Гдjе су данас и шта раде звијезде Мућки

Агенције
Гдjе су данас и шта раде звијезде Мућки

Сеија „Мућке" (Only Fools and Horses) недавно се нашла на врху листе најгледанијих програма у историји британске телевизије и проглашена је за серију чији би повратак на мале екране Британци највише жељели.

Више од 24 милиона људи гледало је божићни специјал „Мућки" из 1996. када је Делбој коначно дошао до новца ставивши на аукцију стари сат.


Двадесет година након „посљедње епизоде" (приказивани су и спорадични специјали између 2001. и 2003.) неке од звијезда су нас заувијек напустиле, а неке имају нове улоге у британским телевизијским програмима.

Гдје су данас и шта раде?

Дерек Делбој Тротер (сер Дејвид Џејсон)

Сер Дејвид Џејсон ће заувијек бити повезиван с ликом Делбоја, али је остварио и друге запажене улоге. Овај 76-годишњак играо је детектива инспектора Џека Фроста у крими-серији „А Touch of Frost" од 1992. до 2010. а раније је имао главну улогу у ситкому „Open All Hours".

Улогу Гренвила репризирао је у наставку „Still Open all Hours " 2014. чија је трећа сезона почела да се приказује прошлог мjесеца.

Сер Дејвид Џејсон је добио титулу витеза 2005. за своју богату каријеру и објавио је аутобиографију 2013. „David Jason: My Life".

Ракел Тротер (Теса Пик Џоунс)

Захваљујући успjеху серије, Теса Пик Џоунс постала је најпознатија по улози Делбојеве вољене Ракел, али је и послије „Мућки" имала низ улога.

Појавила се у серијама „Doctors“, „Doctor Who“, „Casualty“, „Holby City“, „The Demon Headmaster“ и „Midsomer Murders“..

Данас 59-годишња глумица сада игра кућепазитељку у серији „ Grantchester" заједно са Џејмсом Нортоном и Робсоном Грином.

Родни Тротер (Николас Линдхерст)

Ангажман Николаса Линдхерста, најпознатијег по улози Делбојевог млађег брата Роднија, напросто је цвјетао од окончања „Мућки".

Данас 55-годишњи Николас играо је Герија Спероуа у популарној серији „ Goodnight Sweetheart" која је приказивана од 1993. до 1999.

Такође, 2010. играо је у преднаставку „Мућки" под називом „Rock & Chinps" са Џејмсом Баклијем.

Недавно се појавио у детективској драми ББЦ-ја "New Tricks " као пензионисани детектив Ден Грифин.

Касандра Тротер (Гвинет Стронг)

Гвинет Стронг играла је Роднијеву велику љубав Касандру, али је након завршетка "Мућки" поново заиграла уз Дејвида Џејсона у серији "А Touch of Forst ". Касније је имала мање улоге у серијама "West End" и "Midsomer Myrders".

Крајем прошле године вратила се на мале екране придруживши се постави британске сапунице "Еастендерс" у којој игра Џералдин Клоу, вођу женског пикадо тима.

Демијен Тротер (Бенџамин Смит)

Улогу Делбојевог сина играло је више дjечјих глумаца, али је Бенџамин Смит од 2001. постао "стални" Демијен.

Овај 27-годишњак је касније имао улоге у "Holby City" и "Doctor Who ", а појављивао се и у "Eastanders" и "Skins".

Добио је главну улогу у другој епизоди ББЦ програма "Accused", појавио се у комедији "No Offence" и играо војника у мини серији "Native".

Бојси (Џон Челис)

Продавац аутомобила Обри Бојси Бојс у "Мућкама" имао је спиноф "Green Green Grass" који је приказиван између 2005. и 2009.

Џон Челис је објавио и двије аутобиографије – "Being Boynie " и "Boycie and Beyond".

Прошле године се појавио као капетан Пикок у ситкому "Are You Being Served ".

Дензил Талсер (Пол Барбер)

Пол Барбер је, поред Дензила, имао низ других познатих улога, попут Хорса у британском филму "The Full Monty ".

Овај 65-годишњак глуми и данас у серијама “Coronation Street”, “Casualty” и “Death in Paradise”.

Мики Пирс (Патрик Мари)

Патрик Мари постао је познат захваљујући улози Микија Пирса у "Мућкама", али је овај 60-годишњак имао неколико тешких година након краја серије.

Након што је завршио са улогом Роднијевог пријатеља склоног претјеривању, постао је професионални играч покера. Велики је љубитељ и навијач фудбалског клуба Милвол.

Мајк Фишер (Кенет Макдоналд)

Кенет Макдоналд играо је власника паба "Рагина глава" Мајка Фишера, али и Ганера Нобија Кларка у “It Ain’t Half Hot Mum”.

У серији “The Last Detective”  имао је низ појављивања као Питер Дејвисон, али је претрпео јак срчани удар и умро у 50. години 2001. прије него што је серија и приказана.

У "Мућкама" су одсуство чувеног Мајка оправдали тиме што је "у затвору због проневјере".

Тригер (Роџер Лојд Пек)

Роџер Лојд Пек био је један од највољенијих ликова из "Мућки", чистач Колин Тригер Бол.

Глумац је преминуо у 70. години живота након борбе са раком панкреаса, али је прије тога имао мању улогу у филму "Хари Потер и ватрени пехар", као и усерији "Ред и закон".

Дека (Ленард Пирс)

Ленард Пирс углавном је играо у позоришту, али ће заувијек бити упамћен по улози Деке у "Мућкама".

Играо је у серији од 1981. до своје смрти 1984.

Бастер Мерифилд касније је ушао у серију као ујка Алберт.

Ујка Алберт (Бастер Мерифилд)

Хери Бастер Мерифилд најпознатији је по улози ујка Алберта у "Мућкама", гдје је играо од 1985. када је његов лик створен због смрти Ленарда Пирса.

Бастер је преминуо у 79. години због тумора на мозгу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана