40 година од премијере филма Ратови звијезда

Агенције
40 година од премијере филма Ратови звијезда

На данашњи дан 1977. године први пут је емитован један од најбољих и најпопуларнијих филмова у историји свjетске кинематографије.

Почеци чувеног СФ серијала били су скромни: "Ратови звијезда: Нова нада" приказани су 25. маја у неколико мањих америчких биоскопа, а њихов творац, режисер Џорџ Лукас, питао се да ли ће филм доживјети успјех.


"Ратови звијезда" су одмах привукли велики број посјетилаца, што није било изненађујуће с обзиром на то да је филм увео револуцију на пољу специјалних ефеката и продаје, уносећи дах свјежине у жанр свемирске опере. Милиони фанова широм свијета понављали су препознатљиве дијалоге и слушали препознатљиву музику.

Оно што је нарочито занимљиво је да је најлакше бити љубитељ "Ратова звијезда". Било да волите првобитну трилогију, наставке, косплеј, гледате анимиране филмове, читате стрипове, књиге или играте видео-игре – заправо волите било шта у вези са франшизом што је настало у периоду између 1997. и 2017. године - фанови ће вас увијек великодушно примити у своје редове.

"Ратови звијезда" су посебан универзум који прожима све нас.

40 years ago in theaters not so far, far away....

Posted by Star Wars on 25. svibnja 2017

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана