Crveni vrabac 1. marta u Banjaluci

Aleksandra Glišić
Crveni vrabac 1. marta u Banjaluci

Banjaluka - Film "Crveni vrabac", u kome glavnu ulogu igra oskarovka Dženifer Lorens, stiže 1. marta na repertoar banjalučkog "Sinepleksa Palas".

Zasnovan je na bestseleru "Njujork tajmsa", radnja je smještena u savremenu Rusiju, a prati život Dominike Egorove čiji lik tumači Dženifer Lorens.

Dominika je prvenstveno predana kćerka koja će zaštititi svoju majku po svaku cijenu. Međutim, ona je i primabalerina koja je svoj um i tijelo dovela do apsolutnih granica. Takođe je savršena u zavođenju i manipulaciji.

Kada zbog povrede mora prestati sa svojom karijerom, Dominika i njena majka bivaju suočene sa neizvjesnom i tamnom budućnošću. Protiv njene volje naređeno joj je da se prijavi u Sparronj School, tajnu obavještajnu službu koja obučava mlade ljude da koriste svoje tijelo i um kao oružje.

- Ona mora da pokuša sve kako bi uništila svoju metu - navodi se u trejleru za film.

Dženifer Lorens u ovom filmu drugi put sarađuje sa rediteljem popularne franšize "Igre gladi" Francisom Lorensom.

Trejleri koji su objavljeni nagovještavaju da publiku čeka mnogo uzbuđenja u priči o misterioznoj djevojci koja je, u stvari, najsmrtonosniji ubica.

Ova adaptacija romana Džejsona Matjuza već je privukla pažnju publike, koja sa nestrpljenjem očekuje novi film sa omiljenom glumicom u glavnoj ulozi.

Kada Dominika dobija naređenje da postane "vrabac", odnosno zavodnica na tajnom zadatku koja mora pratiti CIA agenta Nejtanijela Naša koji je dobio ulogu da istraži ruski obavještajni sistem, između njih dvoje se javlja privlačnost. Međutim, emotivnom vezom izlažu se velikom riziku.

U filmu "Crveni vrabac" u ulozi direktorice škole za "vrapce" pojavljuje se britanska glumica Šarlot Rempling, a Džeremi Ajrons igra ruskog generala koji informiše Dominiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana