Антонио Бандерас: Волио бих да играм у филмовима Емира Кустурице

novosti.rs
Антонио Бандерас: Волио бих да играм у филмовима Емира Кустурице

Шпански глумац Антонио Бандерас изјавио је да му је жеља да игра Хамлета у позоришту, али и да би волио да глуми у неком од филмова Емира Кустурице.

У интервјуу за данашњи троброј "Вечерњих новости", 57-годишњи Бандерас је говорио и о свом посљедњем филму, трилеру "Црни лептир" Брајана Гудмена.


"Одушевио ме је мрачан прихолошки приступ… 'Црни лептир' је посебан јер радња гледаоца води од почетка до краја невјероватном брзином", рекао је Бандерас, познат по холивудским филмовима "Атентатори", "Интервју с вампиром", "Десперадо", "Филаделфија" , "Маска Зороа".

На питање да ли као глумац има неостварен сан, Бандерас је рекао да би, иако је прве кораке у каријери направио као члан шпанског Националног театра, желио да игра Шекспировог Хамлета.

Поводом нагарде Оскар америчке Академије за филм и науку, он је рекао да та награда јесте најпрестижније што глумац у каријери може да добије, али и да су "квалитет и престиж сасвим двије различите ствари".

Бандерас је рекао и да га филмови Емира Кустурице много подсјећају на шпанске, да "имају искру срчаности и емотивности која говори више од хиљаду специјалних ефеката".

"Уживао сам да гледам 'Вријеме Цигана' и 'Аризона дрим'… Волио бих да глумим у неком од његових филмова ако би прича била снажна као у овим пројектима", додао је глумац који је каријеру почео 1980-их и који се прославио улогама у остварењима Педра Алмодовара.

На питање да ли прати тенис, Бандерас је рекао да је Новак Ђоковић сјајан играч и да воли његову енергију и одлучност, али да му као Шпанцу дужност налаже да у мечевима у којима Ђоковић игра против Рафаела Надала свим срцем навија за шпанског играча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана