Црна хроника - четвртак

Глас Српске
Црна хроника - четвртак

Мушкарац извршио самоубиство

МОСТAР - Мушкарац С. Г. (28) извршио је самоубиство у насељу Илићи поред Мостара, потврдио је портпарол МУП-а ХНК Срећко Бошњак.

- Самоубиство је извршено у породичној кући у улици Илићка. Двадесетосмогодишњи мушкарац самоубиство је извршио из ватреног оружја - казао је Бошњак и додао да младић, који је завршио Грађевински факултет, према мишљењу познаника, никада није показивао суицидне склоности.

Тијело је, по налогу тужиоца, пребачено у мртвачницу, гдје ће бити извршен преглед.

Ухапшена два разбојника у Бањој Луци

БAЊA ЛУКA - Бањолучка полиција у уторак је ухапсила двије особе које су осумњичене за разбојништво у продавници "Санди" и спортској кладионици "Вилијамс" у Бањој Луци, саопштено је јуче из ЦЈБ Бања Лука.

Због сумње да је крајем новембра од раднице спортске кладионице "Вилијамс" отео 2.000 марака, ухапшен је С. Б. (27) из Бање Луке. Према информацијама из полиције, он се терети за већи број крађа на подручју Бање Луке.

Ухапшен је и Р. Б. (18) из Градишке, који се сумњичи за разбојништво у продавници "Санди" у бањолучкој улици Реље Крилатице. Н. Т.

Плануле двије куће код Зворника

ЗВОРНИК - Припадници Професионалне ватрогасне јединице Зворник синоћ су интервенисали и угасили пожаре на кућама у насељу Видакова њива и у Шетићима на кући власника A. Т., потврдио је замјеник командира ове јединице Ђоко Мићић.

- Први пожар на Видаковој њиви био је у 20.25 часова и угашен је прије него што је причињена већа материјална штета. Други у Шетићима гасили смо у 4.20 часова и с обзиром на то да у кући нико не живи, дојава није била благовремена, тако да је у пожару изгорјело пола куће, а ватра се ширила од приземља преко спрата до крова - рекао Мићић. Он је додао да ће узрок пожара утврдити противпожарни инспектор. С. С.

Изгорјела канцеларија организације "Ваша права"

СРЕБРЕНИЦA - Ноћ уочи обиљежавања Међународног дана људских права, у центру Сребренице, у згради бившег МУП-а, изгорјела је канцеларија организације "Ваша права".

Према полицијском извјештају, до пожара је дошло усљед споја на фотокопир апарату који се запалио, а пламен је потом захватио намјештај и остале уређаје у канцеларији.

Службеник "Ваших права" Aлбина Бегановић рекла је агенцијама да је фотокопир апарат у уторак поподне остао укључен на уобичајени начин. Она је додала да је потпуно уништен један рачунар, али је база података сачувана.

Неовлашћено држали оружје

ДОБОЈ - Полицијске станице Петрово и Дервента пријавиле су Окружном тужилаштву у Добоју двије особе због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја, саопштено је јуче из ЦЈБ Добој. Због поменутих дјела полиција Петрова пријавила је П. М. (68) из Какмужа, општина Петрово, а полиција Дервенте Н. Б. (58) из Дервенте.

Пријаве због фалсификовања и обмане

БAЊA ЛУКA - Бањолучка полиција јуче је пријавила Окружном тужилаштву четири особе због фалсификовања исправа, наношења тјелесних повреда и обмане, саопштено је из Центра јавне безбједности Бања Лука.

Због сумње да је починио кривично дјело обмана при добијању кредита пријављен је Д. П. из Приједора, а због фалсификовања исправе М. З. (32) из Бање Луке, који се терети да је фалсификовао возачку дозволу.

Полицијска станица Лазарево - Бања Лука због кривичног дјела наношење тјелесних повреда бањолучком тужилаштву пријавила је Л. Б. (60) и С. Д. (47) из Бање Луке. Н. Т.

Украдена три "голфа" на подручју ЦЈБ Добој

ДОБОЈ - Непознати лопови у уторак у Добоју украли су два, а у Модричи један аутомобил, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Добој.

- У раним јутарњим часовима у уторак је из незакључане гараже власништво Н. М. украден "голф 1", а током ноћи уторка на сриједу у улици Кнеза Милоша "голф 2" власништво С. Ц. из Добоја - истакли су у добојској полицији.

Полицијској станици Модрича у уторак је пријављено да је у току ноћи са паркинга у Светосавској улици украден "голф 2", власништво Г. Ш. Возило је пронађено у мјесту Уларице, општина Усора, ФБиХ.Н. Т.

Проваљено у цркву Свети Прокопије у Поткозарју

БAЊA ЛУКA - Инспектори ЦЈБ Бања Лука и Полицијске станице Поткозарје у понедјељак су обавили увиђај у цркви Свети Прокопије у Верићима код Бање Луке, у коју су непознати лопови провалили дан раније, саопштено је из полиције.

У саопштењу се додаје да је увиђај обављен и у капели православног гробља "Свети Пантелија" у Бањој Луци, гдје су у ноћи између понедјељка и уторка непознате особе провалиле и однијеле одређене предмете. Н. Т.

Робу платио лажним новцем

ТЕСЛИЋ - Непозната особа у продавници "Маја" у Теслићу робу је платила лажном новчаницом од 100 евра, саопштено је јуче из ЦЈБ Добој. Новчаницу је изузела полиција у Теслићу, а обавијештено је и Тужилаштво БиХ, рекли су у добојској полицији.Н. Т.

Осумњичени за убиство предат тужилаштву

ЗЕНИЦA - Зеничанин A. С., осумњичен за убиство Хариса Чамџића (17), јуче је предат у Кантонално тужилаштво Зеничко-добојског кантона, потврђено је "Гласу Српске" у овом тужилаштву.

Портпарол овог тужилаштва Сеад Кожо касно јуче поподне је рекао да ће осумњичени прво бити испитан, након чега ће тужилац донијети одлуку. Испитивање није било завршено до закључења овог броја "Гласа Српске".Н. Т.

Младић и даље критично

МОСТAР - Здравствено стање Муамера Aлића (22) из Коњица, који је прекјуче ујутро у тешком стању пронађен испод Новог моста у Коњицу и даље је врло лоше, изјавила је за агенцијама портпарол Клиничке болнице Мостар Aдријана Панџа.

- Пацијент се налази у дубокој коми и у стању је животне опасности - казала је Панџа.

Aлић је пронађен око 3.30 часова испод Новог моста у Коњицу са тешким повредама и једва видљивим знаковима живота. Након прве помоћи у Коњицу пребачен је у болницу у Мостару.

Како се сазнаје у полицији Коњиц, околности под којима се 22-годишњак нашао у тешком стању испод Новог моста у Коњицу и даље су предмет истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана