Crna hronika - petak, 11. jun

Glas Srpske
Crna hronika - petak, 11. jun

Povrijeđeni u udaru "pola" u naplatnu kućicu

SARAJEVO - Dvije osobe povrijeđene su u srijedu naveče u saobraćajnoj nesreći koja se desila kod sarajevskog Narodnog pozorišta.

Kako su juče javile agencije, teške tjelesne povrede zadobio je vozač automobila "polo" A. Jabučar (19), koji je i izazvao nesreću, dok je lakše povrijeđen K. M., radnik na parkingu. On se u trenutku nesreće nalazio u naplatnoj kućici.

Do nesreće je došlo kada je Jabučar "polom" udario u "mazdu" parkiranu kod naplatne kućice parkinga. Usljed jakog udara automobil se odbio i udario u naplatnu kućicu, dok se "mazda" odbila i udarila u "seat ibicu", kojom je upravljala K. A. (36). Ona je u trenutku nesreće, upravljajući vozilom, izlazila sa parkinga.

Povrijeđen sletjevši sa puta

FOČA - Fočak H. Ć. teže je povrijeđen kada je vozilom "golf 1" skrenuo sa kolovoza i prevrnuo se, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. Povrijeđeni je prevezen u Klinički centar u Sarajevu na dalje liječenje. N. T.

Trojica Banjalučana privedena zbog krađe vozila

BANjALUKA - Banjalučka policija privela je sugrađane Damira Jakovljevića (18), Alena Golubića (20) i Marka Konića (20) zbog sumnje da su ukrali vozilo "reno 4", saznaje "Glas Srpske" od izvora bliskom istrazi.

Iz banjalučke policije je, uz navođenje njihovih inicijala, saopšteno da su oni zaustavljeni u "renou" u ulici Cara Dušana u Kotor Varošu bez dokumenata.

- Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su oni tokom noći 9. juna iz dvorišta kuće u ulici Knjaza Miloša u Banjaluci odvezli putničko vozilo "reno 4". Protiv njih biće proslijeđen izvještaj nadležnom tužilaštvu - istakli su u policiji. N. T.

Prijavljeni zbog prevare

TESLIĆ - Teslićka policija prekjuče je Okružnom tužilaštvu u Doboju prijavila sugrađane G. T. i M. L. zbog prevare i šumske krađe, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Doboj. N. T.

Policija u Brodu zatekla lopova kako krade cijevi

BROD - Patrola policijske stanice Brod zatekla je lice M. B. dok je pokušavalo da isiječe cijevi za provod pare od kotlovnice do upravne zgrade preduzeća "25. novembar" u tom gradu.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj juče je saopšteno da će poslije dokumentovanja predmeta nadležnom tužilaštvu protiv M. B. biti proslijeđen izvještaj koji će ga teretiti za navedeno krivično djelo. N. T.

Lopovi ukrali traktorski plug

MODRIČA - Nepoznati lopovi prekjuče su ukrali traktorski plug vrijedan hiljadu maraka, vlasništvo Đ. P. u mjestu Miloševac u opštini Modriča, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

U ovom centru navode da je policijskoj stanici Pelagićevo prijavljeno da je nepoznato lice, predstavivši se kao mehaničar i na osnovu usmenog dogovora sa oštećenim, rasklopilo traktor i odnijelo glavu motora, poslije čega se više nije pojavljivalo.

- U toku je operativni rad na pronalasku lica koje je na ovaj način počinilo krivično djelo prevare, oštetivši vlasnika traktora za oko hiljadu maraka - istakli su u policiji. N. T.

Uhapšeni zbog otmice "golfa 4"

BIJELjINA - Bijeljinska policija uhapsila je Zvorničane M. S. i J. S. jer su od sugrađanina Ž. R. oteli "golf 4", saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

- Uhapšeni su 4. juna u Zvorniku prijeteći i uz upotrebu sile oteli "golf 4" vlasništvo D. S. Na osnovu naredbe suda pretreseni su objekti koje koriste uhapšeni, gdje je pronađeno vozilo i vraćeno vlasniku - kazali su u policiji.

Dodali su da će poslije kriminalističke obrade M. S. i J. S. biti predati uz izvještaj nadležnom tužilaštvu na dalju istragu. N. T.

Objesio se u kući

TRNOVO - Mještanin naselja Oglavak u opštini Trnovo M. L. objesio se prekjuče u svojoj kući, saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. N. T.

 

Jajčanin ukrao novac usnulom vozaču autobusa

TOMISLAVGRAD - Protiv Darka Jelice (27) iz Jajca podnesena je krivična prijava nadležnom tužilaštvu, jer je ušao u autobus na autobuskoj stanici u Tomislavgradu i od vozača koji je spavao ukrao 500 evra i oko 125 maraka.

Portparol Uprave policije kantonalnog MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je Srni da je vozač autobusa preduzeća "Vranicatrans", koji saobraća na redovnoj liniji Zagreb –Prozor, u utorak prijavio da je u autobus, koji je bio parkiran radi kraćeg odmora putnika predviđenog redom vožnje, neko ušao i iz jakne mu ukrao dvije koverte s novcem u kojima je bilo oko 1,1 hiljadu maraka.

Optužnica protiv Jakupovića zbog ubistva zarobljenika

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Elvira Jakupovića (34) zvanog Čoki iz Prijedora, koja ga tereti da je juna 1993. godine na području Travnika počinio ratni zločin protiv zarobljenika.

Prema optužnici, Jakupović je 9. juna 1993. godine iz pištolja pucao u glavu zarobljenom pripadniku HVO-a, što je izazvalo trenutnu smrt, u čijem je zarobljavanju i sam učestvovao, saopšteno je juče iz Tužilaštva BiH. N. T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana