Убица из Иванче још увијек критично ФОТО

Блиц, РТС, Б92, Мондо, Вечерње новости
Убица из Иванче још увијек критично ФОТО

Београд - Здравствено стање Љубише Богдановића, који је јуче ујутро на спавању убио 13 особа, по оцјени љекара је критично, док његова супруга показује знаке опоравка.

Како је за Радио Б92 рекла портпарол Ургентног центра Зорица Марковић, здравствено стање Љубише Богдановића, који је јуче ујутро примљен у Ургентни центар са тешким повредама главе је изузетно тешко и дежурне екипе Ургентног цехтра процјењују његово стање као критично.

- Његов живот је заиста озбиљно угрожен. Што се тиче његове супруге Јаворке Богдановић њено здравствено стање је знатно боље. Она је примљена са повредама главе и врата. Смештена је на одељење шок Б, док је Љубиша на шоку А, значи да је његово стање знатно теже. Јаворка показује и неке знаке опоравка, тако да је оцена лекара да је она ван животне опасности - казала је она.

Међутим, додала је она, како ће се њихово здравствено стање одвијати зависи, прије свега, од свих дијагностичких и терапијских процедура које ће Дежурне екипе Ургентног центра примјенити.

Дан послије незапамћеног масакра, у ком је страдало 13 људи, село Велика Иванча поред Младеновца је у великом шоку.

Становници се питају шта је натјерало човјека, кога су познавали као мирног, на стравичан злочин.
Син једне од жртава још увијек не вјерује да се то десило.

- Зашто се ово десило? Не знам, не знам... Проузроковао је велики бол. Ионако нас је мало живело овде пре убистава - каже Радослав Стекић.

Ријетки пролазници у засеоку који је остао без већине становништва и даље не могу да повјерују да је њихов комшија био способан за такав злочин.

- Не могу да верујем шта се овде десило. Био је добар човек, не би повредио ни муву... - каже Александар Стекић.
Љекари који су први стигли на мјесто трагедије свједоче да су поред тијела Љубише Богдановића пронашли много неискоришћене муниције.

Убица масакр почео ријечима: Нама више живота нема

Супруга масовног убице из Велике Иванче испричала је да је њен муж Љубиша Богдановић прије смртоносног похода, у којем је убио 13 својих рођака и комшија, рекао да им више нема живота.

- Љубиша је устао око пет сати ујутро и упалио је светло у спаваћој соби. Државо је пиштољ у руци. Мислила сам да је то играчка и да се шали. Рекао је да нам више нема живота - испричала је љекарима у Ургентном центру у Београду и сама тешко рањена Јаворка Богдановић – преноси “Блиц”.

“Вечерње новости” пишу да Јаворка није слутила шта ће њен супруг да уради и да је био пријеке нарави, али се овоме није надала.

- Сви смо били као једна велика породица. Није било никаквог наговештаја да ће ово да уради - рекла је Јаворка полицији у Ургентном центру у Београду.

Директор Ургентног центра Златибор Лончар је рекао да се Јаворка, која је у пуцњави погођена у главу и врат, осјећа мало боље и није животно угрожена.

Он каже да је нападачу, док су га уносили у шок-собу, из панталона испало 16 метака.

“Новости” наводе да је Љубиша Богдановић у свој убилачки поход кренуо са око 50 метака.

Љубиша Богдановић, који је послије убиства 13 особа, пуцајући себи у главу покушао самоубиство, у критичном је стању.

Министар здравља Србије Славица Ђукић-Дејановић каже да то што је убица био на ратишту сигурно не може бит узрок вишеструког убиства у Великој Иванчи.

- То не може бити непосредни разлог. Трауме из рата и последице тих траума кроз посттрауматски стресни поремећај иду неколико дана до неколико недеља од момента трауме - рекла је она за РТС.

У Србији је данас дан жалости због трагедије у Великој Иванчи. Новине су изашле са црним насловницама, отказане су све спортске и забавне манифестације, а телевизијски програм је прилагођен овом дану.

Жртве “узорног домаћина” из Велике Иванче

Љубиша Богдановић (60), донедавно мирни комшија и домаћин из Велике Иванче код Младеновца, потегао је јуче рано ујутру пиштољ ЦЗ 88 и убио свог сина и још 11 рођака које је затекао на спавању у њиховим оближњим кућама, преноси “Блиц”.

У Љубишин “црни биланс” ушли су животи шест мушкараца, шест жена и једно двогодишње дијете, док је његова супруга Јаворка тешко рањена и бори се за живот.

Ово су фотографије жртава “узорног домаћина”, како су га многи, до јуче, описивали.

У сваку комшијску кућу Богдановић је ушао без проблема, јер су, с обзиром да се ради о рођачком засеоку, врата увијек била откључана.

Једино је код Јешића затекао закључана врата.

Отворила му је Љубина у коју је пуцао на прагу, а затим је у соби убио њеног сина Милоша.

Љубиша Богдановић важио је за вриједног и поштеног домаћина који ни са ким није био у свађи.

Прије одласка на ратиште 1991. у Славонију, бавио се пољопривредом, а прије годину дана, кад је добио отказ у словеначкој фирми у Младеновцу, поново се вратио истом послу.

Није регистровано да је Богдановић икада имао сукоб са законом, а такође, никада му нису констатована никаква психијатријска обољења.

Додуше, има података да су његов стриц и брат од стрица били душевни болесници, док се Љубишин отац прије неколико година објесио.

Љубиша је за посједовање пиштоља ЦЗ 88 имао дозволу још од 1981.

Посебно ужасавајућа је чињеница да је Љубиша Богдановић жртвама нишанио и пуцао у главе.

У тој намјери је био немилосрдан чак и при испаљивању хица у двогодишњег Давида.

Дан жалости због масакра

Влада Србије прогласила је сриједу 10. април за Дан Жалости послије трагичног догађаја у месту Велика Иванча, када је убијено 13 особа, наведено је у саопштењу.

Влада Србије је поводом тешке несреће у мјесту Велика Иванча изразила и велико жаљење, саосјећање и подршку породицама убијених.

Масакр код Младеновца

Младеновац - Љубиша Богдановић (60) убио је јутрос из ватреног оружја 13 особа у мјесту Велика Иванча код Младеновца.

Убијено је пет мушкараца, шест жена и двогодишњи дјечак, сазнаје “Блиц”.

Шездесетогодишњи Богдановић још је у тешком стању и без свијести.

Здравствено стање Јаворке Богдановић, супруге Љубише Богдановића, је стабилно, сазнаје “Блиц” у Ургентном центру.

- Задобила је повреду врата, тачније метак јој је био у врату. Она је свесна, разговара са лекарима, покреће и руке и ноге. Пребачена је на одељење шок Б. Са друге стране, Љубиша је у коми и његово здравствено стање је критично - речено је “Блицу” у Ургентном центру.

Богдановић је убио сина, мајку, а супруга у коју је пуцао и која је позвала полицију у помоћ преминула је у Ургентном центру.

Он је из непознатих разлога пуцао у своје комшије, који су му уједно и најближа родбина.

Убица је крвави пир извео за 15 минута, а све које је затекао на спавању усмртио је хицем у чело.

Рањена супруга је успјела да позове полицију којој се обратила ријечима: “Помозите, мој муж је кренуо да убија по селу!”.

Како јавља репортер “Блица” са мјеста злочина, према причи комшија, Љубиша Богдановић је најприје у својој кући убио сина хицем у главу, а потом се упутио ка кућама комшија гдје је направио масакр.

Осим сина Љубиша је убио и мајку Добрилу (1930). У кући породице Деспотовић нападач је убио супружнике Михаила (1952) и Милену (1952), њиховог унука Горана (1989) и супругу му Јовану (1992) са двогодишњем сином Давидом у наручју. У кући Стекића убио је Даницу (1935) и Драгану (1963), а настрадали су и брачни пар Велимир (1935) и Олга Мијаиловић (1934). У кући породице Јешић нападач је усмртио мајку и сина, Љубинку (1949) и Милоша (1965).

Он је јутрос око пола пет ушао у чак четири куће и све их побио на спавању хицима у главу, а злочин је извршио тако што им је оружје прислонио уз чело.

Младеновачка полиција је одмах кренула на мјесто злочина и затекла Љубишу у дворишту своје куће. 

Полиција је по доласку стегла обруч око убице и тиме спријечила још веће размјере злочина.

Претпоставља се да је Љубиша, ухваћен у клопку, тада одлучио да пуца у себе.

Према незваничним информацијама, Богдановић је потом највјероватније покушао да убије и себе.

Радиовоје Стекић преживио је данашњи масакр у Великој Иванчи јер је био на послу у тренутку када је Љубиша Богдановић упао у породичну кућу и убио његову жену Даницу и кћерку Драгану Стекић.

Његов син Александар (28) је такође преживио, јер је у тренутку пуцњаве спавао на другом спрату куће.

Кућа породице Стекић такође је била на мети Љубомира Богдановића који је јутрос убио 13. особа и на крају покушао да изврши самоубиство.

Према незваничним подацима Богдановић је са породицом Стекић у родбинским односима, а у њихову кућу се упутио одмах пошто је пуцао свом сину у главу.

У приземљу куће затекао је мајку и кћерку Даницу и Драгану Стекић које је убио на мјесту.

Син и брат Александар Стекић (28) у тренутку пуцњаве спавао је на спрату породичне куће и тако избјегао судбину мајке и сетре.

Његов отац Радивоје био је на послу и такође је преживио овај стравичан злочин.

Директор Ургентног центра Златибор Лончар рекао је да су љекари из тог центра нешто прије осам часова добили информацију од полиције да припреми особље јер има 13 особа повријеђених упуцавањем, и да ће дио тога доћи у Ургентни.

- Непосредно после тога примили смо три особе. Једна особа је женско, око 70 година и она је стигла у изузетно тешком стању. На пријему је била без знакова живота. Покушали смо реанимацију, али безуспешно. Друга особа је Богдановић Јаворка, 1953. годиште, која је упуцана у главу и врат. Урађена јој је дијагностика и она је примљена у шок собу и њено стање је тешко. Трећа особа која је стигла је Богдановић Љубомир, такође упуцавање у главу. Његови витални параметри су без тензије, без свести је. Дијагностика је у току. Ако буде услова иде у шок собу и наставиће се даљи третман - каже Лончар.

На питање новинара да ли се очекује да у Ургентни стигне још повријеђених особа, он је казао да је љекарима накнадно речено да су те три особе које су довезене и једине које су прије живјеле, али је и додао да љекари не знају тачно стање на терену.

Убица немилосрдно пуцао у главу двогодишњем дјечаку

Чињеница која је додатно шокирала и оставила у невјерици све мјештане села Мала Иванча код Младеновца, али и читаву јавност је и потресан податак да ни најмлађи члан породице Деспотовић, двогодишњи син убијених Горана и Јоване Деспотовић није био поштеђен у јутрошњем крвавом походу Љубише Богдановића.

Као и остали укућани дјечак је упуцан у главу и на мјесту је преминуо.

Претпоставља се и да је дијете убијено на спавању

Вриска и плач се проламају селом, преживјели у шоку

Како јавља репортер “Блица”, око 9 часова у Велику Иванчу је дошла и кћерка убице, која није живјела са родитељима.

Селом се пролама врикса и плач преживкелих.

Кћерка је у тешком стању и налази се у кући комшија, одакле се чује плач.

Полиција је блокирала прилаз свим кућама у којима су убијени живјели.

Комшије кажу да се трагедија догодила јутрос око 5 часова и да је полиција долазила и код њих да их обиђе и провјери да ли су добро.

- Тако смо сазнали за масакр. Он је био миран човек. Не знамо шта је довело до ове трагедије. Чули смо само да је сина убио хицем у главу - причају шокиране комшије.

Репортер Б92 јавио је са лица мјеста да су комшије рекле да се Љубиша Б. није понашао насилно и да није правио проблеме.

Како наводе, јуче је био “сасвим нормалан”, а онда му је “током ноћи нешто кврцнуло у глави”.

Он је, како кажу комшије, могао у свако доба да уђе у њихове куће, па чак и током ноћи.

Вељовић: Сви убијени на спавању хицем у главу

Тринаест жртава биланс је трагичног убиства који је рано јутрос починила једна особа у пет кућа у Великој Иванчи, код Младеновца, потврдио је директор полиције Милорад Вељовић који се налази на лицу мјеста.

Он је рекао да је убица жртвама пуцао у главу док су спавали.

- Једна страва, један ужас, овако нешто слично нисмо имали у полицији - рекао је Вељовић додавши да очевидаца нема јер у пет кућа нико није остао жив осим једне особе која је прије тога отишла на посао.

Вељовић је испричао и да је један од најстрашнијих призора био онај када су затекли беживотно тијело младе мајке са дјететом.

Вељовић је додао и да је кућа извршиоца овог стравичног злочина била једна домаћинска кућа, а он сам миран, вриједан и радан домаћин који није био склон конфликтима.

- Сви су убијени на спавању. То су сеоска домаћинства и већина кућа је било откључано - рекао је Вељовић.

Вељовић је рекао да је 12 особа убијено на лицу мјеста, а да је тринеста особа преминула у Ургентном центру у Београду.

Вељовић каже да су полицијске екипе на лицу мјеста, увиђај је у току и тренутно није могуће рећи шта је био мотив овог злочина.

Починилац је Љубиша Богдановић (60) који из ватреног оружја убио шест жена, шест мушкараца и једну бебу.

- Љубиша Б. је из мирне породице и није имао полицијски досије. Видећемо шта је мотив овог стравичног убиства, једноставно сви смо затечени - рекао је Вељовић.

Љубиша Б. је пуцао из пиштоља ЦЗ 88, за који је имао дозволу.

Љубиша Б. је, према његовим ријечима, 1991. године учествовао у ратним дејствима на простору Славоније.

До прије годину дана са сином је радио у једној словеначкој фирми, а потом су остали без посла.

Богдановић није имао полицијски досије, а полиција истражује због чега је овај миран човјек, како га описују познаници, починио овакав ужасан злочин. 

- Није имао здравствени картон. Немамо евиденција да се ради о човеку који је могао да овако нешто учини. Сви говоре да се ради о нормалном човеку. Сада све проверавамо, сви смо затечени - рекао је Вељовић.

И према потврди љекара младеновачке хитне помоћи, Љубиша Б. је свим жртвама пуцао у главу и лице.

Мацура: Убица није био психијатријски болесник

Порпарол Хитне помоћи Нада Мацура рекла је за РТС да су три особе, које су тешко рањене, превезене у Ургентни центар на даљу реанимацију.

Према њеним сазнањима, Љубиша Б., који је у раним јутарњим часовима, од 4.30 до пет часова, упадао по кућама у комшилуку и убијао људе, није био психијатријски болесник. 

Злочин се десио у крају који се назива Превале, а Богдановић је заобишао само двије куће у том мјесту.

Масакр у близини Младеновца једно од највећих масовних убистава 21 вијека

У Србији се током претходне деценије није догодио овакав злочин. 2002. Драган Ћедић из Лесковца убио је седам особа и тешко ранио четири, а 2007. у селу Јабуковац Никола Радосављевић убио је девет и ранио двије особе.

Масакр у близини Младеновца једно је највећих масовних убистава на свијету у посљедњих 15 година.

Масакр у Великој Иванчи ударна вијест и у свјетским медијима

Вијест о стравичном злочину у Великој Иванчи обишла је и свјетске медије.

На Би-Би-Сију је то једна од ударних вијести, као и на мрежи “Ал Џазира”.

- Шесторица мушкараца, шест жена и дијете убијени су прије него што је напдач покушао да убије себе и своју жену. Пар је тренутно у тешком стању - наводи Би-Би-Си.

На сајту ове медијске куће наводи се да у селу Велика Иванча, на 50 километара од Београда, полиција испитује околности под којима се злочин десио, али да је мотив још увијек непознат.

Британски “Телеграф” злочин назива “најгорим масакром у мирнодопској Србији”.

Лист пише да су овакви масакри ријетки у Србији, упркос чињеници да у Србији и даље има много оружја осталог из ратова из 1990-их година, због чега је земља у шоку.

На велико присуство оружја у Србији послије ратова упозорава и “Скај њуз”, уз напомену да на Балкану постоји јака традиција везана за држање оружја у кући.

Један од посјетилаца сајта Си-Ен-Ена оставио је овај коментар: “Сви желе да буду као САД”, на шта је усљедио одговор другог читаоца: ”Нико не жели такву репутацију, то је увреда”.

Убица – психички лабилна и исфрустрирана особа

Психоаналитичар Александар Вучо оцјењује да је починилац стравичног злочина у Младеновцу, у којем је убијено 13 лица, лабилна особа, која је лично незадовољство у породици искалила прво у свом дому, а онда на родбини и комшијама.

Вучо је изјавио да чињеница да је Љубиша Богдановић прво убио свог сина, а потом кренуо у крвав пир по комшилуку указује на дубоко незадовољство личним животом и једну општу фрустрацију.

- Психичко стање целе нације је катастрофално, сви живимо у атмосфери неизвесности и ишчекивања, опште стање, али и то што је овај човек остао без посла и што је раних деведесетих био на ратишту је за епилог имало овај стравичан злочин - оцијенио је Вучо, тренер на психоаналитичком центру Београд.

Он је рекао да се боји да ће негативан тренд пораста насиља у српском друштву да се настави, јер су црне хронике препуне случајева “нормалних и тихих људи којим је одједном нешто пукло у глави”.

- Током посљедња два, три мјесеца имали смо неколико тешких злочина, чији су починиоци имали сличан профил као Богдановић, дакле зрелог су доба, незапослени и по правилу имају ратну прошлост - нагласио је Вучо.

Он је оцјенио да се злочин, с обзиром на све околности, није могао спријечити, али да су његове димензије могле бити умањене, да се правовремено реаговало.

- Верујем да је Богдановићу требало бар неколико часова да убије тринаест људи, просто је невероватно да нико није чуо пуцње и позвао помоћ - закључио је Вучо.

Дан жалости

Предсједник Скупштине града Александар Антић изјавио је саучешће породицама настрадалих.

- У контакту само са премијером и првим потпредсједником Владе и у току дана донећемо заједничку одлуку о одређивању дана жалости - рекао је Антић.

Саучешће Венсана Дежера поводом масакра у Великој Иванчи

Шеф делегације Европске уније Венсан Дежер упутио је писмо званичницима Србије и Београда у којем је исказао најискреније саучешће поводом трагедије у селу Велика Иванча.

- Са великим жаљењем сам сазнао о трагичном догађају у Великој Иванчи у којем је 13 људи изгубило живот – наведено је у писму упућеном премијеру Србије Ивици Дачићу, градоначелнику Београда Драган Ђласу и предсједнику општине Младеновац
Дејану Чокићу.

- Моје и мисли мојих колега из делегације ЕУ у Србији су са вама и породицама жртава - поручио је Дежер.

Карађорђевићи изјавили саучешће породицама убијених

Породица Карађорђевић упутила је саучешће породицама жртава масакра у Великој Иванчи код Младеновца и затражила ригорознију контролу оружја у Србији.

У саопштењу из Белог двора наводи се да је породица Карађорђевић искрено ожалошћена и узнемирена због трагедије, те да ће се молити да настрадали почивају у миру, а повријеђени што прије оздраве.

- Дубоко смо потресени и упућујемо апел да наша јавност и медији не остану неми над овом несрећом, како би се сличне трагедије избегле у будућности - истиче се у саопштењу.

Карађорђевићи од надлежних институција захтијевају да се хитно појача контрола оружја и да се већа пажња поклони спречавању насиља над женама и дјецом, као и помоћи таквим породицама.

Они поручују да је најважнији предуслов за опстанак Србије тај да остане здраво друштво, а да је заједничка дужност заштита најугроженијих и спречавање да се трагедија, попут младеновачке, икад понови.

Највећа масовна убиства у свијету

Масакр у близини Младеновца, у ком је Љубиша Б. убио 13 особа једно је од највећих масовних убистава на свијету у посљедњих 15 година.

За највеће масовно убиство у 21. вијеку одговоран је Андерс Брејвик, који је у јулу 2011. године усмртио укупно 77 особа – осам у Ослу и 69 на острву Утоја.

Америку су највише потресле двије трагедије – Чо Сунг-Хуи је на Универзитету Вирџинија тек у априлу 2007. убио 33 особе, а у децембру прошле године је Адам Ланца убио 26 особа, већином малишана, у основној школи у Њутауну.

У Њемачкој, 17-годишњи Тим Кречмер убио је 16 особа у својој бившој школи у Винендену 2009. године.

У масакру у скупштини швајцарског кантона Цуг, Фридрих Либахер је убио 14 људи 2001. године.

Осим масакра на Вирџинији тек и у Њутауну, у САД се у посљедњих 15 година десило још неколико великих трагедија - имигрант из Вијетнама Џиверли Вонг (41), убио је 13 људи у имиграционом центру 2009. године, војни психијатар мајор Нидал Малик Хасан убио 13 људи у бази Форт Худ у Тексасу, Џејмс Холмс је у биоскопу у градићу Аурора убио 12 људи 2012. године, а у априлу 1999. су Ерик Харис (18) и Дилан Клеболд (17) убили 12 ученика и професора у средњој школи Колумбајн у Литлтону.

У Србији се током претходне деценије није догодио овакав злочин. Подсетимо, 2002. Драган Ћедић из Лесковца убио је седам особа и тешко ранио четири, а 2007. у селу Јабуковац Никола Радосављевић убио је девет и ранио двије особе.

Према незваничним подацима, у свијету се од 2000. године до данас догодило 20 масовних убистава у којима је било више десет или више жртава.

Хронологија масовних убиства која су шокирала свијет у 21. вијеку

САД, децембра 2012 - Адам Ланца убио је 27 особа, већином дјеце, у основној школи у Њутауну;

САД, јула 2012 - Џејмс Холмс је у биоскопу у градићу Аурора убио 12 људи особа, а 58 ранио;

САД, априла 2012 - Приликом напада на приватном колеџу у Окланду, Калифорнија, бивши студент Јужнокорејац Оне Гох (43) убио је седам људи, а троје ранио;

Француска, марта 2012 - Вишедневна драма у Тулузу окончана је смрћу осумњиченог за убиство седам особа, Мухамеда Мераха. Убица је 19. марта ујутро на мотору дошао до јеврејске школе “Благо Торе” и убио најприје једног 31-годишњака, затим два његова малољетна сина, па седмогодишњу кћерку директора јеврејске школе;

Белгија, децембра 2011 - Белгијанац Нордин Армани (32) убио је петоро, а ранио више од 120 људи, а претходно убио једну жену;

Норвешка, јула 2011 - У два напада Норвежанин Андерс Брејвик убио је 77 људи, осморо је погинуло од посатвељене бомбе у центру Осла, а 69 дјевојака и младића буквално је стрељао на оближњем острву Утоја;

Холандија, априла 2011 - Наоружани нападач убио је шесторо људи у шопинг центру у Холандији и извршио самоубиство;

Велика Британија, јуна 2010 - Возач таксија Дерик Бирд (52) у Енглеској је убио 12 људи, а 11 ранио;

САД, новембра 2009 - Војни психијатар мајор Нидал Малик Хасан убио је 13 људи у бази Форт Худ, у Тексасу;

САД, априла 2009 - Имигрант из Вијетнама Џиверли Вонг (41), убио је 13 особа у имиграционом центру у Бингамтону, Њујорк. Више особа је рањено;

Њемачка, марта 2009 - Бивши ученик школе у Винандену, 17-годишњи Тим Кречмер, убио је 15 људи, деветоро ученика, три наставника и троје пролазника, а потом извршио самоубиство;

Финска, септембра 2008 - У граду Каухајоки, Финска, 22-годишњи нападач убио је 11 људи;

Финска, новембра 2007 - Осморо људи убијено је у нападу у школи 18-годишњег ученика у граду Туусули, Финска. И тај нападач је извршио самоубиство;

Србија, јула 2007 - Масакр у селу Јабуковац, код Неготина у источној Србији. Наоружан ловачком пушком, 39-годишњи Никола Радосављевић убио је девет, а теже ранио двије особе. Најприје је убио три особе, а затим још шест;

САД, априла 2007 - Чо Сунг-Хуи је на Универзитету Вирџинија тек убио 33 особе;

Србија, јануара 2005 - Догодило се убиство шесточлане породице Салма у Хоргошу. Убице нису пронађене. Тијела убијених пронадјена су тек 1. фебруара;

Финска, октобра 2002 - У самоубилачком нападу на један тржни центар у Хелсинкију погинуло је седморо људи, а више од 80 је повријеђено. Мотиви бомбаша-самоубице, 19-годишњег студента хемије Петрија Герта који је такође страдао, никада нису утврђени;

Србија, јула 2002 - Драган Чедић (32) из Лесковца, починио је седмоструко убиство и теско ранио четири особе, преносе агенције.

Њемачка, априла 2002 - Деветнаестогодишњак избачен из школе у Ерфурту, источни дио Њемачке, убио је 16 људи, међу којима је било 12 наставника, и потом извршио самоубиство;

Француска, марта 2002 - Нападач у предграђу Нантер у Паризу убио осам, а ранио 19 локалних одборника. Нападач је сутрадан извршио самоубиство у затворском притвору.

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана