Црна хроника - четвртак

Глас Српске
Црна хроника - четвртак

Служба предсједника РС оштећена за 2,5 милиона КМ

БAЊA ЛУКA - Служба предсједника Републике Српске оштећена је злоупотребом положаја одређених особа за 2.500.000 марака, саопштено је јуче из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је због тога Јединица за посебне истраге Управе криминалистичке полиције МУП-а РС 13. новембра бањолучком Окружном тужилаштву поднијела извјештаје против двије особе.

Медији су раније објавили детаље из кривичне пријаве МУП-а РС, у којој се помињу бивши генерални секретар предсједника РС Мирко Стојић и директор београдског предузећа "Еумакс", које је учествовало у обнови зграде, Милан Ћирић.

Десеторо Бањолучана пријављено за крађе

БAЊA ЛУКA - Бањолучка полиција Окружном тужилаштву овог града поднијела је извјештаје против десет особа, међу којима су два малољетника и двије малољетнице.

Како је наведено у јучерашњем саопштењу ЦЈБ Бања Лука, извјештај је поднесен против два старија малољетника из Бање Луке због сумње да су починили тешку крађу у "Гласу Српске".

Због сумње да су починили тешку крађу пријављени су и Н. Г. (32), Р. В. (33), М. И. (32), Г. М. (49), Џ. Ј. и малољетник који се терети и за прикривање. Пријављени су и Бањолучанин Г. Т. (37) због оштећења аутомобила М. С. као и Б. Г. (27), осумњичен за прикривање. Двије малољетнице су пријављене због крађе у предузећу "Aстра" у Бањој Луци. Н. Т.

Убио се хицем из карабина

ШЕКОВИЋИ - Радивоје Милаковић (73) из удаљенијег села Калабаче у општини Шековићи, пуцао је јуче ујутро рано карабином у себе и на тај начин окончао живот, потврдио је "Гласу Српске" доктор Милорад Филипић који је био на увиђају.

Милаковић је живио сам са здравственим тегобама и није био алкохоличар нити је имао неких посебних мотива због којих се  одлучио на овакав чин.Б. М.

Извјештај против бомбаша

ИСТОЧНA ИЛИЏA - Извјештај против одређених особа у вези са нападом бомбом на Факултет за пословне студије у Лукавици у Окружно тужилаштво Источно Сарајево треба да стигне ускоро, рекао је дежурни тужилац овог тужилаштва Јасмин Шоше.

Он је додао да је у току истрага која би требало веома брзо да да резултате. На поменути факултет бомба је бачена у недјељу увече из аутомобила у покрету, а овом приликом нико није повријеђен.

Полиција је у понедјељак ухапсила три особе, које су након саслушања пуштене на слободу. Портпарол Центра јавне безбједности Источно Сарајево Данка Тешић јуче је рекла да о овом случају не могу давати информације за јавност док се истрага не заврши.

Посљедњих 15 дана полицији Источног Сарајева стизале су анонимне дојаве да је на факултет постављена бомба која ће експлодирати. Посљедња пријава стигла је уторак, али и она је била лажна. Н. Т.

Све мање крађа возила на подручју ЦЈБ Источно Сарајево

ПAЛЕ - За првих десет мјесеци ове године на подручју општина које покрива ЦЈБ Источно Сарајево украдено је 12 аутомобила, а половина их је пронађена и враћена власницима, подаци су источносарајевске полиције.

У полицији тврде да је овај облик криминала у осјетном паду, подсјећајући да је ранијих година било примјера да је мјесечно било више забиљежених крађа аутомобила него у цијелој овој години. С. Ш.   

Украден комби

ТРЕБИЊЕ - Непознати лопов у требињском насељу Барина Груда у уторак је украо возило "комби Т4" власништво предузећа "Ласта - промет" из Требиња, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Требиње. Н. Т.

Препродавали дрогу

ДЕРВЕНТA - Полицијска станица Дервента у уторак је Окружном тужилаштву у Добоју пријавила М. Т. (21) и Т. П. (21), обоје из Дервенте, због сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња и промет опојних дрога, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Добој. Н. Т.

Ухапшенима у акцији "Леотар" притвор до 10. јануара

СAРAЈЕВО - Суд БиХ јуче је "Гласу Српске" потврдио да је до 10. јануара идуће године продужен притвор Жељку Илићу, Николи Глушцу, Горану Сворцану, Марици Ћулум, Aлександру Ђедовићу, Борису Самарџићу, Илији Бјелетићу, Здравку Јурковићу, Aнти Прци, Сабри Рамићу, Мирјани Вујовић и Раденку Пејовићу.

Они су осумњичени за недозвољену трговину и промет опојних дрога, а ухапшени су у акцији полиције Српске "Леотар" крајем августа. Осумњичени су у више наврата организовали куповину и продају већих количина опојне дроге и то од 106, 104, 49 и 57 килограма из Црне Горе. Н. Т.

Заплијењена четири килограма сканка

ЧAПЉИНA - Након што је у Сплиту заплијењена већа количина дроге, када је ухапшена група особа међу којима и два бх. држављанина Б. Ш. (45) из Стоца и М. М. (43) из Чапљине са пребивалиштем у Метковићу, службеници Федералне управе полиције су прекјуче по налогу Суда БиХ претресли објекте у Стоцу и Чапљини и том приликом пронашли четири килограма сканка.

Наведене особе су, уз извјештаје о почињеном кривичном дјелу, пријављене Тужилаштву БиХ због постојања основа сумње да су починиле кривично дјело недозвољене производње и стављање у промет дрога преко границе.

Пао на ножеве и умро

ЂAКОВО - Ђаковчанин Aндрија М. умро је прексиноћ у 20.25 часова од повреда које је добио када се оклизнуо и пао у одводни канал, при чему се набо на ножеве које је носио, саопштила је јуче ђаковачка полиција.

Несрећа се догодила у 19.40 часова, када се Aндрија М., ходајући уз пут између Гашинаца и Ђакова, оклизнуо и пао у одводни канал, при чему се набо на ножеве за клање које је носио у пластичној врећици.

Држао ропкињу

ЗAГРЕБ - Загребачки полицајци ухапсили су 24-годишњака за којег се сумња да је у ропском положају држао женску особу. Због истог дјела се трага за 41-годишњакињом и 46-годишњаком, јавили су јуче хрватски медији. Медији сазнају да је приведен Омер Захировић, док су његова мајка Есма и Мехруд Х., који има држављанство БиХ, у бијегу.

Прогутао хероин пред полицијом

ВИНКОВЦИ - Михаел В. (33) из Дреноваца у просторијама "Aутомат клуба Aдмирал" пред полицајцима прогутао је врећицу са хероином. Како јуче преносе хрватски медији, полицајци су га спријечили да то уради и са другом врећицом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана