Которварошанин погинуо у судару пежоа и камиона

Д. Керезовић, Н. Томашевић
Которварошанин погинуо у судару пежоа и камиона

КОТОР ВAРОШ - Здравко Кршић (62) из Котор Вароша погинуо је у суботу у саобраћајној несрећи, на магистралном путу Бања Лука - Теслић, на излазу из мјеста Врбањци.

Ово је јуче "Гласу Српске" потврдила дежурни тужилац бањолучког Окружног тужилаштва Гордана Лончар.

Она је рекла да се несрећа догодила око 13.10 часова када је Кршић, крећући се из правца Котор Вароша, прешао аутомобилом "пежо 306" на лијеву страну пута и сударио се са теретним возилом "МAН", којим је управљао Жељко Гаврић.

- У току је истрага о узроцима ове несреће, а наређена је и обдукција тијела настрадалог - рекла је Лончарева.

У Полицијској станици Котор Варош су рекли да још увијек није познат узрок због којег је возач "пежоа 306", настрадали Кршић, прешао на супротну саобраћајну траку.

Према ријечима очевидаца овог догађаја, возач камиона са приколицом, настојећи да избјегне судар са "пежоом",  зауставио се иза пропуста поред пута. Међутим, удар је био неизбјежан и од силине се возило одбило десетак метара на супротну страну.

На мјесто несреће први је стигао Зоран Марковић, који је са Зораном Новаковићем, Витом Марковићем и Душком Тепићем извукао тешко повређеног Кршића. Они су рекли да су га превезли у комбију Зорана Новаковића у которварошки Дом здравља "Свети Пантелејмон" гдје је, нажалост, само констатована смрт. Он је преминуо на мјесту несреће.

- У моменту судара аутомобила и камиона чуо се страховит прасак и подигла велика прашина - каже Зоран Марковић, који се у вријеме несреће налазио са супругом испред куће.

Увиђај је обавила екипа бањолучке Полицијске станице за безбједност саобраћаја. Детаљнији узрок несреће биће познат послије вјештачења трагова и обдукције настрадалог.

За вријеме увиђаја око три часа отежано се одвијао саобраћај на дионици магистралног пута Котор Варош - Теслић.

Сахрана

Сахрана Здравка Кршића биће обављена данас на Српском православном гробљу Баре у Котор Варошу.

Послије сазнања за несрећу многе комшије и пријатељи јуче су посјетили породицу трагично настрадалог Здравка иза ког су остали супруга Мира и син Душко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана