Srbima je dosta poniženja

Srbima je dosta poniženja
Milan Taborin
17.03.2017 00:21

Nemam riječi kojom bih počeo i objasnio kako se osjećam kada vidim reakciju, znanje i ponašanje dvojice predstavnika Srba - političara Krsmanovića i profesora međunarodnog prava Mirovića u jednoj televizijskoj emisiji koju sam nedavno pogledao.

U toj emisiji ih je potpredsjednik RS Salkić glatko vrijeđao, ponižavao i ismijavao, opravdavajući reviziju presude donesene na osnovu tužbe BiH protiv Srbije kao nešto normalno i prirodno. Pored toga, optuži samo Srbe za sve zločine u BiH i bivšoj SFRJ, a muslimani su po njegovom mišljenju nevini. Naziva generala Mladića ratnim zločincem iako je to častan čovjek i heroj srpskog naroda koga nikada niko nije smio da izruči i preda Hagu i zapadnom sudu koji je formiran samo da sudi Srbima. Salkić je hvalio Izetbegovića, a naša dva predstavnika ili pojma ni o čemu nemaju ili ne smiju ništa da kažu. Izetbegović permanentno rovari i izaziva, uspio je većinu kompetencija RS po Dejtonu da ukine, organizovao ubistvo premijera Srbije Vučića u Srebrenici i ovaj ga poslije sedam dana gosti u Beogradu. Ljudi, šta mi to radimo?

Cijelo vrijeme se samo govori o Srebrenici, a Srebrenica je najveća manipulacija i laž. Zašto srpski političari ne žele da znaju šta se zapravo desilo u Srebrenici, neka pročitaju knjigu "Masakr u Srebrenici" anglosaksonskih autora (ne pišu tu Srbi) koji su iznijeli podatak da je stradalo najviše 1.200 muslimana i to poslije počinjenih zločina nad srpskim stanovništvom. Klinton je izmislio i odredio unaprijed cifru od 8.000 stradalih muslimana. Zašto se ne kaže da je Srebrenica bila zaštićena zona UN u kojoj nije smjelo biti vojske i zašto se ne govori o stalnim lažima i podmetačinama muslimana i silnim insceniranim ubistvima koja su podmetnuta Srbima. Zašto se ne rasvijetli zločin u Tuzli, a posebno u Dobrovoljačkoj koga je vodio Srbin, pukovnik Jovo Divjak.

Ako je jedan čovjek, bilo musliman ili Srbin, ubijen van borbe i oružanog sukoba, to je zločin i mora svako da bude procesuiran i da odgovara. Ali nije tako, svi muslimani koji su počinili strašne zločine nad srpskim narodom su pušteni iz Haga i pljuju po svemu što je srpsko, a da bude još veća nesreća, naši politički predstavnici se njima stalno izvinjavaju, i to u pomenutoj emisiji učiniše i Krsmanović i Mirović.

Kažu da nikada nije kasno i zašto srpska strana jednom cijelom svijetu ne predstavi veliku laž i prevaru u vezi sa Srebrenicom i da istakne da su daleko veći zločini počinjeni nad Srbima. Samo u Sarajevu je stradalo više od 6.000 Srba i to najviše intelektualaca. Po cijeloj BiH su ubijani Srbi: starci, žene i djeca, grobovi i tuga na sve strane, a mi smo svoje srpske branioce i heroje izručili sa oduševljenjem Hagu. Mirović ne zna da objasni da je u BiH bio klasičan građanski rat koga su preglasavanjem u Skupštini BiH izazvali muslimani i Hrvati.

Naša srpska politika je potpuno pogrešna, diplomatija slabo radi, a na javnim nastupima i u sučeljavanju naši predstavnici su, uz izuzetke, prave neznalice. Od praznih priča nema ništa, srpski narod u BiH je goloruk i prevaren kako su srpski političari dozvolili da nadležnosti koje je RS dobila u Dejtonu polako, ali sigurno budu ukinute. Svoje ljude u Hagu smo izdali predajom i prihvatamo laži koje nam svakodnevno serviraju muslimani, Hrvati, Albanci i međunarodna zajednica. Za sve su krivi srpski političari i posebno nesposobna srpska diplomatija, jer je svoj narod dovela skoro u bezizlazni položaj i srpsko nacionalno pitanje ostaje neriješeno. Srpskoj naivnosti nema kraja, a u našim redovima legalno rade razne neprijateljske nevladine organizacije, finansirane iz inostranstva i od raznih obavještajnih službi, a posebno su u razbijanju i uništenju svega što je srpsko aktivni mnogi srpski pseudointelektualci raspoređeni u svim društvenim porama i institucijama.

Šta se to dešava našem narodu? Da li iko zna odgovor? Postoji odgovor! Postoji rješenje! Srpski narode, ujedini se, uzmi vlast u svoje ruke, otjeraj nesposobne i izdajničke političare i pseudointelektualce. Mi to možemo, mi to znamo, dosta je poniženja. Ispravimo jednom zauvijek greške iz 1918, 1941. i 1991. godine, dosta je bilo spasavanja onih koji su nam uvijek okrenuli leđa, napali nas i mučki nas izdali, okrenimo se sopstvenom narodu i potražimo i pružimo ruku istinskim prijateljima.

mr Milan Taborin, penzionisani oficir

Kolumne Komentar dana

© Glas Srpske 2012 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica