Kotorvarošanin poginuo u sudaru pežoa i kamiona

D. Kerezović, N. Tomašević
Kotorvarošanin poginuo u sudaru pežoa i kamiona

KOTOR VAROŠ - Zdravko Kršić (62) iz Kotor Varoša poginuo je u subotu u saobraćajnoj nesreći, na magistralnom putu Banja Luka - Teslić, na izlazu iz mjesta Vrbanjci.

Ovo je juče "Glasu Srpske" potvrdila dežurni tužilac banjolučkog Okružnog tužilaštva Gordana Lončar.

Ona je rekla da se nesreća dogodila oko 13.10 časova kada je Kršić, krećući se iz pravca Kotor Varoša, prešao automobilom "pežo 306" na lijevu stranu puta i sudario se sa teretnim vozilom "MAN", kojim je upravljao Željko Gavrić.

- U toku je istraga o uzrocima ove nesreće, a naređena je i obdukcija tijela nastradalog - rekla je Lončareva.

U Policijskoj stanici Kotor Varoš su rekli da još uvijek nije poznat uzrok zbog kojeg je vozač "pežoa 306", nastradali Kršić, prešao na suprotnu saobraćajnu traku.

Prema riječima očevidaca ovog događaja, vozač kamiona sa prikolicom, nastojeći da izbjegne sudar sa "pežoom",  zaustavio se iza propusta pored puta. Međutim, udar je bio neizbježan i od siline se vozilo odbilo desetak metara na suprotnu stranu.

Na mjesto nesreće prvi je stigao Zoran Marković, koji je sa Zoranom Novakovićem, Vitom Markovićem i Duškom Tepićem izvukao teško povređenog Kršića. Oni su rekli da su ga prevezli u kombiju Zorana Novakovića u kotorvaroški Dom zdravlja "Sveti Pantelejmon" gdje je, nažalost, samo konstatovana smrt. On je preminuo na mjestu nesreće.

- U momentu sudara automobila i kamiona čuo se strahovit prasak i podigla velika prašina - kaže Zoran Marković, koji se u vrijeme nesreće nalazio sa suprugom ispred kuće.

Uviđaj je obavila ekipa banjolučke Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja. Detaljniji uzrok nesreće biće poznat poslije vještačenja tragova i obdukcije nastradalog.

Za vrijeme uviđaja oko tri časa otežano se odvijao saobraćaj na dionici magistralnog puta Kotor Varoš - Teslić.

Sahrana

Sahrana Zdravka Kršića biće obavljena danas na Srpskom pravoslavnom groblju Bare u Kotor Varošu.

Poslije saznanja za nesreću mnoge komšije i prijatelji juče su posjetili porodicu tragično nastradalog Zdravka iza kog su ostali supruga Mira i sin Duško.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana