Uhapšeni Milan Vujičić i Daniel Kašić

Uhapšeni Milan Vujičić i Daniel Kašić 23.07.2008 22:00 | N. Tomašević

GRADIŠKA - Milan Vujičić, zvani Vujke, i Daniel Kašić, zvani Pruške, u ponedjeljak popodne iz automatske puške i pištolja pucali su ulicama Gradiške i sijali strah među građanima.

Policija ih je uhapsila tek nakon višečasovne jurnjave na ulazu u Gradišku. Kako "Glas Srpske" saznaje,  Vujke i Pruške "divljanje" su počeli u Vidovdanskoj ulici oko 18 časova.

Gradom su se prvo vozili u automobilu "reno multipla" iz kojeg su u pokretu pucali puškom i pištoljem kroz prozor.

Na ulicama Gradiške, posebno u Vidovdanskoj ulici, ispričali su nam očevici, bilo je kao iz akcionih kriminalističkih filmova.

Građani koji su im se zatekli na putu  od straha su bježali u haustore i iza zgrada spasavajući živu glavu. Vujičić je pucao iz automatske puške, a Kašić iz pištolja.

Osim na građane, pucali su i na patrolu policije koja ih je "jurila" sve do kasnih noćnih časova.  

- Bilo je strašno, meci zvižde, prava panika. Prvo su pucali iz automobila krećući se ulicama, a zatim su došli do kafe-bara "Kastelo" i picerije "H" gdje su pucali u pravcu kafane. Od straha, svi gosti su pobjegli ne stigavši ispiti piće i platiti račun - ispričao je jedan od očevidaca ne želeći da se predstavi.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Željko Blažić nam je potvrdio da su Vujičić i Kašić uhapšeni.

Prema njegovim riječima, oni su uhapšeni zbog nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog nošenja oružja.

- Oni će biti saslušani,  nakon čega ćemo odlučiti da li će im biti predložen pritvor ili za to nema osnova. Više detalja ne mogu reći - rekao je Blažić.

Načelnik Kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka, Darko Ćulum, potvrdio je da su, kako je rekao, "u Gradišci uhapšene dvije osobe zbog ugrožavanja bezbjednosti građana"

- Protiv uhapšenih osoba biće podnijet izvještaj Okružnom tužilaštvu, a terete se za krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i nedozvoljenu proizvodnju i promet eksplozivnih materija - rekao je Ćulum.

Nezvanično saznajemo da se u ponedjeljak odigrao međusobni obračun kriminalaca, a Milan Vujičić i Daniel Kašić odranije su poznati policiji kao članovi jedne "kriminalne bande" iz Gradiške.

 

 Vujke i Pruške poznati kriminalci

Daniel Kašić prošle godine bio je u pritvoru zbog podmetanja eksploziva pod automobil "golf" Ljubomira Vidovića. Njegov kolega Milan Vujičić, zvani Vujke, osuđivan je u banjolučkom Okružnom sudu na četiri godine zatvora zbog nedozvoljenog prometa i proizvodnje opojnih droga, ali ga je oslobodio Vrhovni sud Republike Srpske.

Vujičića je Okružni sud osudio  16. februara 2006. godine zajedno u grupi sa još 12 narko dilera koji su preprodavali drogu od Prijedora i Gradiške do Kozarske Dubice. Oslobađajuću presudu za Milana Vujičića Vrhovni sud RS donio je 30. januara prošle godine jer nije utvrđeno postojanje krivičnih djela. © Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica