Срећна Нова година, нека буде боља

Срећна Нова година, нека буде боља
Ведрана Кулага
01.01.2017 00:00

Дани, седмице и мјесеци лете. Као да смо јуче једни другима пожељели срећну и успјешну нову 2016, а данас је већ на одласку.

Година одлази, а стари, добро знани проблеми махом остају. И тога су сви свјесни, од обичних смртника до политичара у чијим рукама одлуке о томе како ћемо даље и докле у овој земљи коју скоро сваког дана потресају којекакви земљотреси. Политички, друштвени, здравствени, социјални, економски па и културни.

Од сталног препричавања и испирања мозга нема, како би то народ фино рекао, вајде. Оно што је било треба да остане иза нас, не да заборавимо, већ да кренемо даље поучени искуством из тих дана.

Гледање у прошлост, а и покушаји да она буде стална сјенка садашњости, нису ни пречица ни прави пут за будућност. И то сви знају, али је питање зашто упорно одбијају да то примијени и откоче ручну под којом је земља више од двије деценије?

И Српској и ФБиХ потребан је вјетар у леђа, а не нешто друго. То желе обични људи чији глас тешко успијева да  дође до оних који, ето игром неке судбине, одлучују.

Жеља већине је да имају пристојан посао, да од залагања и рада могу да имају скроман дом, трпезу, да школују дјецу и да, на крају, под старе дане уживају у пристојној пензији.

Не желе, дакле, ни куле ни виле, већ нормалан живот, али ни то, нажалост, многи немају, а појединци одавно и не маштају о томе.

То је слика и прилика ове и овакве и године, али и БиХ дужи низ година. Да ли то знају појединци који имају да и не знају колико имају, а то не заслужују?

Дакле, 2016. година није била нешто другачија од година које су јој претходиле, али се зато надајмо да је наредна година та која ће донијети помаке, а које ће осјетити и обични људи.

Драги наши читаоци, али и сви други становници ове земље, желимо да вам се оствари онолико жеља колико је потребно за срећу. Да буде отворено доста радних мјеста, да се поштују радничка права, да буду редовне пензије, да се роди што више беба и да сви будемо уз наше најмилије, а срећа да нас прати гдје год пошли.

Срећна Нова, а надајмо се и боља, 2017. година!!!

Колумне Коментар дана