Црвени врабац 1. марта у Бањалуци

Александра Глишић
Црвени врабац 1. марта у Бањалуци

Бањалука - Филм "Црвени врабац", у коме главну улогу игра оскаровка Џенифер Лоренс, стиже 1. марта на репертоар бањалучког "Синеплекса Палас".

Заснован је на бестселеру "Њујорк тајмса", радња је смјештена у савремену Русију, а прати живот Доминике Егорове чији лик тумачи Џенифер Лоренс.

Доминика је првенствено предана кћерка која ће заштитити своју мајку по сваку цијену. Међутим, она је и примабалерина која је свој ум и тијело довела до апсолутних граница. Такође је савршена у завођењу и манипулацији.

Када због повреде мора престати са својом каријером, Доминика и њена мајка бивају суочене са неизвјесном и тамном будућношћу. Против њене воље наређено јој је да се пријави у Спарроњ Сцхоол, тајну обавјештајну службу која обучава младе људе да користе своје тијело и ум као оружје.

- Она мора да покуша све како би уништила своју мету - наводи се у трејлеру за филм.

Џенифер Лоренс у овом филму други пут сарађује са редитељем популарне франшизе "Игре глади" Францисом Лоренсом.

Трејлери који су објављени наговјештавају да публику чека много узбуђења у причи о мистериозној дјевојци која је, у ствари, најсмртоноснији убица.

Ова адаптација романа Џејсона Матјуза већ је привукла пажњу публике, која са нестрпљењем очекује нови филм са омиљеном глумицом у главној улози.

Када Доминика добија наређење да постане "врабац", односно заводница на тајном задатку која мора пратити ЦИА агента Нејтанијела Наша који је добио улогу да истражи руски обавјештајни систем, између њих двоје се јавља привлачност. Међутим, емотивном везом излажу се великом ризику.

У филму "Црвени врабац" у улози директорице школе за "врапце" појављује се британска глумица Шарлот Ремплинг, а Џереми Ајронс игра руског генерала који информише Доминику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана