Fanovi čekaju Ratove zvijezda

Aleksandra Madžar
Fanovi čekaju Ratove zvijezda

London - Vjerni fanovi kultnog filma "Ratovi zvijezda" širom svijeta sa nestrpljenjem očekuju sedmi nastavak ovog filma čije je snimanje u toku.

Kreativna ekipa reditelja Džej-Džeja Abramsa nastavila je snimanje u britanskom studiju "Pajnvud", a ova vijest brzo se raširila među obožavaocima svemirske epske franšize.

Rad na ostvarenju bio  je obustavljen tokom ljetnjeg perioda, ali i zbog povrede 71-godišnjeg glumca Harisona Forda, koji je 7. juna povrijedio nogu o hidraulična vrata.

Magazin "Forbs" objavio je da sveukupan prihod od brenda "Star Wars" tokom 28 godina postojanja iznosi više od 20 milijardi dolara. To je najuspješnija filmska licenca u istoriji kinematografije.

U novom filmu se, pored starih imena Harisona Forda, Keri Fišer i Marka Hamila, pojavljuju i novi, mladi glumci. Ovo će biti peti nastavak koji se snima u Velikoj Britaniji, a premijera se očekuje 18. decembra 2015. godine.

Originalnu trilogiju čine "Ratovi zvijezda: Nova nada" (1977), koju je režirao Džordž Lukas, "Imperija uzvraća udarac" (1980) Irvina Keršnera i "Povratak džedaja" (1983) u režiji Ričarda Markana. Zatim je oživjela "prikvel" trilogija, to jest epizode 1, 2 i 3, a to su "Fantomska prijetnja" (1999), "Napad klonova" (2002) i "Osveta Sita" (2005). Sve tri je režirao Džordž Lukas.

"Prikvel" trilogija, donekle uz izuzetak "Osvete Sita", naišla je na loš prijem kod kritike, ali je svejedno bila "razbijač bioskopskih blagajni" kao i originalna trilogija. Serijal "Ratovi zvijezda" postao je fenomen pop kulture, lansirajući nove filmove o ovoj temi, ali i knjige, kompjuterske igrice i televizijske serije.

Glumci

Kompanija "Dizni" objavila je da se u sedmi nastavak vraćaju glumci Antoni Danijels i Keni  Bejker kao androidi  C3PO i R2-D2, kao i Peter Majfev u ulozi Chenjbacce. Iako je prošlo gotovo 40 godina od prvog filma, Harison Ford, Mark Hamil i Keri Fišer ponovo će odigrati svoje kultne uloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana