Crna hronika - utorak, 01. mart

Glas Srpske
Crna hronika - utorak, 01. mart

Sudar četiri vozila

BANjALUKA - Lančani sudar četiri vozila dogodio se juče na raskrsnici ispred zgrade Vlade Republike Srpske, a povrijeđenih nije bilo, javila je Srna.

Prema riječima očevidaca, sudar se dogodio oko 11 časova, kada je automobil "opel vektra" udario u vozilo "opel astra", koje je izlazilo iz sporedne na glavnu ulicu, a na njih su se nasukala još dva automobila. Prema nezvaničnim informacijama, uzrok sudara je klizav kolovoz.

Policija je obavila uviđaj.

Poginuo Gradimir Krajišnik

SARAJEVO - Sarajlija Gradimir Krajišnik (31) poginuo je u nedjelju poslijepodne u snježnoj lavini koja ga je uhvatila na neuređenoj ski-stazi na Bjelašnici, dok su dva bordera lakše povrijeđeni. Spasilačka služba uspjela je da spasi dva bordera, ali Krajišniku nije bilo pomoći, jer ga je lavina odvukla u provaliju duboku oko 200 metara! G. O.

Kamion čistač snijega sletio s puta

MRKONjIĆ GRAD - Radnici preduzeća "MG Mind" iz Mrkonjić Grada Dušan Jovandić (47) i Zoran Jaslar (44) teže su povrijeđeni kada je kamion "mercedes" kojim su čistili snijeg i posipali kolovoz sletio s regionalnog puta Čađavica - Banjaluka kod Čađavice.

Kamionom je upravljao Jovandić, a Jaslar je bio suvozač. Ova nesvakidašnja saobraćajna nesreća dogodila se u nedjelju oko 20 časova. Poslije ukazane prve medicinske pomoći u mrkonjićkom Domu zdravlja "Dr Jovan Rašković" obojica su upućena na liječenje u Klinički centar u Banjaluci. Uviđaj o nesreći izvršili su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Mrkonjić Grad. S. D.

Oduzete cigarete, privedeno šest lica

BANjALUKA - Policija Republike Srpske privela je u akciji "Smouk" šest lica i zaplijenila 253 boksa i pet kutija cigareta različitih marki i veću količinu neutvrđenih akciznih markica Hrvatske.

U saopštenju MUP-a Republike Srpske se navodi da je, osim cigareta, zaplijenjeno i devet mašinica za pravljenje cigareta, deset kutija presovanog duvana i više mobilnih telefona.

Iz MUP-a je saopšteno da će protiv osumnjičenih biti dostavljen izvještaj Tužilaštvu Bosne i Hercegovine koji će ih teretiti za organizovani kriminal i krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe. Akcija je sprovedena u saradnji sa policijom Hrvatske. N. T.

Zbog ubistva 15 godina zatvora

TREBINjE - Borislav Tasovac (30) iz Trebinja osuđen je juče na 15 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Krstivoja Mijovića 2009. godine i dovođenja u opasnost još pet lica, potvrđeno je Srni u trebinjskom Okružnom sudu.

Vijeće Okružnog suda navelo je u obrazloženju da je utvrđeno da je Tasovac 1. avgusta 2009. ispred ljetne bašte "Skaj" ispalio pet metaka i umišljajno ubio Mijovića, a teško ranio Simeona Dučića, javila je Srna.

U pucnjavi su lakše povrijeđeni slučajni prolaznici Nenad Veraja, Vedran Runjevac, Draženko Vujović i Nemanja Šupić.

Poslije počinjenog ubistva Tasovac je pobjegao, a pronađen je u Novom Sadu, odakle je deportovan u Trebinje.

Izgorjela upravna zgrada zadruge

TREBINjE - Upravna zgrada zemljoradničke zadruge u Lastvi kod Trebinja izgorjela je u požaru u nedjelju uveče, ali nije bilo povrijeđenih, rekao je Srni komandir vatrogasne jedinice Lastva Zdravko Paranos.

Paranos je dodao da su vatrogasci pozvani u ponoć, ali nisu mogli da spriječe širenje vatre, iako su brzo reagovali. Prema nezvaničnim saznanjima, uzrok požara u kome je gotovo u potpunosti izgorio objekat je ljudski faktor. U objektu je pronađen čovjek u pripitom stanju, za koga se sumnja da je izazvao požar. On nije povrijeđen, jer je na vrijeme iznesen iz objekta. Poslije istrage biće poznato više detalja o ovom događaju.

Pijan opljačkao crkvu

BANjALUKA - Banjalučka policija uhapsila je D. M. iz Banjaluke zbog sumnje da je 2. februara oko 22.15 časova provalio u pomoćni objekat pravoslavne crkve Jovana Bogoslova u Sanskoj ulici u Banjaluci, a prilikom čega nije ništa ukrao.

- Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 26. januara on obio i crkvu Pokrova Presvete Bogorodice u Zalužanima odakle je ukrao 30 maraka sitnog novca - dodali su juče u policiji.

Nepoznata osoba ukrala je 27. februara 30 maraka i mesingani pribor za vršenje vjerskog obreda - pričešća iz pravoslavne crkve Svetih apostola Petra i Pavla u mjestu Međeđa, opština Kozarska Dubica. G. O.

Uhapšen pljačkaš benzinske pumpe

DOBOJ - Policija je uhapsila Z. M. iz Doboja zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništva nad radnikom dobojske benzinske pumpe "Bato petrol",  od kojeg je ukrao novac i tri kutije cigareta, saopšteno je iz CJB Doboj.

Razbojništvo je počinjeno 27. februara oko nešto poslije četiri časa. Postoji sumnja da je Z. M. ušao u objekat benzinske pumpe I istjerao dva lica koja su tu bila i uz prijetnju nožem od radnika ukrao novac. Nakon što je uzeo novac, udaljio se, ali se ubrzo vratio i uzeo cigarete. Sumnja se da je Z. M. istog dana nožem izbušio gumu na automobilu koji je bio parkiran u ulici Meše Selimovića u Doboju. Sl. P.

Iz kladionica ukradeno 8.000 KM

TREBINjE - Maskirani razbojnici ukrali su ukupno oko 8.000 maraka iz dvije sportske kladionice "Premijer" u Trebinju, saopšteno je iz trebinjskog Centra javne bezbjednosti, javila je Srna.

U kladionice, koje se nalaze u ulicama Vuka Karadžića i Stjepana Kosače, u nedjelju uveče ušao je po jedan maskirani pljačkaš. U jednoj kladionici radnici je prijećeno pištoljem, a u drugoj je to učinjeno neutvrđenim predmetom.

Za sada je nepoznato da li je riječ o istom pljačkašu. Policija je obavila uviđaj i radi na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela.

Ukradena motorna pila

PELAGIĆEVO - Policiji je u nedjelju prijavljeno da je prethodnih sedam dana u Turiću, kod Pelagićeva, počinjena provala u kuću vlasništvo I. L., iz koje su ukradene motorna i ručna pila i dvije sjekire. Uviđajem je utvrđeno da je provala počinjena obijanjem prozora u prizemlju kuće.   Sl. P.

Ukradeno šest akumulatora

LjUBINjE - Iz više vozila na neobezbijeđenom parking prostoru u ulici Crnogorski put u Ljubinju juče je ukradeno šest akumulatora, dva auto-kasetofona i jedan auto CD plejer. Prema izjavi V. B. koji je prijavio krađu, šteta pričinjena ovim krivičnim djelom iznosi oko 1.500 KM, saopšteno je iz CJB Trebinje, javila je Srna.

Zijad Turković osuđen na dvije i po godine zatvora

SARAJEVO - Zijad Turković optužen za krivično djelo protiv opšte bezbjednosti ljudi i imovine osuđen je juče na dvije i po godine zatvora u sarajevskom Opštinskom sudu.

U presudi se navodi da je on odgovoran za tragediju koja se desila u njegovoj kući kada je A. H. (18) pucala sebi u glavu, poslije čega je preminula. Događaj se desio 24. juna 2006. godine, a prema navodima u optužnici, Turković se tereti da je otkočeni pištolj s metkom u cijevi držao na stolu u dnevnom boravku nadohvat ruke djevojke. Turković se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe odgovorne za više ubistava. N. T.

Priveden zbog pucnjave

KALESIJA - Muškarac, čiji su inicijali E. S. (29) ispalio je nekoliko hitaca iz pištolja u Memićima kod Kalesije, ali nije bilo povrijeđenih, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Policija je oduzela pištolj i radi na utvrđivanju okolnosti zbog kojih je došlo do pucnjave, javila je Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana