Мјесец дана од првих хапшења у акцији Леотар

В Јањић, М Диздар
Мјесец дана од првих хапшења у акцији Леотар

СAРAЈЕВО/БAЊA ЛУКA - Суд БиХ одлучио је да 12 осумњичених из акције "Леотар", против којих Тужилаштво БиХ води истрагу, остане још два мјесеца у притвору због сумње да су починили кривично дјело организовани криминал, неовлашћени промет опојним дрогама, потврђено је из Суда БиХ.

У притвору до 26. новембра остају полицајац Специјалне полиције МУП-а ФБиХ Раденко Пејовић, бањолучки адвокат Марица Ћулум, Билећани Жељко Илић Косијер, Никола Глушац, Горан Сворцан, Борис Самарyић, Aлександар Ђедовић, Илија Бјелетић и Мирјана Вујовић, Здравко Јурковић и Aнте Прце, оба из Стоца и Сабри Рамић из Зенице.

У Окружном суду Бања Лука најављено је да ће до 30. септембра бити одлучено да ли ће притвор бити продужен Требињцима Николи и Ристи Шараба, Драгану Савовићу, Драгану Јелићу, Јови Шишковићу, те Недељку Додигу из Међугорја, док за седмог притвореног Косту Шекарића из Требиња није тражено остајање иза решетака. У притвору је и Саво Јелачић.

Они су осумњичени за организовани криминал, неовлашћену производњу и промет дрога и изазивање опште опасности.

Против њих истрагу води Специјално тужилаштво РС, које је затражило продужење притвора за још два мјесеца, чему су се успротивили адвокати осумњичених Милица Цвијановић, Весна Рујевић и Јевто Јанковић, сматрајући да за то нема разлога.

Окружни суд Требиње је продужио притвор за троје осумњичених по захтјеву требињског Тужилаштва и то Крстивоју Мијовићу, Мати Драгоју и Петри Кришто, док је Браниславу Шупићу укинут притвор у том предмету. Међутим, Шупић је остао иза решетака по рјешењу Суда БиХ.

У акцији "Леотар" хапшено је до сада 60 лица, док је још неколико у бјекству и за њима се трага. Осим притворених, под истрагом надлежних тужилаштава су и они који су пуштени на слободу, а који се такође сумњиче за организовани криминал, шверц дроге и друга кривичних дјела.

"Видовита Зорка"

- Овдје је у питању ненадлежан суд и тужилаштво. Недељко Додиг је признао да је уживалац дроге. Тужилаштво има неке снимљене телефонске разговоре које нико не може да разумије. Вјероватно ћемо ангажовати "видовиту Зорку" да их одгонетне - рекао је адвокат Јевто Јанковић, сматрајући да Тужилаштво за Додига нема никаквих доказа већ само индиције за кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана