Фаворит за Оскара магнет за домаћу публику

Александра Глишић
Фаворит за Оскара магнет за домаћу публику

Бањалука - Филм "Облик воде" редитеља Гиљерма дел Тора који има највише номинација за награду "Оскар" - 13 данас стиже на репертоар "Синеплекса Палас" у Бањалуци.

Нови Гиљермов филм представља причу о љубави нијеме жене и необичног створења, а данима прије бањалучке премијере резервисане су улазнице за прву пројекцију.

Главна јунакиња је запослена у владиној лабораторија максималне безбједности и чезне за неким са којим ће дијелити свакодневицу. Све се мијења када открије да у лабораторији чувају необично биће, које има људске особине. Њих двоје створе необичну повезаност, упркос противљењу немилосрдних чувара. "Облик воде" је најављен као дивна, романтична и чудновата фантазија, која је нешто потпуно другачије од свега што сте имали прилику да гледате до сада у биоскопу.

- Радујемо се што "Облик воде" стиже на репертоар. Бројни љубитељи филмова Гиљерма дел Тора заинтересовани су да погледају овај филм. Посебну пажњу привлачи и због номинација за "Оскара" – казала је портпарол "Синеплекса Палас" Марина Поповић.

Овај Гиљермов филм је побједник прошлогодишњег фестивала у Венецији. Када је ријеч о "Оскару", номинован је између осталог за најбољи филм, режију, оригинални сценарио, главну женску улогу и споредну мушку и женску улогу.

Гиљермо дел Торо филмом се почео бавити још као средњошколац. Десет година се бавио дизајном шминке и основао је своју фирму под именом "Некропија" прије него што му се пружила прилика да у 21. години, као извршни продуцент, сними свој први филм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана