Crna hronika - četvrtak

Glas Srpske
Crna hronika - četvrtak

Služba predsjednika RS oštećena za 2,5 miliona KM

BANjA LUKA - Služba predsjednika Republike Srpske oštećena je zloupotrebom položaja određenih osoba za 2.500.000 maraka, saopšteno je juče iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je zbog toga Jedinica za posebne istrage Uprave kriminalističke policije MUP-a RS 13. novembra banjolučkom Okružnom tužilaštvu podnijela izvještaje protiv dvije osobe.

Mediji su ranije objavili detalje iz krivične prijave MUP-a RS, u kojoj se pominju bivši generalni sekretar predsjednika RS Mirko Stojić i direktor beogradskog preduzeća "Eumaks", koje je učestvovalo u obnovi zgrade, Milan Ćirić.

Desetoro Banjolučana prijavljeno za krađe

BANjA LUKA - Banjolučka policija Okružnom tužilaštvu ovog grada podnijela je izvještaje protiv deset osoba, među kojima su dva maloljetnika i dvije maloljetnice.

Kako je navedeno u jučerašnjem saopštenju CJB Banja Luka, izvještaj je podnesen protiv dva starija maloljetnika iz Banje Luke zbog sumnje da su počinili tešku krađu u "Glasu Srpske".

Zbog sumnje da su počinili tešku krađu prijavljeni su i N. G. (32), R. V. (33), M. I. (32), G. M. (49), Dž. J. i maloljetnik koji se tereti i za prikrivanje. Prijavljeni su i Banjolučanin G. T. (37) zbog oštećenja automobila M. S. kao i B. G. (27), osumnjičen za prikrivanje. Dvije maloljetnice su prijavljene zbog krađe u preduzeću "Astra" u Banjoj Luci. N. T.

Ubio se hicem iz karabina

ŠEKOVIĆI - Radivoje Milaković (73) iz udaljenijeg sela Kalabače u opštini Šekovići, pucao je juče ujutro rano karabinom u sebe i na taj način okončao život, potvrdio je "Glasu Srpske" doktor Milorad Filipić koji je bio na uviđaju.

Milaković je živio sam sa zdravstvenim tegobama i nije bio alkoholičar niti je imao nekih posebnih motiva zbog kojih se  odlučio na ovakav čin.B. M.

Izvještaj protiv bombaša

ISTOČNA ILIDžA - Izvještaj protiv određenih osoba u vezi sa napadom bombom na Fakultet za poslovne studije u Lukavici u Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo treba da stigne uskoro, rekao je dežurni tužilac ovog tužilaštva Jasmin Šoše.

On je dodao da je u toku istraga koja bi trebalo veoma brzo da da rezultate. Na pomenuti fakultet bomba je bačena u nedjelju uveče iz automobila u pokretu, a ovom prilikom niko nije povrijeđen.

Policija je u ponedjeljak uhapsila tri osobe, koje su nakon saslušanja puštene na slobodu. Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić juče je rekla da o ovom slučaju ne mogu davati informacije za javnost dok se istraga ne završi.

Posljednjih 15 dana policiji Istočnog Sarajeva stizale su anonimne dojave da je na fakultet postavljena bomba koja će eksplodirati. Posljednja prijava stigla je utorak, ali i ona je bila lažna. N. T.

Sve manje krađa vozila na području CJB Istočno Sarajevo

PALE - Za prvih deset mjeseci ove godine na području opština koje pokriva CJB Istočno Sarajevo ukradeno je 12 automobila, a polovina ih je pronađena i vraćena vlasnicima, podaci su istočnosarajevske policije.

U policiji tvrde da je ovaj oblik kriminala u osjetnom padu, podsjećajući da je ranijih godina bilo primjera da je mjesečno bilo više zabilježenih krađa automobila nego u cijeloj ovoj godini. S. Š.   

Ukraden kombi

TREBINjE - Nepoznati lopov u trebinjskom naselju Barina Gruda u utorak je ukrao vozilo "kombi T4" vlasništvo preduzeća "Lasta - promet" iz Trebinja, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Trebinje. N. T.

Preprodavali drogu

DERVENTA - Policijska stanica Derventa u utorak je Okružnom tužilaštvu u Doboju prijavila M. T. (21) i T. P. (21), oboje iz Dervente, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Doboj. N. T.

Uhapšenima u akciji "Leotar" pritvor do 10. januara

SARAJEVO - Sud BiH juče je "Glasu Srpske" potvrdio da je do 10. januara iduće godine produžen pritvor Željku Iliću, Nikoli Glušcu, Goranu Svorcanu, Marici Ćulum, Aleksandru Đedoviću, Borisu Samardžiću, Iliji Bjeletiću, Zdravku Jurkoviću, Anti Prci, Sabri Ramiću, Mirjani Vujović i Radenku Pejoviću.

Oni su osumnjičeni za nedozvoljenu trgovinu i promet opojnih droga, a uhapšeni su u akciji policije Srpske "Leotar" krajem avgusta. Osumnjičeni su u više navrata organizovali kupovinu i prodaju većih količina opojne droge i to od 106, 104, 49 i 57 kilograma iz Crne Gore. N. T.

Zaplijenjena četiri kilograma skanka

ČAPLjINA - Nakon što je u Splitu zaplijenjena veća količina droge, kada je uhapšena grupa osoba među kojima i dva bh. državljanina B. Š. (45) iz Stoca i M. M. (43) iz Čapljine sa prebivalištem u Metkoviću, službenici Federalne uprave policije su prekjuče po nalogu Suda BiH pretresli objekte u Stocu i Čapljini i tom prilikom pronašli četiri kilograma skanka.

Navedene osobe su, uz izvještaje o počinjenom krivičnom djelu, prijavljene Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet droga preko granice.

Pao na noževe i umro

ĐAKOVO - Đakovčanin Andrija M. umro je preksinoć u 20.25 časova od povreda koje je dobio kada se okliznuo i pao u odvodni kanal, pri čemu se nabo na noževe koje je nosio, saopštila je juče đakovačka policija.

Nesreća se dogodila u 19.40 časova, kada se Andrija M., hodajući uz put između Gašinaca i Đakova, okliznuo i pao u odvodni kanal, pri čemu se nabo na noževe za klanje koje je nosio u plastičnoj vrećici.

Držao ropkinju

ZAGREB - Zagrebački policajci uhapsili su 24-godišnjaka za kojeg se sumnja da je u ropskom položaju držao žensku osobu. Zbog istog djela se traga za 41-godišnjakinjom i 46-godišnjakom, javili su juče hrvatski mediji. Mediji saznaju da je priveden Omer Zahirović, dok su njegova majka Esma i Mehrud H., koji ima državljanstvo BiH, u bijegu.

Progutao heroin pred policijom

VINKOVCI - Mihael V. (33) iz Drenovaca u prostorijama "Automat kluba Admiral" pred policajcima progutao je vrećicu sa heroinom. Kako juče prenose hrvatski mediji, policajci su ga spriječili da to uradi i sa drugom vrećicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana