Дубровник претворен у велики филмски студио

klix.ba
Дубровник претворен у велики филмски студио

Након серије Игра пријестоља и филма Звјезданих стаза у Дубровнику ускоро почиње снимање филма А категорије "Robin Hood: Orgins". На Страдуну се постављање сценографије приводи крају, а историјска језгра Дубровника већ је попримила изглед средњовјековног ријечног дока у Енглеској.

Први елементи у облику дрвених кућица постављени су још у децембру прошле године, а радови на сценографији на Страдуну су интензивирани.


Страдун који је ових дана већ окован кулисама дрвених прочеља и портала је први дио улице Нотингама. Снимање ће се одвијати и у Улици св. Доминика, на предјелу иза Катедрале, у подножју тврђаве Минчета те у Посату који је за потребе снимања пригодно посут земљом чиме је додатно употпуњен дојам који остављају дрвене конструкције. Студијски дио снимат ће се у Будимпешти.

Снимање почиње 20. или 21. фебруара и трајат ће до средине марта, а у Дубровник стижу велика глумачка имена попут оскаровца Џемија Фокс којем је припала улога Малог Џона.

Robinа Hуdа играт ће млади Терон Егертон, а улога Марион припала је Иркињи Еви Хевсон, кћерки фронтмена групе "U2". Бен Менделсон добио је улогу нотнгeмског шерифа, а у Дубровник стиже и звијезда франшизе "Педесет нијанси" Џеми Дорнан, који у филму игра брата Robinа Hуdа, Вил Скарлет.

План је да ово буде први филм у трилогији која би се такође снимала у Дубровнику.

Филм режира Ото Батхарстт, а један од продуцената филма је и славни глумац Леонардо Дикприо.

Цијели пројекат ће укључивати више од 800 људи. Продукција филма процјењује се на 150 милиона долара, док ће промоција коштати додатних 100 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана