Crna hronika - ponedjeljak, 14. februar

Glas Srpske
Crna hronika - ponedjeljak, 14. februar

Pesnicama tukli ženu pa pobjegli

DOBOJ - Dvojica za sada nepoznatih lica pokušala su razbojništvo nad S. T. (36), iz Doboja, u subotu oko 15 časova, na mostu preko rijeke Bosne u ovom gradu.

Kada je S. T. stupila na most, koji vodi prema željezničkoj stanici u Doboju, zaustavio se automobil u kojem su bila tri, za nju nepoznata, lica. Dvojica od njih izašla su s namjerom da joj otmu torbicu koju je nosila preko ramena. U tome nisu uspjeli, pa su S. T. udarili dva puta, u glavu i stomak, a zatim su ušli u automobil i izgubili se magistralnim putem u pravcu Sarajeva.

Sve se dogodilo munjevitom brzinom, pa napadnuta žena nije uspjela da vidi o kojoj marki automobila je riječ. Sl. P.

Ukraden "mercedes 280 E"

MRKONjIĆ GRAD - Nepoznati počinilac ili više njih ukrali su u petak oko 20.50 časova automobil "mercedes 280E", vlasništvo Slobodana Jakovljevića (49) iz Mrkonjić Grada.

Jakovljević je prijavio policiji da je vozilo ukradeno na parkingu ispred megamarketa "MG Miki", čiji je on vlasnik i koji se nalazi na tranzitnom putu preko puta Fabrike obuće "Bema".

Naveo je da je prije toga zaustavio vozilo ispred marketa u koji je ušao ne gaseći motor automobila, što su lopovi, koji su ga najvjerovatnije pratili, iskoristili i ukrali "mercedes".

- Ušao sam u market na pet minuta da obavim neke poslove, a vozilo ostavio sa uključenim motorom. Kada sam izašao iz marketa, vozila nije bilo pa sam odmah pozvao policiju - rekao je Jakovljević.  S. D.

Vozilom usmrtio djevojku

BREZA - Pješak Amra Mušanović (21) iz Breze poginula je  u subotu nešto prije 23 časa kada je udarila "opel askona" za čijim je volanom bio Mirnes G. (34). Nesreća se dogodila na lokalnom putu Banjevac - Gornja Breza u mjestu Banjevac.

Agencije su prenijele da je vozač Mirnes G. poslije udara pobjegao sa mjesta nesreće. Njega je policija Breze uhapsila  u nedjelju u oko ponoći, u mjestu Bašići, prenose agencije.

policija ilustracijaPolicajac teško povrijeđen u eksploziji

KONjIC - Policajac Policijske uprave u Konjicu Velibor Marković (42) teško je povrijeđen u nedjelju kada je aktivirana nepoznata eksplozivna naprava u blizini njegove kuće u mjestu Zabrđe, opština Konjic, saznaje "Glas Srpske".

Marković je ostao bez jednog prsta na ruci, a zadobio je povrede po glavi.

Na pedesetak metara udaljenosti od Markovićeve kuće  pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije pronašli su  krater nastao od eksplozivne naprave.

Juče je Marković čistio pomoćni objekat pored kuće u trenutku kada je došlo do eksplozije. U policiji su naveli da se u blizini tog područja nalazi i obilježeno minsko polje. N. T.

Prevrnuo se kamion

JABLANICA - Dvije osobe teško su povrijeđene kada se kamion "mercedes aktors" prevrnuo na magistralnom putu na ulazu u Jablanicu, prenijele su agencije.

"Mercedes" se kretao iz pravca Mostara kada je u krivini vozač izgubio kontrolu nad upravljačem kamiona, koji se prevrnuo na bočnu stranu.

- Zaštitna ograda, granje i zemlja zaustavili su kamion od slijetanja u provaliju duboku oko 100 metara - rečeno je u Policijskoj upravi Konjic.

Uhapšen zbog pokušaja ubistva

VOGOŠĆA - Sarajevska policija uhapsila je K. A. (29) zbog sumnje da je sinoć u Vogošći pokušao da ubije sugrađanina S. A. (23), saopšteno je iz policije.

Policija je K. A. uhapsila poslije dojave Doma zdravlja u Vogošći da im je dovezen S. A. sa teškim povredama stomaka nanesenim vatrenim oružjem.

Uhapšeni K. A. zadržan je u prostorijama Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Povrijeđeni S. A. je policiji izjavio da ga je ranila nepoznata osoba iz pištolja u ulici Branilaca vijenca broj 19, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. N. T.

Automobil u kanalu, povrijeđena maloljetnica

SARAJEVO - Maloljetna M. I. (17) iz Matića povrijeđena je u "opel astri" kojom je upravljala njena majka Slavica I. (47), koja je zbog prebrze vožnje sletjela u kanal sa regionalnog puta Orašje - Gradačac, u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahali.

Ovom prilikom "opel astra" se prevrnula na bok. U Kantonalnoj bolnici u Orašju rečeno je da povrede nisu opasne po život. Protiv Slavice I. biće podnesena krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće, jer je prebrzo vozila na klizavom putu, prenose federalni mediji.

Nožem uboden u stomak

SARAJEVO - Džengis Halilović (23) iz Crne Gore teško je povrijeđen u Sarajevu kada ga je u noći između subote i nedjelje nožem u stomak ubola za sada nepoznata osoba, saznaje "Glas Srpske". Halilović je prebačen u Klinički centar "Koševo" u Sarajevu, iz koga su saopštili da se nalazi u teškom stanju.

- Pacijent je kod nas dovezen oko 4.30 časova sa teškom povredom stomaka. Poslije ljekarske intervencije smješten je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju i u veoma je delikatnom teškom stanju - kazala je portparol Kliničkog centra Biljana Jandrić.

Policija sumnja da je mladić ranjen na području sarajevske opštine Stari grad. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" napadač na Halilovića nije otkriven. N. T.

zenicaEksplodirao bojler na atletskom stadionu

ZENICA - U energetskom bloku Atletskog stadiona Kamberovića polje u Zenici u nedjelju ujutro došlo je do eksplozije centralnog bojlera, pri čemu niko nije povrijeđen, a pričinjena je određena materijalna šteta.

Nesreća se desila u vrijeme kada u objektu nije bilo nikoga, a ni na pješačkoj stazi pored stadiona, javile su agencije.

Eksplozija centralnog bojlera je uništila kompletno postrojenje, oštetila sedam redova pokrivene betonske tribine i veći broj službenih prostora. Eksplozija je prekinula Atletsko prvenstvo BiH u skoku udalj, troskoku i kratkim sprinterskim disciplinama 60 metara i 60 metara sa preponama.

Prijavljeni za 28 teških krađa

LIVNO - Policija iz Posušja je protiv M. G. (19), M. B. (26), M. B. (20) i I. D. (28) podnijela krivične prijave tužilaštvu u Livnu kojim ih tereti da su u posljednjih nekoliko mjeseci na području opštine Tomislavgrad počinili 28 provalnih krađa, prenijele su agencije.

Njima je Županijski sud u Livnu, na prijedlog kantonalnog Tužilaštva, odredio jednomjesečni pritvor. Portparol Uprave policije županijskog MUP-a Ivica Vrdoljak kazao je da se oni terete za teške krađe i krađe. Sumnja se da je ova četvorka od maja prošle do januara ove godine na području opštine Tomislavgrad provalila u više kuća, kafića i prodavnica. Najčešće su krali novac, zlato i vrijedne stvari koje su sakrivali u šumi, a zatim preprodavali u Hercegovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana