Crna hronika - petak

Glas Srpske
Crna hronika - petak

Maloljetnici počinili stravično ubistvo

BRČKO - Za dijete od 13 godina, koje je krivično neodgovorno i u nadležnosti je Centra za socijalni rad, maloljetnika od 14 i starijeg maloljetnika od 16 godina, koji se nalaze u pritvoru, postoji osnovana sumnja da su 2. decembra uveče ubili Jusufa Delića (69) iz Maoče kod Brčkog.

Potvrdio je juče na konferenciji za novinare glavni tužilac Brčko distrikta Zekerija Mujkanović. Dodao je da je maloljetnicima zaprijećena kazna zatvora, a u ovom slučaju može je dobiti samo stariji maloljetnik i kreće se od jedne do deset godina. N. Ta.

Produžen pritvor brutalnim ubicama

DOBOJ - Protiv Nade Sojić (43) i Jele Janjić (75) iz Osječanskih Čivčija kod Doboja u dobojskom Okružnom sudu produžen je pritvor za još dva mjeseca zbog ubistva Boška Živkovića.

Pritvor je produžen zbog postojanja mogućnosti ometanja istrage i uticaja na svjedoke i radi sigurnosti građana. One su uhapšene 11. novembra, a istraga je pokazala da su početkom septembra, poslije svađe, ubile Boška Živkovića.

Tokom svađe Nada je iz vatrenog oružja u Boška ispalila nekoliko hitaca, a potom je Jela sjekirom počela komadati njegovo tijelo u čemu joj se pridružila i Nada. Dijelove tijela sakrile su na različita mjesta.N. T.

Napadači pušteni na slobodu

BANjA LUKA - Banjolučanina Dragišu Popovića (29) pretukli su D.K. (24), A.G. (20), D.K. (23), S.B. (21), R.M. (21) i R.U. (25), iz Banje Luke, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka. Od njega su tom prilikom oteli 30 maraka i 50 evra, ključeve od "BMNj" i "golfa 5" te dva telefona.

Oni su tokom jučerašnjeg dana saslušavani u policiji, a protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka za nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje bezbjednosti. Oni će biti pušteni na slobodu. Pomenuti mladići su Popovića napali u noći 8. na 9. decembra zbog ranijeg sukoba, a svi su prije tuče bili u klubu "K4".  N. T.

Ukradena oprema vrijedna 11.000 maraka

TREBINjE - U mjestu Poljice u Popovom polju ukradena je automatska vodomjerna stanica, solarni panel i instalisani modem vlasništvo "Hidroelektrane na Trebišnjici" (HET), čime je ovom preduzeću nanesena šteta od 11.000 maraka.

- Stanica služi za mjerenje vodostaja rijeke Trebišnjice u Poljicu, napaja se solarnom energijom i samo u te svrhe se može koristi - izjavio je "Glasu Srpske" šef Službe za integralno upravljanje vodama u sistemu HET-a Duško Vujović. Š. A.

Kod dilera pronađen hašiš

BIJELjINA - Bijeljinska policija u srijedu je uhapsila P. S. (28) iz Ugljevika zbog sumnje da se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Poslije hapšenja policija je pretresla prostorije koje koristi P. S. i pronašla 1,7 grama opojne droge hašiš.

- Protiv P.S. biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Bijeljina - istaknuto je u saopštenju bijeljinske policije. N. T.

Teško povrijeđen vozač "golfa"

DOBOJ - Bojan Šljivić (18) prekjuče je teže povrijeđen, kada je vozeći "golf" sletio sa puta Rudanka-Dragalovci, u mjestu Ostružnja kod Doboja, saopšteno je juče iz CJB Doboj.

On je prebačen na liječenje u Opštu bolnicu "Sveti apostol Luka", ali je odbio da bude zadržan. Portparol ove bolnice Ljubinko Đurić je rekao da je Šljivić zadobio potres mozga i ima kontuzije glave.

U dobojskoj policiji su rekli da je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine.

- Vozač "golfa" izgubivši kontrolu nad vozilom sletio je u kanal pored puta - rekli su u dobojskoj policiji. N. T.

Napali sugrađanina

BILEĆA - Policijskoj stanici Bileća prijavljeno je da su Bilećani J.N. (28) i maloljetnik napali i povrijedili sugrađanina M.Š., a zatim oštetili njegov automobil "golf" u mjestu Bijela Rudina, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Trebinje.N. T.

Podmetnut požar u Šestićima kod Zvornika

ZVORNIK - Nepoznate osobe preksinoć su podmetnule požar u porodičnoj kući šezdesetdevetogodišnjeg A.T. u mjestu Šestići kod Zvornika, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

U saopštenju se navodi da oštećeni trenutno živi u Sremskoj Mitrovici, a kuća je planula u srijedu u ranim jutarnjim časovima. Da je požar podmetnut utvrđeno je uviđajem.N. T.

Razbijen spomenik

ŠAMAC - Nepoznate osobe tokom proteklih mjesec dana polupale su nadgrobni spomenik na mjesnom groblju u Gornjem Hasiću podignut u spomen A.B., saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Doboj.N. T.

Prijave zbog krađe i nasilja u Doboju

DOBOJ - Policija u Doboju podnijela je izvještaje Okružnom tužilaštvu ovog grada protiv D.P. (26) i A.I. (29) zbog sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje tuđe stvari, saopšteno je juče iz CJB Doboj.

Izvještaj je podnesen i protiv Z.M. (40) iz Ritešića, zbog nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici. Dobojskom tužilaštvu izvještaje su podnijele i policijske stanice u Tesliću, Petrovu, Brodu i Pelagićevu.

Teslićka policija prijavila je N.V. (31) iz Gomjenice zbog šumske krađe i  A.M. (43) iz Teslića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo tjelesna povreda. N. T.

Pronađeno 4.000 lažnih evra i pištolj

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Policijske stanice Sokolac uhapsili su Ajredina Alitija (23), Demira Ramadanova (38) i Lidiju Zenuni (23) iz Beograda, kod kojih su pronašli 4.000 falsifikovanih evra, pištolj kalibra osam milimetara i 26 metaka.

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopštio je juče da je radnica STR "Kiosk" M.D. (21) prijavila Policijskoj stanici Sokolac da je prekjuče oko 13 časova nepoznati muškarac kupljene cigarete platio novčanicom od 100 evra, nakon čega se u "golfu" beogradske registracije odvezao u pravcu Han Pijeska.

Policija je zaustavila vozilo u Čađavici kod Han Pijeska i pregledom terena u blizini "golfa" pronašla odbačenu torbicu u kojoj se nalazilo 40 lažnih novčanica u apoenima od 100 evra, digitalni fotoaparat, pištolj kalibra 8 mm i 26 metaka.

Nakon hapšenja, Ramadanov je priznao da je falsifikovane novčanice kupio u Beogradu za iznos od 1.200 evra i da lica koja su se s njim nalazila u vozilu nisu ništa znala o tom novcu, niti su ga koristila. Ž. D.

Piroman zapalio sijeno

LAKTAŠI - Patrola Policijske stanice Laktaši u srijedu je uhapsila R.G. (22) iz Velikog Blaška, zbog sumnje da je prethodne noći podmetnuo požar u neposrednoj blizini porodične kuće Lj.S. u Velikom Blašku u kojem je izgorjelo 150 bala sijena,  saopšteno je juče iz CJB Banja Luka. N. T.

Uhapšena tri kradljivca

BANjA LUKA - Banjolučka policija u srijedu je uhapsila D.Ć. (25), Ć.O. (35), oba iz Banje Luke, i B.T. (42) iz Oštre Luke koji se sumnjiče za veći broj teških krađa na području Banje Luke, saopšteno je juče iz banjolučkog Centra javne bezbjednosti. N. T.

Prijavljen višestruki narko-diler

DOBOJ - Dobojska policija u srijedu je Okružnom tužilaštvu prijavila  Alena M. (33) iz Doboja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Njega je, saznaje "Glas Srpske" privela saobraćajna policija prilikom kontrole saobraćaja u Nemanjinoj ulici u Doboju i kod njega pronašla drogu.

On je dvije vrećice sa 4,793 grama opojne droge amfetamin i 29 tableta ekstazija sakrio u usta. Alen M. je i ranije privođen i tužilaštvu prijavljivan zbog posjedovanja opojnih droga. N. T.

Potvrđena optužnica protiv Jandrića i Pekeza

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Jovu Jandrića i Slobodana Pekeza tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Jajca, saopšteno je juče iz Suda BiH.

Jandrić i Pekez se terete da su za vrijeme rata, kao pripadnici VRS i rezervnog sastava milicije, učestvovali u ubijanjima i namjernom nanošenju tjelesnog i duševnog bola, povredama tjelesnog integriteta civila i pljačkanju imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana