Crna hronika, 6. - 9. januara

Glas Srpske
Crna hronika, 6. - 9. januara

Opljačkali diskont bivšeg bezbjednjaka

TREBINjE - Nepoznata maskirana osoba prijeteći pištoljem, opljačkala je u srijedu uveče diskont "Zahumlje" u trebinjskom naselju Gradina dva i odnijela dnevni pazar.
Radnica diskonta rekla je da je lopov u prodavnicu ušao oko 19.30 časova dok je bila sama i zaprijetio joj pištoljem tražeći da mu da novac.

- Bila sam leđima okrenuta prema vratima. Kada sam se okrenula prvo što sam ugledala bio je pištolj uperen u mene - ispričala je preplašena radnica.

Ona je naglasila da ne zna tačno koliko je bilo novca i da je riječ o cjelodnevnom pazaru. Vlasnik diskonta koji je bio načelnik državne bezbjednosti u Istočnoj Hercegovini Slavko Drašković kaže da je ovo četvrta pljačka diskonta.  R. Mi.

Starica povrijeđena na pješačkom prelazu

MODRIČA - Vukosava Simić (72) iz Modriče, koja je kao pješak teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u srijedu oko 17 časova u ulici Vojvode Stepe Stepanovića u Modriči, nalazi se van životne opasnosti.

To je saopšteno u Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju, na čijem je odjeljenju smještena sa potresom mozga i povredom desne natkoljenice.

Policija je saopštila da je staricu dok je prelazila ulicu na pješačkom prelazu udario "pežo" za čijim upravljačem se nalazio Ž. M. iz Modriče. Poslije ukazane pomoći u Domu zdravlja u Modriči, Vukosava je prevezena u dobojsku bolnicu, gdje je zadržana na liječenju. Sl. P.

Pretukao poznanika

RUDO - Policiji u Rudom M. J. je prijavio poznanika R. Đ. da ga je napao i povrijedio, saopšteno je u četvrtak iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

U saopštenju se dodaje da je u toku istraga u cilju utvrđivanja istinitosti prijave. N. T.

Vrijeđali i napali policajce

DERVENTA - Dvije osobe su uhapšene zbog sumnje da su u srijedu napali policajce prilikom njihovog obavljanja redovnih zadataka u Derventi i Modriči - saopšteno je u Centru javne bezbjednosti u Doboju.

Policija je uhapsila S. M. iz Dervente, koji je nakon što je platio lijekove, parfemom pošpricao radnicu po licu, a kada je došla policija nije htio da pruži na uvid ličnu kartu radi identifikacije i pokušao je da izađe iz apoteke. Tada je psovao i pljuvao i napao jednog policajca pa je uhapšen. Vozač "audija A6" švajcarskih registarskih oznaka, S. M.   Doboja uhapšen je jer je napao policajce koji su ga zaustavili u Modriči zbog saobraćajnog prekršaja. Sl. P.

Uhapšena trojica osumnjičenih za osam teških krađa

BANjALUKA - Policija je privela Mlađena Vukelića (20), maloljetnog M. M. i Nebojšu Mitrovića (20), iz Banjaluke zbog sumnje da su počinili osam teških krađa, saznaje "Glas Srpske".

Oni su uhapšeni 4. januara i poslije saslušanja pušteni su da se brane sa slobode. Sumnjiče se za krađe nekoliko CD plejera za automobile i aluminijumskih felga. Izvor blizak istrazi je rekao da su prilikom hapšenja pretreseni objekti koje su osumnjičeni koristili gdje su pronađeni ukradeni predmeti. Kod Vukelića su pronađena četiri CD plejera za automobile i dvije aluminijumske felge za vozila, a kod Mitrovića auto-radio marke "soni". N. T.

Razbojnik opljačkao apoteku

ISTOČNO SARAJEVO - Nepoznati maskirani razbojnik prijeteći nožem u srijedu je oteo oko 540 maraka od radnice apoteke "Matović", u ulici Srpskih vladara u Istočnom Sarajevu, saopšteno je u četvrtak iz Centra javne bezbjednosti u ovom gradu.

Dodaje se da je policija obavila uviđaj i traga za razbojnikom.  N. T.

Uhapšen zbog oštećenja tuđe stvari

BANjALUKA - Na području Banjaluke u četvrtak je policija uhapsila dvije osobe na osnovu potjernica koje su bile raspisane za njima.

U ulici Cara Lazara u četvrtak oko 15 časova uhapšen je Jovo Ranić (37) na osnovu raspisane centralne potjernice Osnovnog suda Banjaluka zbog oštećenja tuđe stvari.

Istog dana u centru grada uhapšen je i Dejan Fufalović (24) na osnovu potjernice koju je za njim takođe raspisao Osnovni sud.

Obojica uhapšenih su istog dana predati službenicima sudske policije na dalje postupanje. G. O.

Ukrali meso iz sušnice

BIJELjINA - Policija je privela P. S. i J. B. iz   Amajlija kod Bijeljine zbog sumnje da su iz sušnice vlasništvo M. T. iz Amajlija ukrali 20 kilograma suvog mesa, saopšteno je u četvrtak iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Dodaje se da je krađa prijavljena 4. januara i da je policija lopove otkrila istog dana.

Osim ovog slučaja policiji je prijavljeno da su nepoznate osobe ukrale dva pištolja i 1.100 marka i 250 evra iz kuće S. V. u Bijeljini.  N. T.

Oduzeta pirotehnička sredstva

KOZARSKA DUBICA - Kod Bogdana P. (60) iz Prijedora policija je prilikom kontrole njegovog "mercedesa" u Kozarskoj Dubici pronašla i oduzela pet kilograma pirotehničkih sredstava.

Protiv Bogdana P. biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu. G. O.

"Fordom" usmrtio staricu pa prijavio policiji

BUGOJNO - Ljubica Galić (74) iz Bugojna poginula je u saobraćajnoj nesreći kada je udario automobil "ford" kojim je upravljao Senad D. iz Donjeg Vakufa, javile su agencije.

Nesreća se dogodila u četvrtak oko 6.30 časova u naselju Vrbanja, na magistralnom putu Bugojno - Gornji Vakuf-Uskoplje, kojim je žena išla pješke. Vozač "forda" Senad D. prijavio je nesreću policiji u Bugojnu.

"Renoom" udario u stub i poginuo

SANSKI MOST - Safet Ponjević (21) iz Sanskog Mosta poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu u večernjim časovima na magistralnom putu u blizini sela Pobriježje kod Sanskog Mosta.

Do nesreće je došlo kada je "reno megan", kojim je upravljao Ponjević, a u kojem se nalazio još jedan muškarac, iz još nepoznatih razloga sletio s puta i udario u betonski stub nosač elektromreže, koji se prepolovio. Vozač automobila je tom prilikom zadobio teške povrede, od kojih je preminuo prilikom transporta u Opštu bolnicu u Sanskom Mostu. Njegov suvozač je teško povrijeđen i zadržan je na liječenju. G. O.

Zapalio svoju kuću pa prijavio sugrađanina

SARAJEVO - Policija je uhapsila Enesa Kozicu iz Sarajeva koji je osumnjičen da je bacio dvije staklene zapaljive boce i izazvao požar u svojoj kući, a potom lažno optužio sugrađanina Muhameda Rovčanina

Kozica je požar izazvao na svojoj kući u ulici Višegradska kapija u sarajevskom Starom Gradu.  G. O.

Krijumčario cigarete vrijedne 22.000 KM

SARAJEVO - Protiv Danijela Vlašića (31) iz Hrvatske Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu koja ga tereti za krijumčarenje.

Iz ovog tužilaštva je saopšteno da se Vlašić tereti da je 18. avgusta prošle godine iz BiH u Hrvatsku pokušao da prokrijumčari 7.920 kutija cigareta "ronhil" i "valter volf" s akciznim markicama Hrvatske i Srbije čija je vrijednost 22.000 maraka. Navodi se da je cigarete pokušao da preveze preko graničnog prelaza Gorica u opštini Grude. Dodaje se da cigarete nije prijavio i pokazao carinskim službenicima BiH, a za prevoz te robe nije imao odgovarajuće odobrenje. N. T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana