Antonio Banderas: Volio bih da igram u filmovima Emira Kusturice

Antonio Banderas: Volio bih da igram u filmovima Emira Kusturice 31.12.2017 14:49 | novosti.rs

Španski glumac Antonio Banderas izjavio je da mu je želja da igra Hamleta u pozorištu, ali i da bi volio da glumi u nekom od filmova Emira Kusturice.

U intervjuu za današnji trobroj "Večernjih novosti", 57-godišnji Banderas je govorio i o svom posljednjem filmu, trileru "Crni leptir" Brajana Gudmena.


"Oduševio me je mračan prihološki pristup… 'Crni leptir' je poseban jer radnja gledaoca vodi od početka do kraja nevjerovatnom brzinom", rekao je Banderas, poznat po holivudskim filmovima "Atentatori", "Intervju s vampirom", "Desperado", "Filadelfija" , "Maska Zoroa".

Na pitanje da li kao glumac ima neostvaren san, Banderas je rekao da bi, iako je prve korake u karijeri napravio kao član španskog Nacionalnog teatra, želio da igra Šekspirovog Hamleta.

Povodom nagarde Oskar američke Akademije za film i nauku, on je rekao da ta nagrada jeste najprestižnije što glumac u karijeri može da dobije, ali i da su "kvalitet i prestiž sasvim dvije različite stvari".

Banderas je rekao i da ga filmovi Emira Kusturice mnogo podsjećaju na španske, da "imaju iskru srčanosti i emotivnosti koja govori više od hiljadu specijalnih efekata".

"Uživao sam da gledam 'Vrijeme Cigana' i 'Arizona drim'… Volio bih da glumim u nekom od njegovih filmova ako bi priča bila snažna kao u ovim projektima", dodao je glumac koji je karijeru počeo 1980-ih i koji se proslavio ulogama u ostvarenjima Pedra Almodovara.

Na pitanje da li prati tenis, Banderas je rekao da je Novak Đoković sjajan igrač i da voli njegovu energiju i odlučnost, ali da mu kao Špancu dužnost nalaže da u mečevima u kojima Đoković igra protiv Rafaela Nadala svim srcem navija za španskog igrača.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica