Izgorio sprat i krov kuće, ukućani spašeni

Slobodan Puhalo
Izgorio sprat i krov kuće, ukućani spašeni

DOBOJ - U požaru, koji je buknuo u ponedjeljak oko 19.15 časova u Donjoj Paležnici, opština Doboj, izgorio je krov i gornji sprat kuće vlasnika Nikole Petrovića (58).

Kada je kuća počela da gori Petrović je bio u prizemlju sa suprugom Petrom i ocem Petrom, a niko od njih, srećom, nije povrijeđen.

Iz policije je potvrđeno da je u požaru izgorio krov i sprat kuće. Pripadnici Policijske stanice Doboj dva i inspektor za zaštitu od požara Centra javne bezbjednosti Doboj obavili su uviđaj i rade na utvrđivanju tačnog uzroka požar - saopštila je portparol CJB Doboj Ljerka Stanimirović.

Požar je Nikola Petrović primijetio oko 19.30 časova i tada je bilo kasno da spriječi širenje vatre.

- Brzo su se okupile komšije i mještani Donje Paležnice, koji su počeli da gase vatru. Iskoristili su tri aparata za gašenje požara, ali to nije bilo dovoljno. Ipak, to je koliko-toliko pomoglo da se obuzda požar, dok nisu stigli vatrogasci iz Doboja. Oni su ugasili požar, tako da vatra nije zahvatila donji sprat - kaže predsjednik mjesne zajednice Donja Paležnica Miroslav Milošević.

O požaru u Donjoj Paležnici vatrogasce je obavijestio dežurni policajac u 19.48 časova.

- Naša ekipa stigla je u Donju Paležnicu u 20.20 časova, a trebalo je oko tri i po časa da lokalizuje požar, tako da se vatra nije proširila na prizemlje - istakao je zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj Obrad Stanojević.

Uzroke izbijanja požara, prema njegovim riječima, utvrdiće nadležni u Centru javne bezbjednosti u Doboju. U požaru, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih, a prema riječima Nikole Petrovića, pričinjena je velika materijalna šteta, jer je na spratu izgorjelo sve što je bilo vrijedno.

Petrovići su rođeni u Skipovcu, opština Doboj, ali Nikola je sagradio kuću u Donjoj Paležnici, gdje trenutno živi sa suprugom i ocem. Ima dvoje starije djece, kćerku koja je udata u inostranstvu i sina koji se oženio i nastanio u Osječanima kod Doboja.

Teška situacija

Niko od članova porodice Petrović nije zaposlen. Domaćin Nikola posjeduje traktor i bavi se poljoprivredom. U požaru mu je pričinjena velika šteta. Sada je u veoma teškoj situaciji, jer je praktično ostao bez kuće.

- Sreća je da niko nije povrijeđen. Ostalo je bar prizemlje koje nije izgorjelo. Nadam se da ćemo tu moći da stanujemo. Poslije gašenja požara treba sve to da sredimo, biće dosta posla - kaže Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana