Кладионице сигурне у побједу пјесме “Shallow”

Глас Српске
Кладионице сигурне у побједу пјесме “Shallow”

Све је ближе 24. фебруар, када ће бити 91. по реду додјела филмске награде “Оскар”, а недавно су објављене службене номинације кандидата који се такмиче. Одмах су широм свијета почеле да се нижу опкладе о томе ко ће побиједити у којој категорији.

Што се укупних бројева тиче, екипа из филма “Звијезда је рођена” предњачи у категорији за најбољу пјесму. Они су однијели “Златни глобус” за најбољу пјесму “Shallow”, а сада им коефицијент за освајање “Оскара” у истој категорији износи 1,05. Тек са 7,75 на другом мјесту је “All the stars”, пјесма из “Црног пантера”, тако да су кладионице, чини се, сигурне у побједу Леди Гаге и Бредлија Купера.

За најбољи филм номиновани су “Црни пантер”, “Црни члан КККлуба”, “Боемска рапсодија”, “Омиљена”, “Зелена књига”, “Рома”, “Звијезда је рођена” и “Човјек из сјене”. Највећу шансу за побједу има управо “Рома”, филм Алфонса Куарона на шпанском језику, чији је коефицијент 1,80. Слиједи га “Зелена књига” са 4,75, а на трећем мјесту је “Омиљена” са коефицијентом 9,00.

Што се тиче категорије за најбољег глумца, номиновани су Кристијан Бејл (“Човјек из сјене”), Бредли Купер (“Звијезда је рођена”), Вилем Дефо (“На капији вјечности”), Рами Малек (“Боемска рапсодија”) и Виго Мортенсен (“Зелена књига”). Кристијан Бејл је за сада водећи са коефицијентом 1,97, док је иза њега Рами Малек са 2,30.

Глен Клоуз, која глуми у филму “Супруга”, освојила је “Златни глобус” за најбољу глумицу, а номинована је и за “Оскара”. У категорији за најбољу глумицу још су Јалица Апарисио (“Рома”), Оливија Колман (“Омиљена”), Леди Гага (“Звијезда је рођена”) и Мелиса Макарти (“Можеш ли ми икад опростити?”). Глен води за сада и на овој листи, с коефицијентом 1,37, а иза ње су Оливија Колман са 4,75 те Леди Гага са 6,50.

У категорији за најбољег редитеља номиновани су Спајк Ли (“Црни члан КККлуба”), Павел Павликовски (“Хладни рат”), Јоргос Лантимос (“Омиљена”), Алфонсо Куарон (“Рома”) и Адам Макеј (“Човјек из сјене”). Као што је “Рома” водећа у категорији за најбољи филм, њен редитељ је у овој. Алфонсо има коефицијент 1,08, а послије њега је Спајк Ли са 10.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана