Crna hronika - vikend 3.-4. jul

Glas Srpske
Crna hronika - vikend 3.-4. jul

Izgorjela kuća u naselju Aneks

SARAJEVO - Profesionalna vatrogasna brigada Sarajevo u petak u 12.39 časova dobila je dojavu o požaru u sarajevskom naselju Aneks i izlaskom na teren utvrdila da je požar zahvatio krov kuće, javile su u petak agencije.

Na terenu se nalazilo sedam vatrogasnih vozila, koja su učestvovala u gašenju požara. Prema prvim informacijama, nije bilo povrijeđenih osoba, a kuća je u potpunosti izgorjela.

Na terenu su se nalazile i ekipe Hitne pomoći i MUP-a Kantona Sarajevo, a više detalja biće poznato poslije obavljenog uviđaja.

Blažević teško pretučen

BANjALUKA - Grupa još neidentifikovanih lica u srijedu je oko 23.30 časova nanijela teške tjelesne povrede opasne po život Nenadu Blaževiću u mjestu Mišin Han kod Banjaluke, saznaje "Glas Srpske" iz CJB Banjaluka. Nepoznati napadači su ga presreli, fizički napali i u besvjesnom stanju ostavili da leži i pobjegli. G. O.

Vrijeđao i prijetio policajcima

SOKOLAC - Radnici policijske stanice Sokolac podnijeli su zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv A. N, zbog toga što je vrijeđao, psovao i prijetio radnicima policije, saopšteno je u petak iz CJB Istočno Sarajevo. G. O.

Prijava zbog nepristojnog ponašanja

ČAJNIČE - Policija iz Čajniča podnijela je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv D. T. zbog toga što je u ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca u tom gradu narušavao javni red i mir vriskom, galamom i nepristojnim ponašanjem, potvrđeno je u petak u CJB Istočno Sarajevo. G. O.

Iz opštine otuđeni novčanici

ČAJNIČE - Zaposlena u zgradi opštine Čajniče S. J. prijavila je policiji u tom gradu da je u toku radnog vremena iz kancelarije u kojoj radi nepoznati lopov ukrao dva novčanika, u kojima su se nalazila lična dokumenta i ukupno oko 930 KM, saopšteno je u petak iz CJB Istočno Sarajevo. G. O.

Opljačkan market "Old gold" i prodavnica "Zaza"

BIJELjINA - Nepoznata lica su u noći između srijede i četvrtaka opljačkala bijeljinski market "Old gold", vlasništvo S. S. Lopovi su provalili ulazna vrata i ukrali oko tri hiljade maraka, rekli su u petak u CJB Bijeljina.

Dodali su da su iste noći u mjestu Banjica kod Bijeljine nepoznata lica provalila u prodavnicu "Zaza", vlasništvo Z. M. tako što su obila ulazna vrata i iz objekta ukrala raznu robu vrijednu oko hiljadu maraka. G. O.

U garaži se objesio otac četvoro djece

LIVNO - Otac četvoro djece Željko Perković (48) iz Gornjih Držanlija u opštini Livno objesio se u četvrtak u garaži, potvrđeno je u petak u policiji.

Portparol Uprave policije kantonalnog MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je Srni da motivi samoubistva za sada nisu poznati. Perković nije ostavio oproštajno pismo.

Poslije dojave uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Livno, kantonalnog MUP-a i dežurni ljekar Doma zdravlja, poslije čega je tijelo predato porodici.

Ovo je osmo samoubistvo u Livanjskom kantonu od početka godine. U 2009. godini na području ovog kantona izvršeno je 11 samoubistava.

Ranjeni petnaestogodišnjak uspješno se oporavlja

TUZLA - Sanjin K. koji je u srijedu teško povrijeđen u mafijaškom obračunu u zeničkom naselju Crkvice uspješno se oporavlja od povreda, javile su u petak agencije.

- Povrijeđeni dječak je sasvim u redu. Njegovo stanje je stabilno, ustao je iz kreveta i komunicira sa okolinom. I dalje se nalazi na Odjeljenju intenzivne njege i njegovo stanje se prati - rekao je agencijama doktor Kantonalne bolnice u Zenici Harun Hodžić.

Nedužni mladić, koji je slučajno pogođen, u četvrtak je operisan i ljekari su mu se borili za život. On je ranjen u razmjeni vatre dvije mafijaških grupe.

Pljačkaš kladionice osuđen na godinu zatvora

SARAJEVO - Poslije prihvatanja sporazuma o priznanju krivice vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu osudilo je u četvrtak Kenana Čehića (21) na godinu zatvora, zbog pokušaja razbojništva u kladionici "Derbi Bet šop" u Sarajevu zajedno sa ubijenim Alenom Makašem, prenose agencije.

Prema prihvaćenom sporazumu, Čehić je pristao da bude odmah upućen na izdržavanje kazne, u koju su mu uračunata četiri mjeseca provedena u pritvoru, u zenički zatvor.

Olakšavajuća okolnost bilo je i Čehićevo priznanje policiji s kojom je do kraja sarađivao, da nije ranije osuđivan i da je dobio dijete.

Pretukli mještanina Vareša

BREZA, ŽEPČE - A. H. iz Breze i F. L. iz Ilijaša su u noći između četvrtka i petka u Rudarskoj ulici u Brezi fizički napali E. Z. iz Vareša i nanijeli mu teške tjelesne povrede, saopšteno je u petak iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

U ovom MUP-u su istakli da su napadači lišeni slobode i nad njima je sprovedena kriminalistička obrada. Dodali su da su službenici policijske uprave Žepče u četvrtak ujutro uhapsili V. B. iz Žepča zbog prijetnji D. M. G. O.

Zatečeni pri pokušaju provale u AC "Tojota"

TUZLA - Tuzlanska policija uhapsila je u četvrtak sugrađanina S. H. (31) zbog nasilničkog ponašanja.

U MUP-u Tuzlanskog kantona u petak je potvrđeno da su tri osobe u naselju Šićki Brod u Tuzli pokušale nasilno da uđu u Auto-centar "Tojota" i skinu reklamnu zastavu sa jarbola, u čemu su ih spriječili službenici centra.

Policija je po izlasku na mjesto događaja zatekla S. H. (31), N. I. (21) i maloljetnog R. H. (17), svi iz Tuzle, poslije čega su uhapsili S. H. zbog nasilničkog ponašanja. O događaju je upoznat kantonalni tužilac. G. O.

Policajac duže vremena vozio neregistrovano vozilo

LjUBUŠKI - Policijski službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu MUP-a Zapadnohercegovačog kantona došli su do operativnih saznanja da policajac M. L. (38) iz Donjih Radišića već duže vrijeme vozi neregistrovano vozilo, čime narušava ugled policijskog organa u kojem radi.

Radnici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu MUP-a i policajci iz Ljubuški u četvrtak u 14.20 časova zaustavili su u Vitinskoj ulici u Ljubuškom vozilo kojim je upravljao M. L.

Uvidom u saobraćajnu dozvolu utvrđeno je da je registracija vozila istekla 4. juna i samim tim M. L. je teže povrijedio službenu dužnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana