Kladionice sigurne u pobjedu pjesme “Shallow”

Glas Srpske
Kladionice sigurne u pobjedu pjesme “Shallow”

Sve je bliže 24. februar, kada će biti 91. po redu dodjela filmske nagrade “Oskar”, a nedavno su objavljene službene nominacije kandidata koji se takmiče. Odmah su širom svijeta počele da se nižu opklade o tome ko će pobijediti u kojoj kategoriji.

Što se ukupnih brojeva tiče, ekipa iz filma “Zvijezda je rođena” prednjači u kategoriji za najbolju pjesmu. Oni su odnijeli “Zlatni globus” za najbolju pjesmu “Shallow”, a sada im koeficijent za osvajanje “Oskara” u istoj kategoriji iznosi 1,05. Tek sa 7,75 na drugom mjestu je “All the stars”, pjesma iz “Crnog pantera”, tako da su kladionice, čini se, sigurne u pobjedu Ledi Gage i Bredlija Kupera.

Za najbolji film nominovani su “Crni panter”, “Crni član KKKluba”, “Boemska rapsodija”, “Omiljena”, “Zelena knjiga”, “Roma”, “Zvijezda je rođena” i “Čovjek iz sjene”. Najveću šansu za pobjedu ima upravo “Roma”, film Alfonsa Kuarona na španskom jeziku, čiji je koeficijent 1,80. Slijedi ga “Zelena knjiga” sa 4,75, a na trećem mjestu je “Omiljena” sa koeficijentom 9,00.

Što se tiče kategorije za najboljeg glumca, nominovani su Kristijan Bejl (“Čovjek iz sjene”), Bredli Kuper (“Zvijezda je rođena”), Vilem Defo (“Na kapiji vječnosti”), Rami Malek (“Boemska rapsodija”) i Vigo Mortensen (“Zelena knjiga”). Kristijan Bejl je za sada vodeći sa koeficijentom 1,97, dok je iza njega Rami Malek sa 2,30.

Glen Klouz, koja glumi u filmu “Supruga”, osvojila je “Zlatni globus” za najbolju glumicu, a nominovana je i za “Oskara”. U kategoriji za najbolju glumicu još su Jalica Aparisio (“Roma”), Olivija Kolman (“Omiljena”), Ledi Gaga (“Zvijezda je rođena”) i Melisa Makarti (“Možeš li mi ikad oprostiti?”). Glen vodi za sada i na ovoj listi, s koeficijentom 1,37, a iza nje su Olivija Kolman sa 4,75 te Ledi Gaga sa 6,50.

U kategoriji za najboljeg reditelja nominovani su Spajk Li (“Crni član KKKluba”), Pavel Pavlikovski (“Hladni rat”), Jorgos Lantimos (“Omiljena”), Alfonso Kuaron (“Roma”) i Adam Makej (“Čovjek iz sjene”). Kao što je “Roma” vodeća u kategoriji za najbolji film, njen reditelj je u ovoj. Alfonso ima koeficijent 1,08, a poslije njega je Spajk Li sa 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana