Crna hronika - četvrtak

Glas Srpske
Crna hronika - četvrtak

Odbjegla žena javila se suprugu

PRNjAVOR - Spomenka Domuz (33) koja je u večernjim časovima 11. januara ove godine nestala iz porodične kuće u prnjavorskom selu Štrpci, javila se nevjenčanom suprugu Miodragu Gašiću.

- Spomenka mi se javila telefonom, ali nije rekla gdje se nalazi. Prema njenom nastupu i riječima koje je izrekla na moj i račun naše četrnaestogodišnje kćerke zaključio sam da je u nekom "posebnom stanju". Sve više sam uvjeren u to da od kuće nije otišla svojom voljom. Sve bih joj oprostio, samo da se vrati djetetu i meni - istakao je Miodrag. Dodaje da je i dalje zabrinut, ali da je odahnuo zbog toga što barem zna da mu je supruga živa.

Poslije 14 godina zajedničkog života, Gašić je planirao da se ove godine vjenča sa Spomenkom.B. R.

Zaspao na ledini i umro od hladnoće

PRNjAVOR - Beživotno tijelo Zorana Đurića (41) iz Kulaša kod Prnjavora pronađeno je juče ujutro u prigradskom naselju Vijača, koje se nalazi svega dva kilometra od samog centra Prnjavora.

Poslije uviđaja inspektora prnjavorske stanice policije utvrđeno je da je četrdesetjednogodišnji Đurić zaspao na ledini i od hladnoće u noćnim satima umro.

Prethodne večeri, Đurić je kao radnik građevinskog preduzeća "Gradip" bio na krsnoj slavi ovog kolektiva, a oko 19 časova je u pripitom stanju krenuo kući. B. R.

Na putevima Srpske poginulo 180 ljudi

BANjA LUKA - U Republici Srpskoj u prošloj godini dogodilo se 10.590 saobraćajnih udesa u kojima je nastradalo 3.819 lica, od kojih je 180 poginulo.

- Broj nesreća manji je za 3,1 odsto nego 2007. godine kada ih se dogodilo 10.933, dok je broj poginulih manji za 12 lica - rekla je portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja.

U saobraćajnim nesrećama teže je povrijeđeno 869 lica, a lakše 2.770 i njihov broj povećan je u odnosu na 2007. godinu. Samo sa materijalnom štetom bilo je 8.029 udesa ili četiri odsto manje nego u prethodnoj godini, prenijela je Srna.

Poginuo u sudaru sa kamionom

DERVENTA - Besin Adilović poginuo je juče oko 12 časova na magistralnom putu Derventa - Brod u mjestu Polje, potvrđeno je "Glasu Srpske" u policiji u Doboju.

Do nesreće je došlo kada je Adilović upravljajući svojim automobilom "škodom" slovenačkih tablica udario u kamion "skanija" zagrebačkih registracija koji je nailazio iz suprotnog smjera i kojim je upravljao P.N.

Adilović je nastradao na licu mjesta, dok su teške tjelesne povrede zadobili S.A. i M.Š. koji su se nalazili u automobilu a A. T. je zadobila lakše povrede. G. O.

Obijen "Internet klub" u Banjoj Luci

BANjA LUKA - M.C. iz Banje Luke prijavio je u utorak policiji da je u noći između ponedjeljka i utorka nepoznato lice provalilo u "Internet klub" u ulici Majke Jugovića, saopšteno je iz CJB Banja Luke.

- Uviđajem je utvrđeno da je provalnik obio vrata i ukrao tri računara, jedan par slušalica i 700 maraka. Tom prilikom pričinjena je materijalna šteta od 3.700 maraka - navodi se u saopštenju. G. O.

Ukraden "golf"

BIJELjINA - Nepoznata lica su u toku noći između ponedjeljka i utorka u ulici S. Markovića ukrala automobil "golf 2" vlasništvo N.F. iz Bijeljine, navodi se u saopštenju CJB Bijeljina. G. O.

Noćni čuvar krao cijevi u preduzeću

ISTOČNO SARAJEVO - Dežurni saobraćajni policajci prijavili su da su u krugu "Energoinvest-Automatika" u Istočnom Sarajevu u krađi zatekli i uhasili dva lica, navodi se u saopštenju iz CJB Istočno Sarajevo.

- Radi se o čuvaru u ovom preduzeću G. S. (57) i E. T. (57), oba iz Istočne Ilidže. Oni su pokušali da iz preduzeća ukradu 17 komada željeznih i 60 komada bakarnih cijevi, kao i drugih željeznih predmeta - istakli su u policiji. G. O.

Izgorio butik

BIJELjINA - U butiku "BOSS-M" u utorak naveče došlo je do požara, ali je brzom intervencijom vatrogasaca lokalizovan, saopšteno je iz CJB Bijeljina. Policija je uviđajem utvrdila da je požar izazvala grijalica na gas i pričinjena je materijalna šteta od oko hiljadu maraka.

Oštetio šumariju za 40.000 KM

BOSANSKO GRAHOVO - MUP Livanjskog kantona podnio je krivičnu prijavu protiv Bruna Falaka (51), nastanjenog u Bosanskom Grahovu, zbog osnovane sumnje da je nesavjesnim radom u službi oštetio "Šumariju" u Bosanskom Grahovu za 40.000 maraka.

Prema prijavi, Falak je kao odgovorno lice revirnik u Privrednoj jedinici "Jadovnik", koja posluje u sastavu "Šumarije", u prvoj polovini 2008. godine postupao nemarno i nesavjesno na zaštiti imovine, drvnih sortimenata i ogrjevnog drveta, koji su bili deponovani uz lokalni put Tičevo - Bosansko Grahovo.

U zapisniku komisije za inventure Javnog preduzeća "Šume Hercegbosanske županije" iz Kupresa navodi se da je Falak odgovoran za iskazani manjak drvnih sortimenata u količini od 442,49 kubnih metara, čija je vrijednost 40.000 maraka, prenosi Srna.

Potvrđena optužnica protiv ministra Omerbegovića

TUZLA - Opštinski sud u Tuzli potvrdio je optužnicu koja je 19. januara podignuta protiv ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskoga kantona Seada Omerbegovića zbog zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, prenijele su juče agencije.

Njemu se stavlja na teret da je od 2004. do 2007. godine obavljajući dužnost ministra imenovao članove komisija za polaganje vozačkih ispita u Tuzli protivno Uputstvu koje je, kao podzakonski akt, sam donio 2003. godine.

Na taj način Omerbegović je imenovao 13 osoba i pribavio im imovinsku korist u određenim novčanim iznosima u obliku naknada za angažovanje u komisijama.

Utajili 250.000 evra

SPLIT - Odjeljenje za suzbijanje privrednog kriminaliteta podiglo je krivičnu prijavu protiv vlasnika solinske građevinske firme "Romić" vlasništvo supružnika Ivana (54) i Zore Romić (47), jer su utajom poreza oštetili državni budžet za više od 250 hiljada evra, javile su juče agencije.

Koristili djecu kao kurire

SPLIT - Istražnom sudiji splitskog suda policija je privela šestoro dilera koji se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu prodavali drogu, a neki su od prijavljenih koristili ili prisiljavali svoju maloljetnu djecu za "poslove" kurira i raznošenje droge, prenijeli su juče hrvatski mediji.

Na prevaru uzeo 10.000 evra

BUDVA - Budvanska policija podnijela je osnovnom državnom tužiocu u Kotoru prijavu protiv lica, čiji su inicijali U.R., iz Mojkovca, osumnjičenog za krivično djelo prevare, prenose agencije.

Sumnja se da je U.R. lažnom tvrdnjom da je vlasnik firme "Darosava" iz Tivta, doveo u zabludu B.S. i njenog sina M.S. iz Budve na osnovu koje su mu oni dali 10.000 evra.

- U.R. je taj novac tražio na ime avansa za navodno izvođenje građevinskih radova, nadogradnje stambenih jedinica u Dositejevoj ulici, gdje oštećeni žive - saopštila je budvanska policija.

Uhapšena trojica zbog pokušaja ubistva

BAR - Crnogorska policija uhapsila je u koordinisanoj akciji tri lica iz Bara, V. B. i M.L. koji su osumnjičeni za pokušaj teškog ubistva i D. Đ., osumnjičenog za nasilničko ponašanje, prenijela je juče Srna.

Oni su učestvovali u tuči ispred ugostiteljskog objekta "Koloseum" u Makedonskom naselju u Baru.

U međusobnom sukobu je upotrijebljeno vatreno oružje, od kojeg je ustrelnu ranu u predjelu natkoljenice zadobio G.A., dok je kod N.Ć. konstatovan prelom nosne kosti i povrede u predjelu glave nanijete tupim predmetom. Brzom akcijom policije sva trojica su uhapšeni.

Policija traga za napadačem

SUBOTICA - Subotička policija intenzivno traga za napadačem koji je u parku Dudove šume hicima iz pištolja ranio, a potom opljačkao Nebojšu V. (27) iz Subotice, saopšteno je iz Policijske uprave.

Napad se dogodio u ponedjeljak, 26. januara, oko 20 časova, dok je Nebojša V. šetao parkom.

Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da Nebojša V. zna ko ga je napao ali da na saslušanju nije želio ili nije smio ništa da kaže. Takođe, saznaje se da je Nebojša V. najvjerovatnije zatezao oko plaćanja droge, zbog čega ga je napadač prvo ranio, a potom mu oteo 10.000 evra.

Navijači Partizana izboli muškarca

BEOGRAD - Zoran Milenković (44) teško je povrijeđen kada ga je u utorak naveče napalo osam mladića od oko 15 godina sa navijačkim obilježjima kluba Partizan.

Milenković je sa teškim ubodnim ranama prevezen u Urgentni centar. On je povrijeđen kada je pokušao da pomogne sinu Dušanu (19) koga su huligani napali, jer je nosio šal kluba Crvena zvezda.

Jedan od napadača izvadio je nož kojim je teško ranio Milenkovića. Huligani su se zatim podijelili u dvije grupe i pobjegli, a čovjek je, sa ubodnom ranom u desnom plućnom krilu, prebačen u Urgentni centar na odjeljenje reanimacije.

Suđenje Vojislavu Šešelju

HAG - U nastavku suđenja predsjedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju juče je u Haškom tribunalu počelo saslušanje novog zaštićenog svjedoka optužbe, koji je opisao kako je došlo do napetosti u istočnom dijelu Bosne i kako se stanovništvo naoružavalo.

Svjedok, za koga je rečeno da je musliman koji je početkom devedesetih godina prošlog vijeka radio kao policajac u Bijeljini i drugim mjestima u istočnoj Bosni, izjavio je da su Srbi dobijali oružje od JNA i Teritorijalne odbrane, a da su Hrvati i muslimani oružje kupovali od njemu nepoznatih izvora.

Prema njegovim riječima, bilo je pokušaja da se spriječi naoružavanje stanovništva, ali ukoliko bi oružje bilo oduzeto nekom Srbinu, ono bi za nekoliko dana bilo vraćeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana