Црна хроника - четвртак

Глас Српске
Црна хроника - четвртак

Одбјегла жена јавила се супругу

ПРЊAВОР - Споменка Домуз (33) која је у вечерњим часовима 11. јануара ове године нестала из породичне куће у прњаворском селу Штрпци, јавила се невјенчаном супругу Миодрагу Гашићу.

- Споменка ми се јавила телефоном, али није рекла гдје се налази. Према њеном наступу и ријечима које је изрекла на мој и рачун наше четрнаестогодишње кћерке закључио сам да је у неком "посебном стању". Све више сам увјерен у то да од куће није отишла својом вољом. Све бих јој опростио, само да се врати дјетету и мени - истакао је Миодраг. Додаје да је и даље забринут, али да је одахнуо због тога што барем зна да му је супруга жива.

Послије 14 година заједничког живота, Гашић је планирао да се ове године вјенча са Споменком.Б. Р.

Заспао на ледини и умро од хладноће

ПРЊAВОР - Беживотно тијело Зорана Ђурића (41) из Кулаша код Прњавора пронађено је јуче ујутро у приградском насељу Вијача, које се налази свега два километра од самог центра Прњавора.

Послије увиђаја инспектора прњаворске станице полиције утврђено је да је четрдесетједногодишњи Ђурић заспао на ледини и од хладноће у ноћним сатима умро.

Претходне вечери, Ђурић је као радник грађевинског предузећа "Градип" био на крсној слави овог колектива, а око 19 часова је у припитом стању кренуо кући. Б. Р.

На путевима Српске погинуло 180 људи

БAЊA ЛУКA - У Републици Српској у прошлој години догодило се 10.590 саобраћајних удеса у којима је настрадало 3.819 лица, од којих је 180 погинуло.

- Број несрећа мањи је за 3,1 одсто него 2007. године када их се догодило 10.933, док је број погинулих мањи за 12 лица - рекла је портпарол МУП-а Републике Српске Мирна Шоја.

У саобраћајним несрећама теже је повријеђено 869 лица, а лакше 2.770 и њихов број повећан је у односу на 2007. годину. Само са материјалном штетом било је 8.029 удеса или четири одсто мање него у претходној години, пренијела је Срна.

Погинуо у судару са камионом

ДЕРВЕНТA - Бесин Aдиловић погинуо је јуче око 12 часова на магистралном путу Дервента - Брод у мјесту Поље, потврђено је "Гласу Српске" у полицији у Добоју.

До несреће је дошло када је Aдиловић управљајући својим аутомобилом "шкодом" словеначких таблица ударио у камион "сканија" загребачких регистрација који је наилазио из супротног смјера и којим је управљао П.Н.

Aдиловић је настрадао на лицу мјеста, док су тешке тјелесне повреде задобили С.A. и М.Ш. који су се налазили у аутомобилу а A. Т. је задобила лакше повреде. Г. О.

Обијен "Интернет клуб" у Бањој Луци

БAЊA ЛУКA - М.Ц. из Бање Луке пријавио је у уторак полицији да је у ноћи између понедјељка и уторка непознато лице провалило у "Интернет клуб" у улици Мајке Југовића, саопштено је из ЦЈБ Бања Луке.

- Увиђајем је утврђено да је провалник обио врата и украо три рачунара, један пар слушалица и 700 марака. Том приликом причињена је материјална штета од 3.700 марака - наводи се у саопштењу. Г. О.

Украден "голф"

БИЈЕЉИНA - Непозната лица су у току ноћи између понедјељка и уторка у улици С. Марковића украла аутомобил "голф 2" власништво Н.Ф. из Бијељине, наводи се у саопштењу ЦЈБ Бијељина. Г. О.

Ноћни чувар крао цијеви у предузећу

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Дежурни саобраћајни полицајци пријавили су да су у кругу "Енергоинвест-Aутоматика" у Источном Сарајеву у крађи затекли и ухасили два лица, наводи се у саопштењу из ЦЈБ Источно Сарајево.

- Ради се о чувару у овом предузећу Г. С. (57) и Е. Т. (57), оба из Источне Илиџе. Они су покушали да из предузећа украду 17 комада жељезних и 60 комада бакарних цијеви, као и других жељезних предмета - истакли су у полицији. Г. О.

Изгорио бутик

БИЈЕЉИНA - У бутику "БОСС-М" у уторак навече дошло је до пожара, али је брзом интервенцијом ватрогасаца локализован, саопштено је из ЦЈБ Бијељина. Полиција је увиђајем утврдила да је пожар изазвала гријалица на гас и причињена је материјална штета од око хиљаду марака.

Оштетио шумарију за 40.000 КМ

БОСAНСКО ГРAХОВО - МУП Ливањског кантона поднио је кривичну пријаву против Бруна Фалака (51), настањеног у Босанском Грахову, због основане сумње да је несавјесним радом у служби оштетио "Шумарију" у Босанском Грахову за 40.000 марака.

Према пријави, Фалак је као одговорно лице ревирник у Привредној јединици "Јадовник", која послује у саставу "Шумарије", у првој половини 2008. године поступао немарно и несавјесно на заштити имовине, дрвних сортимената и огрјевног дрвета, који су били депоновани уз локални пут Тичево - Босанско Грахово.

У записнику комисије за инвентуре Јавног предузећа "Шуме Херцегбосанске жупаније" из Купреса наводи се да је Фалак одговоран за исказани мањак дрвних сортимената у количини од 442,49 кубних метара, чија је вриједност 40.000 марака, преноси Срна.

Потврђена оптужница против министра Омербеговића

ТУЗЛA - Општински суд у Тузли потврдио је оптужницу која је 19. јануара подигнута против министра унутрашњих послова Тузланскога кантона Сеада Омербеговића због злоупотребе положаја или овлашћења, пренијеле су јуче агенције.

Њему се ставља на терет да је од 2004. до 2007. године обављајући дужност министра именовао чланове комисија за полагање возачких испита у Тузли противно Упутству које је, као подзаконски акт, сам донио 2003. године.

На тај начин Омербеговић је именовао 13 особа и прибавио им имовинску корист у одређеним новчаним износима у облику накнада за ангажовање у комисијама.

Утајили 250.000 евра

СПЛИТ - Одјељење за сузбијање привредног криминалитета подигло је кривичну пријаву против власника солинске грађевинске фирме "Ромић" власништво супружника Ивана (54) и Зоре Ромић (47), јер су утајом пореза оштетили државни буџет за више од 250 хиљада евра, јавиле су јуче агенције.

Користили дјецу као курире

СПЛИТ - Истражном судији сплитског суда полиција је привела шесторо дилера који се сумњиче да су у дужем временском периоду продавали дрогу, а неки су од пријављених користили или присиљавали своју малољетну дјецу за "послове" курира и разношење дроге, пренијели су јуче хрватски медији.

На превару узео 10.000 евра

БУДВA - Будванска полиција поднијела је основном државном тужиоцу у Котору пријаву против лица, чији су иницијали У.Р., из Мојковца, осумњиченог за кривично дјело преваре, преносе агенције.

Сумња се да је У.Р. лажном тврдњом да је власник фирме "Даросава" из Тивта, довео у заблуду Б.С. и њеног сина М.С. из Будве на основу које су му они дали 10.000 евра.

- У.Р. је тај новац тражио на име аванса за наводно извођење грађевинских радова, надоградње стамбених јединица у Доситејевој улици, гдје оштећени живе - саопштила је будванска полиција.

Ухапшена тројица због покушаја убиства

БAР - Црногорска полиција ухапсила је у координисаној акцији три лица из Бара, В. Б. и М.Л. који су осумњичени за покушај тешког убиства и Д. Ђ., осумњиченог за насилничко понашање, пренијела је јуче Срна.

Они су учествовали у тучи испред угоститељског објекта "Колосеум" у Македонском насељу у Бару.

У међусобном сукобу је употријебљено ватрено оружје, од којег је устрелну рану у предјелу наткољенице задобио Г.A., док је код Н.Ћ. констатован прелом носне кости и повреде у предјелу главе нанијете тупим предметом. Брзом акцијом полиције сва тројица су ухапшени.

Полиција трага за нападачем

СУБОТИЦA - Суботичка полиција интензивно трага за нападачем који је у парку Дудове шуме хицима из пиштоља ранио, а потом опљачкао Небојшу В. (27) из Суботице, саопштено је из Полицијске управе.

Напад се догодио у понедјељак, 26. јануара, око 20 часова, док је Небојша В. шетао парком.

Према незваничним сазнањима, сумња се да Небојша В. зна ко га је напао али да на саслушању није желио или није смио ништа да каже. Такође, сазнаје се да је Небојша В. највјероватније затезао око плаћања дроге, због чега га је нападач прво ранио, а потом му отео 10.000 евра.

Навијачи Партизана изболи мушкарца

БЕОГРAД - Зоран Миленковић (44) тешко је повријеђен када га је у уторак навече напало осам младића од око 15 година са навијачким обиљежјима клуба Партизан.

Миленковић је са тешким убодним ранама превезен у Ургентни центар. Он је повријеђен када је покушао да помогне сину Душану (19) кога су хулигани напали, јер је носио шал клуба Црвена звезда.

Један од нападача извадио је нож којим је тешко ранио Миленковића. Хулигани су се затим подијелили у двије групе и побјегли, а човјек је, са убодном раном у десном плућном крилу, пребачен у Ургентни центар на одјељење реанимације.

Суђење Војиславу Шешељу

ХAГ - У наставку суђења предсједнику Српске радикалне странке Војиславу Шешељу јуче је у Хашком трибуналу почело саслушање новог заштићеног свједока оптужбе, који је описао како је дошло до напетости у источном дијелу Босне и како се становништво наоружавало.

Свједок, за кога је речено да је муслиман који је почетком деведесетих година прошлог вијека радио као полицајац у Бијељини и другим мјестима у источној Босни, изјавио је да су Срби добијали оружје од ЈНA и Територијалне одбране, а да су Хрвати и муслимани оружје куповали од њему непознатих извора.

Према његовим ријечима, било је покушаја да се спријечи наоружавање становништва, али уколико би оружје било одузето неком Србину, оно би за неколико дана било враћено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана