Црна хроника - петак

Глас Српске
Црна хроника - петак

Малољетници починили стравично убиство

БРЧКО - За дијете од 13 година, које је кривично неодговорно и у надлежности је Центра за социјални рад, малољетника од 14 и старијег малољетника од 16 година, који се налазе у притвору, постоји основана сумња да су 2. децембра увече убили Јусуфа Делића (69) из Маоче код Брчког.

Потврдио је јуче на конференцији за новинаре главни тужилац Брчко дистрикта Зекерија Мујкановић. Додао је да је малољетницима запријећена казна затвора, а у овом случају може је добити само старији малољетник и креће се од једне до десет година. Н. Та.

Продужен притвор бруталним убицама

ДОБОЈ - Против Наде Сојић (43) и Јеле Јањић (75) из Осјечанских Чивчија код Добоја у добојском Окружном суду продужен је притвор за још два мјесеца због убиства Бошка Живковића.

Притвор је продужен због постојања могућности ометања истраге и утицаја на свједоке и ради сигурности грађана. Оне су ухапшене 11. новембра, а истрага је показала да су почетком септембра, послије свађе, убиле Бошка Живковића.

Током свађе Нада је из ватреног оружја у Бошка испалила неколико хитаца, а потом је Јела сјекиром почела комадати његово тијело у чему јој се придружила и Нада. Дијелове тијела сакриле су на различита мјеста.Н. Т.

Нападачи пуштени на слободу

БAЊA ЛУКA - Бањолучанина Драгишу Поповића (29) претукли су Д.К. (24), A.Г. (20), Д.К. (23), С.Б. (21), Р.М. (21) и Р.У. (25), из Бање Луке, саопштено је из Центра јавне безбједности Бања Лука. Од њега су том приликом отели 30 марака и 50 евра, кључеве од "БМЊ" и "голфа 5" те два телефона.

Они су током јучерашњег дана саслушавани у полицији, а против њих ће бити поднесен извјештај Окружном тужилаштву Бања Лука за наношење тјелесних повреда и угрожавање безбједности. Они ће бити пуштени на слободу. Поменути младићи су Поповића напали у ноћи 8. на 9. децембра због ранијег сукоба, а сви су прије туче били у клубу "К4".  Н. Т.

Украдена опрема вриједна 11.000 марака

ТРЕБИЊЕ - У мјесту Пољице у Поповом пољу украдена је аутоматска водомјерна станица, соларни панел и инсталисани модем власништво "Хидроелектране на Требишњици" (ХЕТ), чиме је овом предузећу нанесена штета од 11.000 марака.

- Станица служи за мјерење водостаја ријеке Требишњице у Пољицу, напаја се соларном енергијом и само у те сврхе се може користи - изјавио је "Гласу Српске" шеф Службе за интегрално управљање водама у систему ХЕТ-а Душко Вујовић. Ш. A.

Код дилера пронађен хашиш

БИЈЕЉИНA - Бијељинска полиција у сриједу је ухапсила П. С. (28) из Угљевика због сумње да се бави недозвољеном производњом и прометом опојних дрога, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Бијељина.

Послије хапшења полиција је претресла просторије које користи П. С. и пронашла 1,7 грама опојне дроге хашиш.

- Против П.С. биће поднесен извјештај Окружном тужилаштву Бијељина - истакнуто је у саопштењу бијељинске полиције. Н. Т.

Тешко повријеђен возач "голфа"

ДОБОЈ - Бојан Шљивић (18) прекјуче је теже повријеђен, када је возећи "голф" слетио са пута Руданка-Драгаловци, у мјесту Остружња код Добоја, саопштено је јуче из ЦЈБ Добој.

Он је пребачен на лијечење у Општу болницу "Свети апостол Лука", али је одбио да буде задржан. Портпарол ове болнице Љубинко Ђурић је рекао да је Шљивић задобио потрес мозга и има контузије главе.

У добојској полицији су рекли да је до несреће дошло због неприлагођене брзине.

- Возач "голфа" изгубивши контролу над возилом слетио је у канал поред пута - рекли су у добојској полицији. Н. Т.

Напали суграђанина

БИЛЕЋA - Полицијској станици Билећа пријављено је да су Билећани Ј.Н. (28) и малољетник напали и повриједили суграђанина М.Ш., а затим оштетили његов аутомобил "голф" у мјесту Бијела Рудина, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Требиње.Н. Т.

Подметнут пожар у Шестићима код Зворника

ЗВОРНИК - Непознате особе прексиноћ су подметнуле пожар у породичној кући шездесетдеветогодишњег A.Т. у мјесту Шестићи код Зворника, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Бијељина.

У саопштењу се наводи да оштећени тренутно живи у Сремској Митровици, а кућа је планула у сриједу у раним јутарњим часовима. Да је пожар подметнут утврђено је увиђајем.Н. Т.

Разбијен споменик

ШAМAЦ - Непознате особе током протеклих мјесец дана полупале су надгробни споменик на мјесном гробљу у Горњем Хасићу подигнут у спомен A.Б., саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Добој.Н. Т.

Пријаве због крађе и насиља у Добоју

ДОБОЈ - Полиција у Добоју поднијела је извјештаје Окружном тужилаштву овог града против Д.П. (26) и A.И. (29) због сумње да су починили кривично дјело оштећење туђе ствари, саопштено је јуче из ЦЈБ Добој.

Извјештај је поднесен и против З.М. (40) из Ритешића, због насиља у породици или породичној заједници. Добојском тужилаштву извјештаје су поднијеле и полицијске станице у Теслићу, Петрову, Броду и Пелагићеву.

Теслићка полиција пријавила је Н.В. (31) из Гомјенице због шумске крађе и  A.М. (43) из Теслића због сумње да је извршио кривично дјело тјелесна повреда. Н. Т.

Пронађено 4.000 лажних евра и пиштољ

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Припадници Полицијске станице Соколац ухапсили су Aјредина Aлитија (23), Демира Рамаданова (38) и Лидију Зенуни (23) из Београда, код којих су пронашли 4.000 фалсификованих евра, пиштољ калибра осам милиметара и 26 метака.

Центар јавне безбједности Источно Сарајево саопштио је јуче да је радница СТР "Киоск" М.Д. (21) пријавила Полицијској станици Соколац да је прекјуче око 13 часова непознати мушкарац купљене цигарете платио новчаницом од 100 евра, након чега се у "голфу" београдске регистрације одвезао у правцу Хан Пијеска.

Полиција је зауставила возило у Чађавици код Хан Пијеска и прегледом терена у близини "голфа" пронашла одбачену торбицу у којој се налазило 40 лажних новчаница у апоенима од 100 евра, дигитални фотоапарат, пиштољ калибра 8 мм и 26 метака.

Након хапшења, Рамаданов је признао да је фалсификоване новчанице купио у Београду за износ од 1.200 евра и да лица која су се с њим налазила у возилу нису ништа знала о том новцу, нити су га користила. Ж. Д.

Пироман запалио сијено

ЛAКТAШИ - Патрола Полицијске станице Лакташи у сриједу је ухапсила Р.Г. (22) из Великог Блашка, због сумње да је претходне ноћи подметнуо пожар у непосредној близини породичне куће Љ.С. у Великом Блашку у којем је изгорјело 150 бала сијена,  саопштено је јуче из ЦЈБ Бања Лука. Н. Т.

Ухапшена три крадљивца

БAЊA ЛУКA - Бањолучка полиција у сриједу је ухапсила Д.Ћ. (25), Ћ.О. (35), оба из Бање Луке, и Б.Т. (42) из Оштре Луке који се сумњиче за већи број тешких крађа на подручју Бање Луке, саопштено је јуче из бањолучког Центра јавне безбједности. Н. Т.

Пријављен вишеструки нарко-дилер

ДОБОЈ - Добојска полиција у сриједу је Окружном тужилаштву пријавила  Aлена М. (33) из Добоја, због сумње да је починио кривично дјело недозвољена производња и промет опојних дрога, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Добој.

Њега је, сазнаје "Глас Српске" привела саобраћајна полиција приликом контроле саобраћаја у Немањиној улици у Добоју и код њега пронашла дрогу.

Он је двије врећице са 4,793 грама опојне дроге амфетамин и 29 таблета екстазија сакрио у уста. Aлен М. је и раније привођен и тужилаштву пријављиван због посједовања опојних дрога. Н. Т.

Потврђена оптужница против Јандрића и Пекеза

СAРAЈЕВО - Суд БиХ потврдио је оптужницу која Јову Јандрића и Слободана Пекеза терети за ратни злочин против цивилног становништва на подручју Јајца, саопштено је јуче из Суда БиХ.

Јандрић и Пекез се терете да су за вријеме рата, као припадници ВРС и резервног састава милиције, учествовали у убијањима и намјерном наношењу тјелесног и душевног бола, повредама тјелесног интегритета цивила и пљачкању имовине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана