alić, Dragan Despot, Miroslav Škoro i Anja Šovagović-Despot.

“Bio si nomadska duša poput Đuke Begovića. Nadali smo se da je ovaj odlazak samo još jedna tvoja predstava. Život si teatralizovao, a teatar živio. Bio si veliki kao i tvoj uzor Fabijan Šovagović. Ostao si dijete iz Mahale i nikada se nisi prestao igrati. Dragi Ivo, volim te. Volim tvoje Orašje, i nastavićemo tamo gdje si i ti stao u tvom i našem Orašju. Ostvario si fascinantan zemaljski trag i ostao upisan u memoriju hrvatske kulture”, drhtavim je glasom govorila Martinović.

Gregurevićeva dugogodišnja bivša partnerka, glumica Dubravka Ostojić skrivala je tugu iza velikih naočara za sunce.

Prema glavnoj mrtvačnici na Mirogoju stvorio se dug red. Brojni Gregurevićevi prijatelji i kolege su pristizali, među njima Mia Begović, Vedran Mlikota, Davor Bernardić, Igor Mešin, Luka Vidović, Ana Begić Tahiri, Ksenija Pajić, Goran Navojec, Marija Škaričić... Njima se pridružio i gradonačelnik Milan Bandić.

Glumac Vedran Mlikota potresnim govorom se oprostio od kolege.

“Poljem ravnim pustit' ćemo vrance, neka lete bijesno neprestance, ej neka lete, ma nikad ne stali, od umora makar popadali”, citirao je stihove Najboljih hrvatskih tamburaša i dodao: “Zbogom dragi, Ivo. Čaruga putuje...”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana