Фанови чекају Ратове звијезда

Александра Маџар
Фанови чекају Ратове звијезда

Лондон - Вјерни фанови култног филма "Ратови звијезда" широм свијета са нестрпљењем очекују седми наставак овог филма чије је снимање у току.

Креативна екипа редитеља Џеј-Џеја Абрамса наставила је снимање у британском студију "Пајнвуд", а ова вијест брзо се раширила међу обожаваоцима свемирске епске франшизе.

Рад на остварењу био  је обустављен током љетњег периода, али и због повреде 71-годишњег глумца Харисона Форда, који је 7. јуна повриједио ногу о хидраулична врата.

Магазин "Форбс" објавио је да свеукупан приход од бренда "Star Wars" током 28 година постојања износи више од 20 милијарди долара. То је најуспјешнија филмска лиценца у историји кинематографије.

У новом филму се, поред старих имена Харисона Форда, Кери Фишер и Марка Хамила, појављују и нови, млади глумци. Ово ће бити пети наставак који се снима у Великој Британији, а премијера се очекује 18. децембра 2015. године.

Оригиналну трилогију чине "Ратови звијезда: Нова нада" (1977), коју је режирао Џорџ Лукас, "Империја узвраћа ударац" (1980) Ирвина Кершнера и "Повратак џедаја" (1983) у режији Ричарда Маркана. Затим је оживјела "приквел" трилогија, то јест епизоде 1, 2 и 3, а то су "Фантомска пријетња" (1999), "Напад клонова" (2002) и "Освета Сита" (2005). Све три је режирао Џорџ Лукас.

"Приквел" трилогија, донекле уз изузетак "Освете Сита", наишла је на лош пријем код критике, али је свеједно била "разбијач биоскопских благајни" као и оригинална трилогија. Серијал "Ратови звијезда" постао је феномен поп културе, лансирајући нове филмове о овој теми, али и књиге, компјутерске игрице и телевизијске серије.

Глумци

Компанија "Дизни" објавила је да се у седми наставак враћају глумци Антони Данијелс и Кени  Бејкер као андроиди  C3PO и R2-D2, као и Петер Мајфев у улози Цхењбацце. Иако је прошло готово 40 година од првог филма, Харисон Форд, Марк Хамил и Кери Фишер поново ће одиграти своје култне улоге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана