Crna hronika - četvrtak

Glas Srpske
Crna hronika - četvrtak

Muškarac izvršio samoubistvo

MOSTAR - Muškarac S. G. (28) izvršio je samoubistvo u naselju Ilići pored Mostara, potvrdio je portparol MUP-a HNK Srećko Bošnjak.

- Samoubistvo je izvršeno u porodičnoj kući u ulici Ilićka. Dvadesetosmogodišnji muškarac samoubistvo je izvršio iz vatrenog oružja - kazao je Bošnjak i dodao da mladić, koji je završio Građevinski fakultet, prema mišljenju poznanika, nikada nije pokazivao suicidne sklonosti.

Tijelo je, po nalogu tužioca, prebačeno u mrtvačnicu, gdje će biti izvršen pregled.

Uhapšena dva razbojnika u Banjoj Luci

BANjA LUKA - Banjolučka policija u utorak je uhapsila dvije osobe koje su osumnjičene za razbojništvo u prodavnici "Sandi" i sportskoj kladionici "Vilijams" u Banjoj Luci, saopšteno je juče iz CJB Banja Luka.

Zbog sumnje da je krajem novembra od radnice sportske kladionice "Vilijams" oteo 2.000 maraka, uhapšen je S. B. (27) iz Banje Luke. Prema informacijama iz policije, on se tereti za veći broj krađa na području Banje Luke.

Uhapšen je i R. B. (18) iz Gradiške, koji se sumnjiči za razbojništvo u prodavnici "Sandi" u banjolučkoj ulici Relje Krilatice. N. T.

Planule dvije kuće kod Zvornika

ZVORNIK - Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik sinoć su intervenisali i ugasili požare na kućama u naselju Vidakova njiva i u Šetićima na kući vlasnika A. T., potvrdio je zamjenik komandira ove jedinice Đoko Mićić.

- Prvi požar na Vidakovoj njivi bio je u 20.25 časova i ugašen je prije nego što je pričinjena veća materijalna šteta. Drugi u Šetićima gasili smo u 4.20 časova i s obzirom na to da u kući niko ne živi, dojava nije bila blagovremena, tako da je u požaru izgorjelo pola kuće, a vatra se širila od prizemlja preko sprata do krova - rekao Mićić. On je dodao da će uzrok požara utvrditi protivpožarni inspektor. S. S.

Izgorjela kancelarija organizacije "Vaša prava"

SREBRENICA - Noć uoči obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, u centru Srebrenice, u zgradi bivšeg MUP-a, izgorjela je kancelarija organizacije "Vaša prava".

Prema policijskom izvještaju, do požara je došlo usljed spoja na fotokopir aparatu koji se zapalio, a plamen je potom zahvatio namještaj i ostale uređaje u kancelariji.

Službenik "Vaših prava" Albina Beganović rekla je agencijama da je fotokopir aparat u utorak popodne ostao uključen na uobičajeni način. Ona je dodala da je potpuno uništen jedan računar, ali je baza podataka sačuvana.

Neovlašćeno držali oružje

DOBOJ - Policijske stanice Petrovo i Derventa prijavile su Okružnom tužilaštvu u Doboju dvije osobe zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je juče iz CJB Doboj. Zbog pomenutih djela policija Petrova prijavila je P. M. (68) iz Kakmuža, opština Petrovo, a policija Dervente N. B. (58) iz Dervente.

Prijave zbog falsifikovanja i obmane

BANjA LUKA - Banjolučka policija juče je prijavila Okružnom tužilaštvu četiri osobe zbog falsifikovanja isprava, nanošenja tjelesnih povreda i obmane, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo obmana pri dobijanju kredita prijavljen je D. P. iz Prijedora, a zbog falsifikovanja isprave M. Z. (32) iz Banje Luke, koji se tereti da je falsifikovao vozačku dozvolu.

Policijska stanica Lazarevo - Banja Luka zbog krivičnog djela nanošenje tjelesnih povreda banjolučkom tužilaštvu prijavila je L. B. (60) i S. D. (47) iz Banje Luke. N. T.

Ukradena tri "golfa" na području CJB Doboj

DOBOJ - Nepoznati lopovi u utorak u Doboju ukrali su dva, a u Modriči jedan automobil, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

- U ranim jutarnjim časovima u utorak je iz nezaključane garaže vlasništvo N. M. ukraden "golf 1", a tokom noći utorka na srijedu u ulici Kneza Miloša "golf 2" vlasništvo S. C. iz Doboja - istakli su u dobojskoj policiji.

Policijskoj stanici Modriča u utorak je prijavljeno da je u toku noći sa parkinga u Svetosavskoj ulici ukraden "golf 2", vlasništvo G. Š. Vozilo je pronađeno u mjestu Ularice, opština Usora, FBiH.N. T.

Provaljeno u crkvu Sveti Prokopije u Potkozarju

BANjA LUKA - Inspektori CJB Banja Luka i Policijske stanice Potkozarje u ponedjeljak su obavili uviđaj u crkvi Sveti Prokopije u Verićima kod Banje Luke, u koju su nepoznati lopovi provalili dan ranije, saopšteno je iz policije.

U saopštenju se dodaje da je uviđaj obavljen i u kapeli pravoslavnog groblja "Sveti Pantelija" u Banjoj Luci, gdje su u noći između ponedjeljka i utorka nepoznate osobe provalile i odnijele određene predmete. N. T.

Robu platio lažnim novcem

TESLIĆ - Nepoznata osoba u prodavnici "Maja" u Tesliću robu je platila lažnom novčanicom od 100 evra, saopšteno je juče iz CJB Doboj. Novčanicu je izuzela policija u Tesliću, a obaviješteno je i Tužilaštvo BiH, rekli su u dobojskoj policiji.N. T.

Osumnjičeni za ubistvo predat tužilaštvu

ZENICA - Zeničanin A. S., osumnjičen za ubistvo Harisa Čamdžića (17), juče je predat u Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno je "Glasu Srpske" u ovom tužilaštvu.

Portparol ovog tužilaštva Sead Kožo kasno juče popodne je rekao da će osumnjičeni prvo biti ispitan, nakon čega će tužilac donijeti odluku. Ispitivanje nije bilo završeno do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske".N. T.

Mladić i dalje kritično

MOSTAR - Zdravstveno stanje Muamera Alića (22) iz Konjica, koji je prekjuče ujutro u teškom stanju pronađen ispod Novog mosta u Konjicu i dalje je vrlo loše, izjavila je za agencijama portparol Kliničke bolnice Mostar Adrijana Pandža.

- Pacijent se nalazi u dubokoj komi i u stanju je životne opasnosti - kazala je Pandža.

Alić je pronađen oko 3.30 časova ispod Novog mosta u Konjicu sa teškim povredama i jedva vidljivim znakovima života. Nakon prve pomoći u Konjicu prebačen je u bolnicu u Mostaru.

Kako se saznaje u policiji Konjic, okolnosti pod kojima se 22-godišnjak našao u teškom stanju ispod Novog mosta u Konjicu i dalje su predmet istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana